Poradna duly
Jana Čurdová
@Mysicka31 Stopro doporučuju začít koloodrážedlem. Zvlášť, když ho pak bude mít kdo dědit. Akorát to má teda jednu slabinu - většina dětí pak nechce z odrážedla přesedlat na kolo, páč se mu nechce šlapat. Mája už vloni na kole jezdila, letos ale na něj nechce, takže jsme se vrátili zase ke koloodrážedlu (mně to zas tak moc nevadí, odrážedlo je třikrát lehčí a líp se přenáší, navíc se dá vozit v MHD).
Ahoj holky,
moc nepřispívám, spíš čtu. Moje únorňátka měla na 3leté prohlídce 100cm a necelých 15kg a starší na 5tileté prohlídce 117cm A 20kg.
Koloodrážedlo jsme kupovali, když měl starší 2roky a je tisíckrát zaplacené. On pak ve 3letech dostal kole 16 rám a jezdil na něm od 3 a půl bez pomocných koleček.
Mladší od 2 na koloodrážedle a od 2 a půl na kole, ale sehnala jsem mu 12 rám.
Tak já jsem tedy taky spíš pro to koloodrážedlo, je lehčí. Terka ho má moc ráda, kolo je o moc težší a trochu se bojím, že to neušlápne. A dokonce si myslím, že ani nebude na kolo chtít. na koloodrážedele jezdi jako drak s nohama nahoře a brzdí si ruční brzdou z kopce až se bojím.
Kač dostala kolo a ví co s ním.. ale proti koloodrážedlu (které nemáme) je těžké
@hkac ty jo, tichá závist
GRATULUJI!
To ste ale rychlý, u nás budou teprve přístí týden zápisy… a na vyjadreni ma p. reditelka mesíc…
Nepocitam a uspechem…
@Ivoka U nás byl zápis minulý týden, taky na to mají 30 dní. Byla jsem ve třech školkách a dneska mi z jedné z nich volali, že Máju berou a že potřebují, abych v ostatních podepsala zpětvzetí (tj jako že beru zpět žádost o přijetí), kdyby ji vzali třeba do nějaké další, tak aby nezabírala dvě místa najednou
. Tahle školka je nejbližší, tak jsem spokojená, že to tak vyšlo. Anežka chodila do jiné, ale tam Máju „nechtějí“
. Oficiálně to zveřejněné ještě není, zatím obvolávají rodiče těch dětí, které byly někde přijaté a mají přihlášky ještě jinde. Vloni se výsledky zveřejňovali až po těch 30 dnech
.
@hkac no ja budu hlasit jen do skolky tady u nas, nikam jezdit nehodlam, i kdyz je to bezna praxe.Ja uz takhle deti vozila, sice jen z barrandovskeho sidliste dolu na Zlíchov, ale to uz je jedno, kdyz to neni doc/hazkova vzdalenost…takze dojizdeni rada prenecham jinym maminkam, ja uz na to teda nemam.
@hkac Tak to obr gratulace
my bychom výsledky z té naší nejpreferovanější měli vědět zítra nebo v sobotu, tak snad to vyjde
Jinak tu u nás je zápis 8. a 9.4., ale doufám, že už tam nebudeme muset ![]()
Hkac, gratuluji k přijetí Máji do školky.
Ostatním držím pěsti, ať děti vezmou.
Radim chodí od října a je šťastný.
Teda Heli gratulace, tobe i Maje. U nas se teprv ve ctvrtek odevzdali prihlasky, doufam, ze se dostanem. Ale podle slov pani reditelky to bude jen mozna. Vubec nevim co si pocnu jestli mi zustane doma. ![]()
Tak se připojuji k Janýskovi, taky nás do školky nevzali
tedy do tý soukromý ne, do státní ještě nevím
tam budeme vědět až na konci dubna ![]()
Myšičko — ach jo
letos to ještě nebudu hrotit šoupnu ho občas do,,labyrintu,, na dopoledne aby byl mezi dětma ale jestli nás nevemou ani příští rok tak už se odvolám
![]()
@janysek025 píše:
Myšičko — ach joletos to ještě nebudu hrotit šoupnu ho občas do,,labyrintu,, na dopoledne aby byl mezi dětma ale jestli nás nevemou ani příští rok tak už se odvolám
![]()
My se v tý soukromý odvoláme už letos, pokud ji nevezmou ted, tak jako 4.leták bude mít šanci tak nula, nula prd
to se jim uvolní moooožná 1 místo za rok
a nový třídy nedělají… je to tam nastavený že jako celý školkovací období, pak můžou plynule přejít na základku a plánují otevřít i 8 leté gymnázium… trochu něco jiného… no a hlavně jediná skutečně bezbariérová školka ![]()