Poradna duly
Jana Čurdová
Anežka dostala ve škole poznámku (od začátku roku už třetí
), tak jsem se jí ptala, za co ji má (napsáno má nevhodné chování). Tak prý běhala po chodbě, ale musela, protože jeden spolužák jí chtěl dát pusu
. Dostala vynadáno, ale pak jsem se musela otočit, aby neviděla, že se nemůžu udržet smíchy
.
@Kac Jo, ona vůbec nosí dobrý poznámky. Tady bylo „nevhodné chování v době vyučování v nepřítomnosti učitele“ a minule dostala poznámku „nevhodné chování celá třída“. Já jako učitelka se tomu směju, ale samozřejmě ne před ní, to vždycky dostane sprdunk, že takhle teda ne. Akorát ve škole vypadám jak matka tyranka, páč kdy měla dostat poznámku asi před měsícem, tak prý se rozbrečela, že až nemohla mluvit, že prý se budu hrozně zlobit a nebude se moct dívat celý den na TV (a to si ten trest vybrala sama, já ji trestat nechtěla, když dostala první poznámku - jen jsem jí vysvětlila, že se z toho má poučit, aby už poznámku nedostala a že pro jednou se zas tak nic neděje, když to nebude každou chvíli). Jojo, ještě si užijem.
@hkac my jsme Honzu poučili, že paní učitelka uvidí vždycky jenom jeho a ty druhé nee.
Protože on za nic nemůže „to jsem ho měl nechat zaútočit? Když do mě už jednou vrazil?“ O ještě že se Honzovi nad hlavou nerozsvítila svatozář ![]()
Honza vede v zapomínání
Jednou donesl pzn. neměl 2pravítka. Tak jsem mu řekla, „vždyď je máš v aktovce. Ano je pravda, že jsi neměl dva, protože jsi tam měl TŘI!“
@Kac No tak zapomínání je kapitola sama o sobě. Od začátku šk. roku byly asi TŘI dny, kdy Anežka ve škole nic nezapomněla (ne doma, ve škole). Vždycky je to buď pastelka, guma (pravítko ještě nemají), učebnice (nejlíp ta, ze které mají úkol), nebo třeba celý penál, krabičku od svačiny (s celou svačinou), lahvičku na pití.. Nejhorší jsou ty pastelky, už spotřebovala čtyři balení pastelek (poztrácela je, nevykreslila). Ale narazila jsem v Tescu na pastelky za 4,90 Kč (12 barev a pastelky jsou dlouhé), tak jsem koupila 4 balení a zas nějakou dobu vystačíme
. Jo a tu třetí (první v pořadí) poznámku dostala za to, že se nepřevlíkla z tělocviku do normálního oblečení (musela hned svačit, páč měla hlad, a pak na to zapomněla, páč učitelka jim to připomněla jen na začátku přestávky a pak už ne
). A já se směju, znám to zase z tý druhý stránky
.
Jdu se s vámi podělit o radost, kterou mám od včerejška - Marunka je od ledna přijatá do „školky“
. Není to klasická školka, je to spíš kroužek (zájmový útvar), ale každý den celé dopoledne a za školkovou cenu (850 Kč/měsíc). Navíc je to jen přes ulici, takže tam můžem chodit skoro v bačkůrkách. Berou až od 3 let, nejdřív měsíc předem, a v pondělí se uvolnilo místo, tak nám to vyšlo akorát. Bojím se tomu uvěřit, abych to nezakřikla
, ale už to máme zaplacené, tak snad už to fakt vyjde. Tak to vypadá, že budu mít do září 9měsíční prázdniny
.
@hkac tak to gratuluji!!! Já si mám zavolat 2.ledna, ale asi nee. Jen kdyby náhodou někdo odřekl, ale všichni přijatí byli na info schůzce, takže tipuji zázrak. ![]()
Ahojky maminy,
jdu popřát vám i celým vašim rodinám krásné svátky. už se se asi moc nedostanu zítra jedem do prahy na stromek a neděle, pondělí objíždíme příbuzné a hřbitovy.
Ahoj holky ![]()
Všem Vám přeju krásné a klidné svátky, hodně zdraví a štěstí a chytré a hodné děti
![]()
Ahoj holky. Tak šťastné a veselé Vánoce. Takhle to včera vypadalo u nás hodinu PO ![]()
@janysek025 A to nás to čeká ještě minimálně jednou s prarodiči (tohle jsme byli „jen“ doma).
Akorát teda ještě v sobotu to vypadalo, že Vánoce budou ohrožené - Mája ležela s horečkou, kašle jak tuberák (samozřejmě se jí to rozjelo jako skoro vždy o víkendu, kdy se nedá jít k doktorce) a má rýmu jak prase. No naštěstí se to zlepšilo až tak, že jsem si včera troufla vzít ji do ZOO. Tady bylo krásně - svítilo sluníčko a bylo 12°C
. A naštěstí jsem golfky nezrušila úplně, tak jsme ji vozili po ZOO, Mája seděla a užívala si to. A zdá, že jí ten vzduch i prospěl, v ZOO skoro nekašlala a pak v noci mnohem líp spala.
U nás byla ústředním dárkem panenka s dlouhými vlásky a fénem a spoustou vlasových doplňku včetně barevných příčesků (z Tesca za necelé dvě stovky). Kupodivu se o ni holky ani nehádaly (dostala ji Mája) a hrály si s ní společně. Akorát že jsem dneska sbírala gumičky a sponky po celém bytě
.
Hkac… tak at to odejde co nejdřív (nemoc) já musím zaťukak tuk tuk že ted co to prošlo námi já luboš byli jsme pěkně nachcípané tak jiřík držel jeden den jsem mu asi dvakrát akorát utřela nudli a jinak v poho
u nás vedlo asi vše hned vše Jiiřík vyzkoušel odpoledne si zdřímnul tak šel spát až kolem pul 1
vyjímečně
no a kuchyňka: furt se mě ptal jestli muže být pán kuchař tak jsem měla během 5 min 4 porce pizzy, hamburger, párek v rohlíku… může potraviny může i řezat takže si fakt vyhrál a i dneska…