Poradna duly
Jana Čurdová
Tak nám včera skončila permice do ZOO
. No ale nebude to tak hrozné, jak jsem si myslela. Prý na tu novou roční je možný vstup 48× za rok (když bude chodit jen jeden platící), není to vyloženě 12× ročně. Tak ji asi příležitostně koupíme. Ale asi až otevřou nový sloninec a hrošinec (po Novém roce). Teď jsme si ZOO užívaly celkem dost, byli jsme tam o víkendu i v úterý, dokonce jsme ani neskončily u tramvaje a v dětském koutku, ale prošly jsme ZOO téměř celou (byly jsme s Májou dole i nahoře, byla jsem mile překvapená, že ji to bavilo a ani neprotestovala, že musí pěšky - akorát do toho nejprudšího kopce u Gočárových domů jsem ji vzala na koníka, jinak to celé uťapala
).
Já jsem dostala novou hračku - orbitrek
, tak jsem ráda, že se konečně můžu trochu hýbat, páč to pobíhání za Maruščiným kolem (nebo dokonce trpasličí tempo, když měla jen kočárek s panenkou) mi nestačí. Snažím se denně dávat aspoň 20 minut hned ráno před snídaní, tak uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. Manžel se mi směje, že mi dává maximálně týden
. Zatím to je u nás teda tak, že se tam přes den skoro nedostanu - když tam není Mája, leze mi tam Anežka
.
Jinak s Anežkou stále lítáme po doktorech, ale vidím v tom pozitivní to, že se konečně začlo něco dělat. Byly jsme na alergologii, tam nic nenašli, tak jsme dneska ještě byli na krvi na imunologii. Mně teda nepřijde, že by byla nějak moc často nemocná, akorát jí to skoro vždycky vleze do rýmy a na zánět spojivek, takže bychom už mohly dostat množstevní slevu na Pamycon
. Teď teda dostala nějaké míchané kapky, je toho půlka pidilahvičky a stály přes stovku
. K tomu kortikoidy do nosu a Aerius a peníze jen lítají. No kdyby to aspoń k něčemu bylo, tak budu šťastná.
Pro Máju mi imunoložka schválila Imunoglukan, chci jí to začít dávat už teď, kdyby v lednu nastoupila do školky, tak ať to zvládneme s co nejmenší nemocností.
Chjo, podzim mám ráda, ale ta věčná nemocnost by k tomu teda být nemusela
.
@hkac mě ted byl doporučenej místo Imunoglukanu tenhle sirup http://www.drmax-lekarna.cz/…up-150g.html
Nasadila jsem ho teprv tenhle týden, tak jsem na ten zázrak zvědavá ![]()
Ahojky jsem sem vkládala fota a oni se nevložily ![]()
u nás lego vede
Dneska mi přišly kuponky, nic k tomu napsáno, tipuju to na @hkac
Děkuju!
@Ivoka Děkujem za pohled
. Přišel teda už dávno, ale teď se na mě všechno valí, takže jsem na to zapomněla
.
Dneska jsem byla v práci domluvit se co dál. Vzhledem k tomu, že nemám školku, tak jsme se domluvili na neplaceném volnu. Bude to krušný půlrok bez příjmu, ale s vědomím, že pak náš rodinný rozpočet snad zase rychle uzdravíme, se to snad dá. V práci to byl ale velmi příjemný rozhovor, opravdu jsem měla pocit, že tam o mě stojí (a pak mi to ředitelka i přímo řekla).
Jinak se nám doma ale všechno sype (však se dalo čekat, když je všechno cca 20 let staré), takže teď mám pocit, že pořád jen něco platím. Říkám si ale, že dokud jde „jen“ o peníze, že to nějak překlenem. Holt letos hodně zkrouhnem Ježíška (naštěstí už mám skoro všechny dárky, tak teď už stačí jen nechodit do obchodů, především do hračkářství
).
@hkac ty už máš dárky? tak to se teda máš, to závidím. U nás taky zkrouháváme. Ale já dostanu ledničku a pračku, původně jsem Honzíka přemlouvala ať chce pračku on, že já bych chtěla ještě sušičku. Ale nějak mě nepodpořil
V novém bytě tenhle základ není, tak musíme koupit.
Viděla jsem, jde to právě udělat, takže tip na dárek od dětí třeba rodičům: najít větší šnekové ulity natřít je třeba temperama jednobarevné, nechat usnout a potom na ně udělat tečky, nebo hvězdičky, nebo na tečku, ještě přidělat korálek. Vypadá to moc pěkné! Na konec přestříkat lakem-třeba autolakem, nebo lakem na vlasy.
my se chystáme něco takového vytvořit. Na chatě je ulit spousta-že tam někteří přemýšleli udělat gurmánskou specialitku ![]()
@hkac
tak to máš v práci dobrý, tiše závidím, mě rozhovor teprve čeká, jenže já bych navíc potřebovala 1/2 ůvazek a to asi neuhraju aby na mě víc než půl roku čekali, jestli vůbec bude školka a pak tohle ![]()
@Kac šneky dobrej nápad! u nás je tedy mraky těch malinkejch, ale při lepším hledání snad najdeme.
@Ivoka No já právě taky nechci celý úvazek, tak jsme se domluvili na částečném a já ještě poprosila, abych měla jeden den v týdnu volno nebo aspoň pár hodin, abych mohla Máju vyzvedávat poo a jeden den v týdnu se víc užili. Takhle jsme to měli s Anežkou a moc se mi to osvědčilo.
@Kac dárky mám jen proto, že jsem v červnu cosi kupovala přes slevový portál a pak mi denně chodilo několik nabídek slev a výhodných cen. Takže když to bylo něco, co se hodilo pro někoho z rodiny, neváhala jsem a kupovala od června už na Vánoce
. A teď jsem fakt ráda, že to mám. A divila jsem se, že ještě nikde nemají vánoční balicí papír. Nejradši bych to už zabalila a schovala někam hooodně nahoru, aby to doma nikdo nenašel (a já pak na Štědrý den jo
).
Nakonec jsme se dohodli, že myčku přeci jen koupíme už teď a nebudeme čekat až na můj přijem, protože by tu ta stará rok stála. Půjčime si na ni od našich dcer
a až začnu vydělávat, tak jim to na jejich účet vrátím.
@hkac no já si to nyní nedovedu představit bez myčky. Ještě štěstí, že ta v novém bytě je. Jo a s tou prací to máš dobrý! ![]()
Haló, haló, kde stééé? ![]()
Dávám tip na dárek: koupila jsem v Ikee sadu dětského plastového nádobí, původně že to budem brát na pikniky a prostě ven na cesty. A kolik hodin už si s tím holky dokázaly vyhrát
. 6ks kelímků a 18 ks příborů, myslím, že to vyšlo na 2×39 Kč. Holky v tom vaří panenkám, Mája lžičkou krmí panenku Chouchou, která umí čůrat (takže ji posadí na „nočník“ = kovová miska tvaru nočníku, krmí lžičkou a pak se raduje, že miminko čůrá). Jinak Máju nejvíc baví skládat puzzle (už i ty malé dílky - třeba Krteček cca A5 z 54 dílků). To jí teda musím ještě hodně pomoct, ale u některých stačí složit jen kraj a ona už pak dává dílky podle barev.
Rekonstrukce u sousedů už trvá 3 měsíce (a stále trvá
), a to minulý týden začali rekonstruovat i sousedi z druhé strany, takže to teď máme stereo
.
Jinak u nás žádné velké novinky nejsou, Mája začíná mluvit (tj už nepoužívá jednoslabičné výrazy, ale dvojslabičné
) a mě začíná bolet hlava
. Anežka už stihla ve škole poztrácet několik sad pastelek, lahví pití atp. Něco už si platila z kapesného a je znát, že se teď víc snaží. No jo, holt to chudinka má mít po kom (po mně ne
).
Dneska jsem dělala kamarádčině holčičce dort, tak se jdu zas pochlubit
. Jo, a chystám se na perníčky, už se moooc těším.
Tůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů ![]()
Mám v plánu kelímky a talíře… možná i ty příbory, jen se tam sakra dostat :S
Tak co? Podělíš se konečně o perníčky teto??
![]()
Ahojky jsem tu taky jen se tu nic neděje,
my se máme fajn Jiřík je pořád stejné šídlo
akorát mi přijde že začíná,,mužnit,,
přijde me že přibral i když žebra mu teda lezou stále ale do naruče je těžkej
a to donedávna nebýval
![]()
plastový nádobí – jj máme část v lince část jiřík v hračkách taky rád vaří a ježíšek přinese kuchyňku i když je kluk
ale neva když ho to baví proč ne
.
dort– krásný
![]()
já letos asi péct nebudu nechám to na babičce a´t se s jiříkem popatlá
![]()
Jiřík psal (kreslil) ježíškovi dal na balkon za okno tak chodíme kontrolovat jestli už tu byl .....no zábava ![]()
Ahojky Maminy,
já už nikam nemůžu chodit, včera jsme si s jiříkem a babinou udělali volný den jeli jsme na Ruzyň do šestky a zase jsem tam nechala majlant
jen co jsem vlezla do pompa…ale zase jsem udělala i dobrý skutek vylosovala jsem si jedno dítko z azyláku co by si přálo a koupila mu dáreček tak někoho potěším
taky jsme se stavili v dílničce a jiřík vyráběl mýdla
tak super. Dneska odpolko jdem cvičit.
holky a na mě se usmálo štěstí i na luboše…normálně na firemní párty jsme vyhráli v tombole i segra jako jediný z haly......to jsme asi příští měsíc bez bonusu
![]()
@Markittka píše:
Tůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů![]()
Mám v plánu kelímky a talíře… možná i ty příbory, jen se tam sakra dostat :S
Tak co? Podělíš se konečně o perníčky teto??![]()
![]()
Jé, já jsem si toho tvýho příspěvku všimla až teď, tak pardon, nějak mi splynul mezi těmi ostatními.. Tak tady perníčky speciálně na tvoje přání
. Nejsou teda všechny, jen první část, zbytek mám ještě nestažený ve foťáku.