Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, pokud chcete někdo zajít s námi do ZOO, nabízím poslední možnost do 26.9.
Pak nám končí permice a do ZOO už chodit nebudem. Zato se pak s vámi ráda setkám téměř kdykoliv v botanické zahradě
, tam je taky krásně.
@hkac já bych šla, můžu kdykoliv kromě pondělka, to mi odvážejí a vozí práci, tak musím být doma než přijedou.
@Ivoka píše:
@hkac já bych šla, můžu kdykoliv kromě pondělka, to mi odvážejí a vozí práci, tak musím být doma než přijedou.
A co v úterý? Nevím teda, jaké má být počasí ale teď je to stejne s tou předpovědi tak 50:50.
Já bych taky tak šla, ALE…
nějak je to teď trochu komplikovaný a předpokládám, že tak do konce šestinedělí to nedáme…
příští týden 100% nee… ![]()
Ale měla bych začít trénovat, někdy začátkem listopadu (ještě než začne sníh) tak bych chtěla s oběma dětma jet k našim do Nejdku
myslela jsem původně že vlakem, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak bus bude asi pohodlnější
s takhle malinkým mimčem určitě… Kiki bude mít svou sedačku jako teď vždy a Samíka si hodím do šátku
s Kiki jsem jezdila busem do cca 10 měsíců, pak vlakem a teď od 2 a kousek zase busem, kdy už měla svou sedačku… je to lepší v tom, že se nemusim tahat s kočárem a kufrem někam nahoru a dole v busu mi to hezky uloží
a jen 1× jsem kočár musela složit, jinak se jim tam večel normálně nesložený a to bylo fakt moc fajn
Tu mi snad na Florenc pomůže Jirka a v KV na mě už někdo počká
no a kdyby ne, tak tam je to na vlak asi 50m
v Nejdku už si mě na nádraží vyzvednou na 100%
už jen proto, aby si povozili kočárek
![]()
@hkac jo, jo úterý by šlo a má být pěkně!
Jestli se teda nerozmarodíme, dnes skoro nespal, má mužskou smrtelnou nemoc-rýmičku! ![]()
Ale prožívá to tedy, to jsem ještě neviděla
tak doufám, že mu to zas nespadne na průdušky a nebudem marodit v jednom kuse až do jara jak loni… ![]()
@hkac Zatím je to úterý tak na 50% je zanudlenej až hrůza, tak nemůžu nic slibovat…
@Ivoka No u nás je to stejné. Anežce se rozjel ekzém a každou noc a ráno má šíleně ucpaný nos. Se z toho picnu, to je určitě z té rekonstrukce od sousedů - už to trvá pět týdnů, my máme všude ten hnusnej bílej prach a oběma holkám se zhoršil ekzém (Anežce se rozjel víceméně poprvé). ![]()
Nechat Anežku doma ze školky bylo za trest, vždycky to obrečela, ale jestli nebude moct do školy, tak to si ani nechci představovat, jak to bude rozdejchávat
.
@hkac Tak to na tom také nejste nejlépe… ![]()
Já s definitivní platností ZOO odpískávám, kašle jak četr, už i prodejcháváme dejchákem
nudle jak opratě…
Je mi tedy líto proto, že i to počasí se má rapidně zkazit od středy, ale třeba koncem příštího týdne by to mohlo vyjít, uvidíme…
Tak jsem vzala Anežku k doktorce, strávili jsme dneska 3h běháním po doktorech a zápisu na flétnu, a to nás čeká ještě alergologie a kožní. Ta rýma vypadá prý (podle doktorky na ORL) spíš na alergickou, dostali jsme stříkadlo a sirup. No já si to myslím už dýl, vzhledem k těm častým zánětům spojivek a rýmou každé září. Tak nevím, jestli je to dobrá nebo špatná zpráva
.
@Ivoka Tak až bude Štěpánkovi líp, dej vědět a sejdem se kdykoliv jindy. Když už to bude po 26.9., tak půjdem do botanické, myslím, že Ty ji oceníš úplně stejně jako ZOO
. Já tam chodím radši než do ZOO, je to blíž, nemusím zpátky do kopce a už tam je i dětské hřiště, krásný trávník a prostě vůbec moc hezky.
A vstupné nesrovnatelně nižší
.
@hkac a kdo pak bude chodit do ZOO s námi
já mám permici někdy do dubna? Nebo kdy se to zdražovalo? Sem prostě koupila poslední den
![]()
Já září asi ještě moc nedám
nooo, možná ten poslední týden
sice nebudu ještě po šestinedělí, ale myslím že půl dne bych ten poslední týden šestinedělí dala
a malý možná taky
Kiki 100%
nebo, nechceš jí půjčit sebou, třeba tak na 2 dny?
![]()
@Mysicka31 Jako Kiki? No to nevím, mně stačí jedno hyperaktivní dítě
. Do ZOO budete muset s někým jiným nebo s námi do botanky
. Mně prostě 150Kč za jednu návštěvu ZOO přijde moc, vzhledem k tomu, že tam ani tak nechodíme na zvířátka, jako na tramvaj, klouzačky a procházky. Botanická je teď taky atraktivní, v sobotu jsme tam měli se známými piknik a moc jsme si to užili. I děti, hrály si na trávě a nás k tomu vůbec nepotřebovaly. Skoro ani to jídlo, kterého jsme tam měli habakuk.
Dneska jsem poprvé ochutnala, co je to mít doma školáka. Přišli jsme v šest, Anežka měla první úkol, který si nemohla udělat dřív, když jsme byli u doktorky. Bylo vidět, že toho už má taky dost. Navíc přinesla dva zničené obaly (nevím, kdo to vyrábí, ale po jednom dni používání už nedrží na učebnici
) a ztupené všechny pastelky. Tak jsem si sedla, že je všechny ořežu (máme takové to ořezávátko připevněné ke stolu, jak se točí kličkou), ale hrozně jsem u toho nadávala, že se lámou všechny tuhy. Nakonec mi Anežka opatrně řekla, že to dělám blbě
(a měla pravdu
). Do toho jsem vařila manželovi oběd na zítra, pomáhala Anežce chystat aktovku a aby toho nebylo málo, volala mi mamka
. Mája se dneska v noci počůrala a ráno pak byla zabraná do hry, sice volala e-e, ale na nočník nechtěla. Až pak koukám, že stojí a čůrá
. To asi abych nevyšla ze cviku, když jsem včera konečně vyžehlila všechno vyprané prádlo
.
Dneska jsme s Májou byli na prvním kroužku. Je to kombinace cvičení na říkadla a výtvarky, bylo to moc fajn. I jsem zírala, co ta naše holka umí (skládat barevná plastová víčka podle předlohy do mozaiky
). Lekce trvala 1,5 hodiny a vůbec to nebylo moc, jak se ty bloky střídaly. Strašně rychle to uteklo a už se těšíme na další hodinu
. Zezačátku se mě držela jak klíště, neudělala krok beze mě, ale postupně se zapojovala víc a víc a ke konci si ani nevšimla, že jsem zmizela z jejího dosahu (a skoro i dohledu
).
@hkac To je prima, botanickou určitě ocením, navíc jsem tam ještě já ostuda nebyla ![]()
Zoo je lepší teda pro malého, zvířátka jsou jeho láska…ted se naučil aportovat míčky jako pes, vidí to u naší čubiny tak mu doma musíme házet ty plastový míčky a leze po 4 a nosí je
a pak ho drbem za ušima ![]()
@Ivoka
Tak to bude moct dělat i v botanické, je tam krásný trávník
. Ze zvířátek tam jsou ale asi jen žabičky.