Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9847
6.9.13 14:42

Ahoj holky, jdu pro radu :think: Malá chce k vánocům kolo, klasické šlapací… myslím si, že na 12" už je moc velká, tak bychom koupili 16" myslíte že je to oki? Teď má jenom to koloodrážedlo a na tom drandí jak čertice :pankac: :pankac: :pankac: Máte nějaký tip? Cenově jsou tedy ty kola… ufff :think: ale co mě tedy trápí je ta váha kol, to jsou fakt tak těžká? 8o však dítě co má 14kg, tak nemůže přeci jezdit na kole co má bezmála 12kg :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.13 17:44

@Mysicka31 Mája jezdí na kole přes rok, ale šestnáctku bych jí teda nedala. A už vůbec ne jako první kolo :nevim:. Mája jezdí na dvanáctce, Anežka měla dvanáctku do 5 let, pak jsme kupovali 16 a teď 20 (ta už má přehazovačku). Stejně to bude mít i Mája a po holkách další příbuzní, když budou mít zájem. První kolo bylo nové (Author Jet), druhé i třetí je z bazaru, ale zvlášť u toho s přehazovačkou jsme čekali na fakt solidní (táta má známého, co kola prodává, tak mu dal za úkol, aby pro Anežku nějaké bazarové vybral a dal mu vědět), je skoro jako nové, ale za poloviční cenu. Je to zas Author (Energy).

Malá kola jsou těžká, aby byla stabilní. U našich jsme dostali kolo po dětech sousedů, to je lehounké, ale mně nevyhovuje (jezdí se na něm tak nějak jinak, z mého pohledu blbě :lol: ).

Dneska jsme se po delší době viděli s holčičkou o rok starší než je Mája (holky se znají od Maruščina narození, jsou spolu hodně často a vzájemně se zbožňují), která přes prázdniny začala jezdit na kole bez koleček, tak Mája konečně dovolila zkusit jet bez koleček a zdá se (ťukťukťuk), že to půjde rychle. Kolo si od holčičky půjčila a jela prakticky sama. Akorát se jí nechce moc šlapat, takže jsem přidržovala, když stála. Příště vezmem naše kolo a využiju jejího nadšení, že kolečka nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
6.9.13 19:19

@hkac Heli, myslíš že máme tedy koupit 12"? A nebude na něj moc velká? píšou že je do 105cm a Kiki má metr, tak zase chci aby jí to alespoň ty 2 roky vydrželo :think: chtělo by to asi něco mezi… 14"? ale ty jsem koukala, že dělá jen pár firem a za šílený prachy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.13 19:22

@Mysicka31 My máme 12 a nepřijde mi, že by na to Mája byla velká (má cca metr, teď už spíš víc jak metr). Ale co jsem viděla u kamarádek, tak není 12ka jako 12ka (záleží, jak vysoko jde dát sedlo, řidítka..). Určitě bych nejdřív kolo zkusila, Kiki na něj posadila. A podle toho vybírala. My teda kupovali bez zkoušení, ale Anežce tenkrát nebyly ani 2 roky a tohle kolo vyhrálo v dTestu. A doporučuju vybrat univerzální barvu, ať to pak využije i Samík ;). My máme oranžové :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.13 19:27

@Mysicka31 Šestnácku máme taky, i s kolečkama, ve sklepě po Anežce. Tak někdy přijeďte a můžete vyzkoušet ). A řekla bych, že na šestnáctce ti nedosáhne nohama bezpečně na zem, což považuju za hodně nebezpečné. Kupovat 14ku mi přijde zbytečný, stejně pak budete muset kupovat mezikolo před kolem s přehazovačkou (do 18 se dělá bez přehazovačky, od 18 s přehazovačkou, 18ky některé přehazku mají, jiné ne, ale celkově je 18ek málo stejně jako 14ek.

Naši známí kupovali dítěti po 12ce hned 24, aby nemuseli kupovat „mezikolo“. Je pravda, že dítě je větší než Anežka (i když mladší), ale když ho vidím na tom velkým kole, tak trnu strachy, protože nedostane nohou na zem a když naléza/slézá na kolo/z kola, tak na té jedné noze poposkakuje a je to fakt o „pusu“. Já bych takhle dítě jezdit nenechala, bála bych se, že to jednou nevybere a namele si kokos. To jsme radši koupili to „mezikolo“ v bazaru, ale kvalitní a bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
6.9.13 21:36

@hkac No, zkoušet nevím jak :think: když ho má pak jako že donést ježíšek :think: :nevim:
Rádi bychom k vám dorazili a odzkoušeli kolo ;-) ale asi to teď už moc nepůjde jak je školka :( se zkusím poptat kamarádek z okolí :-) na tu velikost… a určitě skočím do Hervisu a Sportisima pro rady :-) mooožná i s Kiki, aby jako ukázala ježíškovi který se jí líbí, a hned víc, aby ho měl a nebyla smutná, kdyby to nebylo jen to jedno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i když samozřejmě úplný překvápko by bylo lepčejší :pankac:… no, chtěli jsme pod stromeček boby nebo saně a kolo k narozeninám, ale asi to neprojde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
6.9.13 21:44

A univerzální barva by byla určitě lepší :-) ale zase mně by se tak líbila růžová :pankac: :oops: a Kiki taky, růžová nebo fialová a s princeznama nebo Peppou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: odrážedlo máme červeno-černé, to co měli v Lidlu, mělo samolepky aby to bylo „holčičí“ kolo nebo pak zase „klučičí“ :mrgreen: tak možná toto by bylo ideální řešení… dát samolepky kytiček či něco a pak pro Samíka zase jiné :-) pokud tedy kolo vydrží :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: motorka už toho asi moc nedá jak jí oddělala :think: :( a jak na ní chce furt jezdit i teď, tak je to fakt konečná :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
8.9.13 21:14

Mysicko, Lukášek dostal ve 3 letech kolo 16 a bylo mu OK, někde bych našla i fotku. Radimek má půjčenou 12( Lukáš má pořád tu 16) a jezdí na ní jak drak. Luky dostane v únoru k narozeninám 20 a Raďa přesedlá na 16.

• Citovat
  • Upravit
947
9.9.13 12:15

Mysicko - my to máme stejně jak fyzikarka. Petřík už dobře trandí na 12 bez postranních koleček. Štěpa má 16 a o vánocích dostane 20. Zkoušela jsem Petříka posazovat na tu 16 a dosáhne na špičky, takže počítám s tím, že do jara povyroste a zmákne to na té 16tce taky.
Jak píše Hkač - není šestnáctka jako šestnáctka také jsem se setkala s větší a menší. Určo to chce vyzkoušet třeba v obchodě dle značek, které jste vybrali. Malá si to nezapamatuje, pokud to budete řešit teď a né těsně před vánoci. Navíc si tam jen sedne o koupi mluvit nebudete 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
9.9.13 22:36

:D :D :D @Leník ještě jsem to ani nečetla a byli jsme dneska koukat na kola a zkoušet ;-) Zašli jsme do Hervisu… zkoušeli jsme značky co tam měli a 12" byla na Kiki dost malá, 16" zase veliká - nedosáhla na zem ani těma špičkama a sama by se v terénu nerozjela :( ale mají tam i 14" a to sedlo Kiki úlně perfektně, jí ho paní prodavačka ukázala, zeptala se jí jestli ho chce vyzkoušet, Kiki nasedla a jela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chytla jsem jí na poslední chvíli než jim stihla rozbourat regál :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: byla sranda jí pozorovat, hlavně když jsem křikla ať brzdí a zkoušela to přední ruční brzdou… říkám „šlapej dozadu“, šlápla a ozvalo se „jůůů, to se mi líbí“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
10.9.13 21:18

Ahoj, zdravim. Nestiham vse cist. Ale zavidim vsem co uz mate odzkousene prvni dny ve skolkach. U nas skolka otevre az 23. Zari. Terca jezdi taky na kole, uz bez kolecek. Nikdy jsme zadne nemeli, naucila se po odrazedle po seste jizde, jezdit sama. Mame 12" Autor Jet a budem mzset na jare podle me koupit vetsi kolo. Proto bych Misicko nevahala koupit14 popr 16".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
15.10.13 16:47

Ahojky holky,

jdu se pochlubit, vím pro vás nic nového ale Jiřík měl dneska velkej den. Dneska šel poprvé do školky :dance: a zvládnut to na výbornou. Když nás nevzali do státní šli jsme do soukromé. Učitelky super jsou tam 3 na 10 dětí takže se jim věnujou, nejdřív to vypadalo že se rozbrečí, když jsem ho předávala začal natahovat ale udržel to a když jsem pro něj přišla tak samá chvála :dance: :dance: dokonce i hezky maloval a vymylovával a doma jen čmárá nechtělo se mě věřit že to dělal sám. Bude chodit dvakrát týdne funguje jen ut a čt ale pro velký zájem plánujou otevřít ještě středu,7.11. při­jede divadlo.No sem nadšená atím za něj. a mám důležité info: ptala jsem se Jiříka jestli tam má nové kamarády…prý ano ale pak na mě: mami mami jsou tam holky :*

fotečka: první cesta do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.10.13 21:51

Jani super ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.10.13 20:40

@janysek025 Bezva :potlesk:

U nás to vypadá, že jsem se konečně srovnala s nástupem do práce. Srovnala hlavně s tím ranním vstáváním, jinak jsem byla v pohodě. Ale až tento týden mám pocit, že se školní rok normálně rozeběhl a stíhám i jiné věci než práce - školka - škola. Včera a v pondělí se mi podařilo dokonce najít čas a umýt všechna okna, takže Vánoce můžou přijít :jazyk:.

Přemýšlím, že pořídíme Marušce koloběžku. Asi spíš k narozeninám, ale už teď se dívám. Anežka má skládací s malými kolečky a Maruška by chtěla taky koloběžku. Ale asi bych radší nějakou s většími kolečky. Nejspíš taky skládací, páč nemáme neomezené prostory na uskladňování. Nemáte tip? Mája už na koloběžce jezdí, zatím teda neumí při jízdě zabrzdit (sešlápnutím zadního blatníku). Koukala jsem na tuhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
16.10.13 21:13

@hkac Helči, vypadá pěkně :-) Kiki snad dostane to kolo… pokud ho maminka do té doby vybere :D a koloběžku bych brala pro sebe ;-) njn, nepřed se ale musíme zbavit kočáru, to tak trochu nejde dohromady :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí