Poradna duly
Jana Čurdová
@Mysicka31 No mně se právě tahle koloběžka líbí i proto, že má nosnost 100 kg, takže bych si ji mohla půjčovat
a jezdit na ní třeba do práce. ![]()
Ahoj holky. Právě jsem poslala objednávku na dárky na Vánoce, tak sem házím nějaké tipy. Koloběžku dostane Mája k narozeninám, tak s tou ještě čekám.
Zatím máme lego (střechy, okna a dveře, základní kostky), knížky (učíme se kreslit, říkanky, můj první atlas), gelovky (fixy 30 ks), křídy (na papír), nádobíčko (na hraní, ale dá se z něj i jíst - z Ikey), závoru k vláčkodráze (závora vydává zvuky a svítí, Mája si s ní hraje u kamaráda), pro Anežku větší kočárek na panenky a ten její menší zdědí Mája (to samozřejmě nebude dárek
).
Manželovi (doufám, že to tady nečte
) jsem koupila digitální šupleru a objednala jednu společenskou hru, doufám, že se mu bude líbit (her máme doma asi sto, tak je už těžké vybírat).
Mějte se, užívejte babího léta
.
Teda, kolobrnda super. Takovou bych taky brala. Taky řeším kolo na jaro. Skoro mě omývali, když jsem viděla cenu.
Nástup do práce je tedy docela masakr, jsem unavená. Ale zaím to dávám. Terča ve školce super, zatím se jí líbí.
@Ulíček Já nejvíc bojuju s ranním vstáváním, jinak je to dobrý. Dneska jsem byla v jednu doma, ve středu chodívám dokonce ještě o hodinu dřív
. Vstávám mezi 5-6h, podle toho, jak se stihnu večer připravit a co potřebuju udělat. Do práce jezdím lodí (přívozem), takže je to takové romantické a dokonale mě to probudí
.
Mája je teď zase nějaká nastydlá, zatím teda do školky chodí, ale dneska šla poo a v práci už připravuju vedení na to, že možná budu muset na OČR. Babičku máme teď na šest neděl vyřazenou z možnosti hlídání, tak to budem muset zvládnout sami. Ve školce je ale Mája zatím úplně v pohodě, až mi to přišlo podezřelé (čekala jsem mnohem větší problémy s adaptací). Teď jsme se dokonce seznámili s rodinou, která má u Máji ve třídě chlapečka a Anežka se kamarádí s jejich starší dcerou. Ráno se schází před školou a do školky chodí společně, takže to se Marunka dokonce i těší.
Příští týden máme prázdniny (to to ale uteklo), tak by tohle počasí mohlo vydržet.
@hkac téda, to je výpis dárků
![]()
@Ulíček s těma kolama mi ani nemluv
vybírám teď pro Kiki a přijde mi to šílený, hlavně jak ho nemůžeme vyzkoušet
kvůli tomu jsem ho původně chtěla k narozeninám, ale mluví o něm každý den a že jí ho donese Ježíšek… ![]()
Holky, Kiki mi včera dala, jeli jsme v plném metru, byla jsem trochu zaseklá s kočárem, tedy byli jsme na tom místě pro kočárky, ale lidí dost (na nedělní dopolko nezvykle moc), a mezi námi a dveřma další 2 kočárky a električák…
koukala jsem a snažší bylo projet mezi sedačkama a vystoupit druhýma dveřma… připravila jsem na to Kiki, řekla jí kudy na té příští zastávce půjdeme… jenže ona vystartovala a hned vyběhla z metra
akorát se ozvalo hlášení „ukončete výstup a nástup…“ a Kikina na nástupipšti, no v hlavě miliony hororových scén v hlavě
díkybohu za paní tak kolem 70 let co stála u dveří a celý to pozorovala i mou hrůzu v očích a naléhavost v hlase, chytla dveře a vtáhla Kiki dovnitř, vteřinu na to se dveře zavřeli a vlak se rozjel
jako klepala jsem se ještě hodinu po tom, a vlastně ještě teď, když si člověk uvědomí co všechno se stalo nebo může kdykoliv stát
s Kiki jsme si to vysvětlily, ale myslím si, že si z toho moc nedělá
no doufám, že už se to nebude opakovat… ![]()
@Mysicka31 Mně se stalo něco podobného kdysi v autobuse. Vystupovala jsem z narvaného busu, měla jsem Máju v kočárku a vedle Anežku (cca čtyřletou). Najednou z ničehonic (lidi stále ještě vystupovali a několik jich čekalo na nástup) se zavřeli dveře - já venku, Anežka v buse. Naštěstí tenkrát s námi zrovna jela i moje mamka, ale kdyby tam tenkrát nebyla, tak nevím, jak by to dopadlo. A to asi byla ta lepší varianta - Anežka zůstala v buse a ne venku. Ale i tak kdoví, co by ji napadlo. I tak jsme s mamkou měli co dělat, abychom se domluvili - mamka to tam vůbec neznala a pořádně nevěděla, kam jede a kde ji ten bus vyhodí.
@hkac v autobuse a tramvaji nechávám Kiki vystupovat krok přede mnou a nastupovat za mnou… kdyby ona zůstala venku a já uvnitř, tak řidiče zastavím (to už se jednou stalo, naštěstí prázdný bus a bylo to u našeho baráku) zavoláním nebo signalizací
ale v metru nevím jak zastavit a je to pro mě mega stresující, vyhýbám se mu jak můžu… a tam hlavně nejsi v přímém kontaktu ani s řidičem ani s dispečerem
nejvíc jsem se báala toho, že by chtěla běžet za vlakem a spadla na koleje ![]()
Jé ahoj holky, tady se to zase rozjelo na chvilku ![]()
Tak snad vás dočtu.
Jste tu některá co máte nebo čekáte druhé? Já v dubnu ![]()
@Janceta88 píše:
Jé ahoj holky, tady se to zase rozjelo na chvilku
Tak snad vás dočtu.
Jste tu některá co máte nebo čekáte druhé? Já v dubnu
Já mám další dvě holčičky (neteře
) a plně mi to vyhovuje. Půjčit, pomazlit, pohrát a na noc vrátit
. Naše holky jsou z nich unešené, mají je jako dokonalé interaktivní panenky. O vánočních prázdninách to teď byly zcela jistě nejoblíbenější hračky
(holčičkám je 7 měsíců a 11 měsíců). Kupodivu ani nezkoušejí škemrat o dalšího sourozence, jen Anežka mi nedávno říkala, že by chtěla ještě bratříčka nebo aspoň bratrance
.
Jé holky to je krásné ![]()
A co vaše ratolesti čtyřleté? u nás mazec, co chodí do školky ![]()
Ahojky holky,
jdem se pochlubit s prvním,,uspěchem,, ve středu jsme byli na prvním hokejovým tréninku…spokojenost a nadšení na obou stranách…Jiříka to moc bavilo tak od příštího týdne chodíme dvakrát týdně ![]()
@janysek025
šikulín je to
už jsem koukala na fotky na FB a moc mu to jde
od kdy bruslí? My koupili Kikče brusle, ale teď nějak furt není kdy zajít a pak už nebude kam
jsme měli jít spíš do in-lineů
sáně a boby smutně pozorují oblohu z balkonu
né že by mi sníh chyběl, ale to je tedy zima
![]()