Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
no ume to takhle taky bylo jen tchyni a tchanovi a par znamejm a ty pak tradaaa manzel je z vesnice tak tam to JDE SAMO BEZ MEHO PRICINENI ![]()
Já se v tom pořád stejně nevyznám, ale měli by to počítat první asi z posledních 3 měsíců a pak průměr z celýho minulýho roku, ale jak to počítají doteď nevim
Jinak z tou pracovní smlouvou, já jsem zatím ještě ve zkušebce, ještě měsíc, takže počítám s tím, že mě vyhodí…když jsi ve zkušebce a jdeš na rizikový, tak tě můžou vyhodit bez udání důvodu, ale nevim přesně jak je to se smlouvou na dobu určitou, tam ti asi taky můžou v tom říjnu ukončit pracovní poměr…ale fakt nevim, chtělo by to zjistit…
ŽÁ-BO, no, ona je to občas celkem sranda, obzvlášť, když mě pak Ondra chodí asistovat do koupelny
Já to přežiju, jen netvrdím, že by mi bez toho
nebylo líp ![]()
Potkanku, no jo, tamtamy na vesnici, to chápu
![]()
My jsme to teda ještě nikomu z rodiny neřekli, je to zbytečný a stjně nám bude každý říkat, že jsme se zbláznili
Tak není kam spěchat ![]()
No my bydlíme taky na vesnici, proto mi musely slíbit, než jsem jim to řekla, že to za žádnou cenu nikomu neřeknou, dokud jim to nedovolim…musela jsem se takhle pojistit, jinak by to určitě dopadlo stejně ![]()
JEE TO URCITĚ ŘIKAT NEBUDOU. ME JE 32 A S MANZELEM SME SPOLU DOHROM
ADY OSM LET S TOHO DVA JAKO MANZELE. TAK TO KAZDEJ UZ OCEKAVAL JA FURT NECHTELA UZ SEM SI ZVYKLA NA SVUJ STEREOTIP A ZE SME JEN PRO SEBE . MANZEL TEDA CHTEL MOOOC TAK KAZDEJ TO DAVAL ME ZA VINU. A TED SEM MOC RADA SNAD TO DOPADNE
JINAK V PRACI MI NAROVINU REKLI ZE MI PO MATERSKY MISTO HLIDAT NEBUDOU ZE NIKOHO NENAJDOU JEN NA DOBU URCITOU. MAM DOBROU PRACI SEM SPOKOJENA S DOBROU PRAC DOBOU I PRO DECKO. O TO VIC ME TO STVE ALE UVIDIME JAA SE NADAM ![]()
TAK SNA TO NEREKNOU JINAK TI ZKAZI PREVAPENI JAKO ME .NEZ SEM SE OTOCILA UZ TCHYNE VOLALA OD VRATEK NA SVAGRA A JA SEM U TOHO ANI NEBYLA ![]()
Holky myslím že v těhotenství je ochraná lhůta a jen tak tě nemůžou vyhodit ani když jsi ve zkušebce.
A ani ti nemůžou říct že ti nebudou držet místo, protože to jim ukládá zákoník práce.
NOO JASAN ALE HOLT SI MYSLIM ZE TED JE DOBA TAKOVA ZE TI TO POLITICKY VYSVETLI. ALE JA SE TIM STRESOVAT NEBUDU JA PROSTE PRIJDU A TADY ME MATE DELEJTE JAK UMITE.
SEM TU UZ TRI ROKY TAK CO
No právě, že asi ne, teda aspoň u mě s tou zkušebkou…já mám tu nej kámošku, je sice teď na mateřský, ale předtím pracovala asi 8 let na ČOI, takže zná zákony, a snažila se mi to celý nějak vysvětlit, já už si to tak moc nepamatuju, ale mě vyhodit můžou a říkala něco o tom, že když máš na určito, tak by tě vyhodit neměli, ale nejsou povinni držet ti to místo…říkala, že takhle to bylo aspoň před tím rokem, než odešla na mateřskou…ale chtělo by to zjistit, aby s váma nevypekli…
no to by chtelo ale kdyz budou chtit tak vypecou ja sem tady taky misto holciny ktera by mela prijiát a taky mi rekli ze ji uz nechtej ze si tu nechaj me . jenze ted ja sem na jejim miste a me zase vystrci nekdo treti
Od nás už to právě taky všichni čekali, jsme manželé 2 roky a všem už je divný, že ještě nemáme mimčo…jako kdyby to byl jejich problém…a loni jsme si přivezli nový auto, kombíka, a samozřejmě všichni začali říkat, že jsem určitě těhotná, když jsme si koupili nový velký auto…kdyby se ty lidi radši starali o sebe
tak jsem všem říkala, že mám na mimčo ještě hromadu času, aby to přestali řešit ![]()
A ty máš smlouvu na určito nebo na neurčito? Jestli na neurčito, tak tě musí vzít zpátky ať chtěj nebo ne…
jee tak to mame obe uplne stejny problemy tak se teda dockali zejo a budeme mit pokoj ![]()
no klarko myslim ze je to tak ze kdyz je smlouva na dobu urco tak ti konci dnem porodu. Proste pak se nemas kam vratit. a kdyz mas na neurco tak te po 3 letech musi vzit zpratky, pak ti muzou dat vypoved, ale musi ti dat taky odstupny.
Takze prvni mesic se vypocita 70% procent z poslednich 3 platu a pak ty dalsi z dvanacti mesicu?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat