Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojky
Marki: malej není opožděnej
my držíme přesně jak psala Kass a taky máme špendlík a hryžem
on ty silnější hračky nechce držet ale sám si ho taky nevezme ale jak mu ho dám tak si ho přendává z ruky do ruky - ale dlouho ho to taky nebaví, nejvíc nám taky jde jen bouchání do hraček ![]()
Rezinka: je moc fajn že se malému ta ručička lepší a všem kdo cvičí vojtovku - tak je to brzy OK ![]()
Malej zase ležel pod hrazdičkou tak jsem ho bavila a tloukl se špendlíkem jak si ho zkoušel dát do pusy až se mu to povedlo:)
Fotečka, když bylo Martínkovi měsíc a něco.
Ale přiznávám, že to byla nejspíš náhoda. Občas taky něco chytne nebo symbolicky přidržuje, spíš ošahává ![]()
Nosánku
zítra nafotím a pošlu…
Marki
a vůbec všichni kdo srovnáváte…ze zkušenosti vím, že nemá smysl srovnávat…každé mimi je jiné a některé miminko může určité úkony úplně přeskočit nebo je začne dělat až později…už jste viděli dospělého který neumí brát do ruky věci…chce to čas, hlavně se nenechte zvyklat tím, že ta či ona povídala. ![]()
Je to tak i s růstem a přibíváním…prostě to ovlivňuje spousta faktorů.
Já si tedy s pasením ani s úchopek hlavu nelámu…ikdyž přiznám, že u první holčiny jsem to taky pořád řešila…pak mi došlo, že to nemá smysl a druhou jsem si mnohem víc užívala…natož teď
rezinka29 píše:
Nosánku
zítra nafotím a pošlu…
Rezi - moc děkuju za popis. Zní to docela komplikovaně
. Když to tedy budeš fotit, tak se taky hlásím o SZ
.
A jsem ráda, že je ručka o tolik lepší, to už bude za chvilku v pohodě úplně
.
Ahoj holky mate moc pekny miminka.
Co se tyka vyvoje, tak souhlasim s Rezinkou, ze nema cenu srovnavat. U deti narozenych driv se ten vyvoj i bere az od terminu kdy se melo dite narodit ne kdy se skutecne narodilo. Takze Markit pokud chces srovnavat, tak musis ubrat to o kolik se maly narodil driv.
Každé miminko je opravdu jiné…sice mám taky tendenci srovnávat, ale vím že to nemá smysl. Moje dcera, která se narodila v termínu začala chodit až v 18 měsících a její bratránek, který se narodil v 34.týdnu začal chodit v roce. Takže i ty předčasně narozený můžou být rychlejší ![]()
Já jsem Honzíkovy ještě ani nezkoušela dávat něco do ručičky, ani si moc necucá ručičky. Je to takový klíďas, dokáže ležet v klidu v lehátku a koukat na střešní okna i skoro hodinu. I to pasení nějak moc nedávám, nelíbí se mu moc na bříšku. Spíš mu všechno ukazuju, prohlížíme si obrázky a hrázdičku.
Ahojky,
dlouho sem tu nebyla a koukám, že probíráte zajímavý témata ![]()
Nikolka v šestinedělí vážila 5250 g a 57 cm. Na bříšku se nám líbí, už pěkně drží hlavičku, sama a delší dobu cca od 9. týdne. Že to je u miminek různé, tím bych se netrápila. Oni to brzy doženou. Do pusinky si strkáme prstíky, jsou pořád k mání
ale někdy chrastítkem nebo hračkou nepohrdne. Úsměvy už taky pozorujeme a povídáme si. Je neuvěřitelný, jaké pokroky jsou vidět během pár týdnů.
Zdravím všechny a přeju jen samé pokroky
vvvv není zač, snad ti to k něčemu bude…snažily jsme se to nafotit aby bylo co nejvíc vidět
Malej cucá ruce tak že si manža zacpává uši jak u toho to naše malý čuně mlaská ![]()
Ale když mu dám do ruky špendlík tak se s ním mydlí jak si ho snaží strčit do pusy:)a někdy se mu to i povede a to je potom nádhera ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat