Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak já zatím ani moc nestíhám na bříško dávat. Když už mám dva tak na nějaké „užívání si“ s miminkem fakt není moc čas.
Jsem ráda, že podělám to základní, třeba kojení mi zabere strašnou část dne, takže se chci zeptat protože máme podobně staré děti - můj má přesně 2 měsíce. Jak dlouho vám trvá kojení a v jakých intervalech krmíte? A stává se vám, že třeba miminko usne nebo se zdá spokojené a za 10 minut zase řev? Kdo krmí UM tak můžete přidat i kolik mimčo vypije.
Jajko já krmím UM, malej pije kolem 130ml, ale ted měl průjem a stěží vypil 100ml, ale za hodku už řval jak tur…takže krmím na etapy pomalu celý den ![]()
No a krmíme co max.3 hodky…jen na noc mu dám naposledy tak v 10 a někdy vydrží i 6 hodin v kuse spát…někdy jen 4, ale už je to lwpší než ještě asi před týdnem kdy byl vzhůru co max.3 hodky ![]()
Holky, já mám radost, psala jsem to už i Rezince do SZ (ještě jednou děkuji za „fotoseriál“
), jsem ten chvat dneska zkoušela a Matěj pásl krásně. Nevím, jestli by to pochválila i mudra z odborného hlediska, ale rozhodně je rozdíl vidět. Ovšem jakmile mu ty ruce pustím, tak zase zadek hore, kolíbe se, hlavu zaklání, navíc do strany, ruce se rozletí, neudrží je pod sebou… Ale budem trénovat ![]()
Leníííkkk - teda, Nikolka pase ukázkově a má krááásný vlásky, to už budete za chvilku dělat culíky
.
Pěknou neděli! ![]()
Krasne slunickove ranko,
ten muj maly dablik se rozhodl, ze mamka v nedeli nema narok se vyspat, takze od sesti cumakujeme oba dva. Neplace, ale stihl me tak probrat, ze nez bych znova zabrala, tak by opet papal. ![]()
Holky jak u miminek poznáte že má průjem? vždyť ta jejich stolice je pořád jakoby průjem, ne??? ![]()
a k tomu pití, Adélka teď pije docela rychle, po cca 5 minutách se začne kroutit, tak se jí snažím udržet u prsa aspoň 10 minut, a to se pořád pouští. Ale asi jí to stačí, protože vydrží do dalšího kojení i 4 hodinky, když spí v kočárku… Jinak tak co tři.
![]()
Jajka já krmím dvojčata už UM, předtím jsem odstříkávala a dokrmovala UM to byl masakr, ale pro holky to nejlepší, teď už bohužel jen UM, krmení se nám ustálilo na mezičasy 5-6, 9-10, 13 - 14, 17 - 18, 21,30-22,30 hod. To jsou vesměs časy kdy krmíme. Holky přes den pijou tak okolo 150, K. víc ale dají klidně aj jen 100 na nos vypijí dost, 180 - 230 prostě jak kdy. Na bříško poklám často. Snažím si užívat všech dětí, další už neplánujeme a miminka rostou hrozně rychle
A jak je helzky jsme venku všichni, domácnost trochu zaostává, ale nikam neuteče ![]()
vvvv holky průjem ještě neměly, ale u M. když ho měla, tak to byla fakt voda, prostě hrozně řídké, mnohem řidčí než normoš miminkovská stolice. Myslím, že to poznáš ![]()
Jajka10 píše:
Tak já zatím ani moc nestíhám na bříško dávat. Když už mám dva tak na nějaké „užívání si“ s miminkem fakt není moc čas.Jsem ráda, že podělám to základní, třeba kojení mi zabere strašnou část dne, takže se chci zeptat protože máme podobně staré děti - můj má přesně 2 měsíce. Jak dlouho vám trvá kojení a v jakých intervalech krmíte? A stává se vám, že třeba miminko usne nebo se zdá spokojené a za 10 minut zase řev? Kdo krmí UM tak můžete přidat i kolik mimčo vypije.
kojení max.7 minut,pak vydrží 1,5h někdy 2h,parkrát vydržela 3hodky,občas aj taky bečí,že se chce docpat..
kolik vypije teda nevím,ale neřeším,příbírá,neřve hlady,tak asi dobrý.. v noci teda vydrží max.jednou 4hodiny a pak už jede co 2hodky,ale vydržet se to musí..Na bříško dáváme,moc se nám to nelíbí,ale postupně zvedá hlavičku výš a výš… taky to moc nehrotím,starší byla strašná brzda a pak to všechno dohnala a v něčem i předehnala… Byla narozená o 6neděl dřív,tak jsme jezdili i na rizikovku co měsíc a v roce nás vychválila do nebes a už jsme jezdit nemuseli,i když sama chodit Magda začala až v 15 měsíci…
všem přejem krásný slunečný den a nejen ten dnešní.. ![]()
Tak my krmíme každé 2,5 h přes den (v kočárku 3,5 h)a vypije asi 110ml..ale většinou na dvakrát. V noci se budí po 3 hodinách, někdy už vydrží 4 hodiny a vypije stejné množství. Každý den strašíme už od 6:00 ![]()
luckaminni píše:
Tak my krmíme každé 2,5 h přes den (v kočárku 3,5 h)a vypije asi 110ml..ale většinou na dvakrát. V noci se budí po 3 hodinách, někdy už vydrží 4 hodiny a vypije stejné množství. Každý den strašíme už od 6:00
ve 4h ráno se market nechce spát tak do těch šesti,sotva vytuhne,vstává Magda,která usíná tak v devět večer,Marketa tež tak.Tak já spím tak max od 22h do 4h rána,když spím do šesti-tak to už je luxus…
Kača.M píše:luckaminni píše:ve 4h ráno se market nechce spát tak do těch šesti,sotva vytuhne,vstává Magda,která usíná tak v devět večer,Marketa tež tak.Tak já spím tak max od 22h do 4h rána,když spím do šesti-tak to už je luxus…
Tak my krmíme každé 2,5 h přes den (v kočárku 3,5 h)a vypije asi 110ml..ale většinou na dvakrát. V noci se budí po 3 hodinách, někdy už vydrží 4 hodiny a vypije stejné množství. Každý den strašíme už od 6:00
je mi jasný,že spoustu ženskejch je na tom hůř ,než já ![]()
Jajka10 píše:
Tak já zatím ani moc nestíhám na bříško dávat. Když už mám dva tak na nějaké „užívání si“ s miminkem fakt není moc čas.Jsem ráda, že podělám to základní, třeba kojení mi zabere strašnou část dne, takže se chci zeptat protože máme podobně staré děti - můj má přesně 2 měsíce. Jak dlouho vám trvá kojení a v jakých intervalech krmíte? A stává se vám, že třeba miminko usne nebo se zdá spokojené a za 10 minut zase řev? Kdo krmí UM tak můžete přidat i kolik mimčo vypije.
mrkni sem http://www.maminkam.cz/…-pro-kojence je tam hezky vysvetlene kolik by mimco melo vypit
malej me ted zacal chodit spat v 10vecer vstava pak mezi 2-3hodinou a pak kolem 6-7 ale uz tak od 5 sem tam knoura ale jeste usne, pres den kojim po 3 hodinach plus minus pul hodky ![]()
Rezi pošleš mi sím taky fotečky koníků?
Tak my krmíme tak po 3-4hod, v noci první kojení tak po 7 takže to vychází 2-3, kolem 6, kolem 9, 12-13, 16-17, 19-20) a kojíme tak 10 min i když teď se u toho taky po 5min začne kroutit ale těch deset vydrží a večer před spaním tak 15-20min.
Nevím jestli je to průjem ale tak 2× denně se malej tak pos… že se divím že mu to neteče z plíny:)A je to hodně vodové.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat