Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dneska jedu k babicce a budeme tam az do nedele, jsme zvedava jak to malej bude snaset protoze tam nema postylku po dlouhe dobe bude spat s nama v posteli, jsem zvedava jak to dopadne mam s toho trosku trach, ted je takova mala netykavka, nejradi chupka sam
petro my mame vahy a miry v podpisu, malej byl hodne malej kdyz se narodil, narodil se totiz o mesic driv a meril jen 44cm ale ve 2 mesicich mel kole 56cm, merilajsem ho doma takze to je plus minus 2cm
Opožděnej nebude.Náš malej taky chvilku drží špendlík ale jen když mu ho tam strčím, sám ho ještě nechytne.V týdnu jsem se dívala na psychomot.vývoj co mám knížky a hračky sami chytají (teď nevím přesně) ale tak 5-6měs.
Holky, s tím pasením jste mě docela vystrašily. Adélka to nejspíš dělá celé špatně. má hlavu na jednu stranu, nezvedá ji, ruce pod sebou nechce držet a leží jen na břichu. Když už má snahu tak zvedne zadek… ![]()
Markita píše:
petro my mame vahy a miry v podpisu, malej byl hodne malej kdyz se narodil, narodil se totiz o mesic driv a meril jen 44cm ale ve 2 mesicich mel kole 56cm, merilajsem ho doma takze to je plus minus 2cm
díky já nemyslela míry při narození, to chápu že některý se narodili dřív nebo později. Myslela jsem např. při šestitýdenní prohlídce…ale už vás tím nebudu obtěžovat…jen mi hrabe…je mi jasné že každé miminko je jiné…asi mám ještě rozhozené hormony
.....fakt blbnu…snažím se nějak vykoumat jak poroste Honzík, ale to je nemožný, takže to nechám být. Fakt blbnu ![]()
Marki, kamarádka nekecá, klidně už chrastítko držet může, tady je Kajulka jsou jí přesně dva měsíce a 2 dny a drží si kousátko a strká si ho do pusiny a hryže a hryže, jsem fotila celou serii. Na to že je narozená o 5 týdnů dříve…
vvvv píše:
Holky, s tím pasením jste mě docela vystrašily. Adélka to nejspíš dělá celé špatně. má hlavu na jednu stranu, nezvedá ji, ruce pod sebou nechce držet a leží jen na břichu. Když už má snahu tak zvedne zadek…
nám doktorka radila zadeček držet tak aby se nezvedal a kdyžtak lehce šmirat podél zadiček a ručičky dát skrčený podél těla (aby se mohl zapřít loktama)…doufám že jsem popsala srozumitelně
jinak nějak radikálně taky nepaseme, snaží se jen chvilku.
holky jak dávate odříhnout? nám v porodnici říkali, že nemáme dávat klasicky přes rameno kvůli zádičkům, ale nám jiná poloha prostě moc nefunguje
ja davam na raminko a videla jsem ze to delaji sestry v porodnici s malym tak to delam taky. to drzeni veci je divny ale tak malymu to treba taky pujde brzo, uvidime treba je jen linej, zatim si hryze jen ruce
petro ja mam myry vpodpisu ta sestinedelni je 9.3. to mel 53cm takze od narozeni 9cm, nekde jsme cetla ze v prvnim roce deti vyrostou kolem 20cm, ale je to individualni
brkáme jakkoliv, T. stačí jen zvednout a už brká, K. hodíme přes rameno, nebo klubka, nebo klidně na bříško pást koníky, jim to po jídle nevadí, ale mám štěstí, že brkaj vlastně strašně rychle ![]()
Rezi: tak o fotecky prosim pekne JA ![]()
My odrihavame skoro na raminku, mam ho svisle opreneho nekde mezi prsy a ramenem - jak se povede a odrihuje celkem rychle, kdyz byl mensi, tak dobre bylo na tygrika. Kolikrat mi odrihne jeste i u dalsiho prebalovani, kdyz ho dam na brisko, ale hned po jidle tone, to by mi blinkal.
Delku mimi poradne nevim, merili mi maleho jen po porodu, od te doby ho nikdo nemeri - ze se nemaji mimi zbytecne natahovat, ale tak letmym domacim merenim ma ted ve 14-ti tydnech cca 58 cm a cca 5 kg. Porodni mel 41 cm a 1670 g. Je narozen v 32 tt.
Ahoj holky ![]()
Vítám nově příchozí maminky ![]()
Tak dneska nám už je 7 týdnů
Máme za s sebou kontrolu kyčlí-vše v pořádku, další kontrola za 2 měsíce a dneska jsme byli u pediatričky po šestinedělce. Vážíme 4200g a měříme 57cm. Jinak pomalu vyřazujeme oblečení 56-ani jsme to všechno nestihli unosit
No a mně konečně skončili očistky po císaři-trvali přesně 6 a půl týdne ![]()
Hromnice to mě taky a to jsem si myslela že to bude po císaři nějak rychlejší, houby ![]()
Ahoj holky,
dlouho jsem nepsala, doufám že se máte všichni i s miminkama dobře ![]()
Nějak nestíhám psát, občas čtu.
Nové vítám ![]()
Jonášek je fajn, ale starší žárlí, tak bojujem.
Kyčle o.k., kontrola po 6nedělí taky.
Koníky zatím nepasem, leží jenom na břichu, zkouším každý drn chvilku, když je vzhůru a má dobrou náladu. Jakžtakž se daří trochu režim, tak jsem ráda. V noci buzení 3-4×, to se vcelku dá. Má rýmu od staršího, ale není to nijak hrozné.
Trápí nás prdíky, mažu „pupíkem“ a dávám Infacol, nebo cvičím s nožičkama, masíruju pupík, přikládám teplé pecičky.
Tot´od nás, mějte se krásně ![]()
Tak my jsme měli v 6.týdnech 56 cm. Jinak taky ještě nepasem,ale asi je čas,trochu mě vyplašila kamarádky holčička…krásně pásla už v 6.týdnech…ale nemá smysl se srovnávat s takovými extremy a už budu sledovat průměry
JIank jsem četla,že chytat předměty začínají ve 2 měsících..takže to my taky ještě neumíme,aůe prsty si cucá úžasně…div by si nesnědl celou ruku
Přidávám taky zachycený úsměv ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat