Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
![]()
Vítám novou maminku
**
Hromnice**, holky všechno napsaly a kousky už moc nevadí ať si pomalu začínaj zvykat. Pokud jsou měkké a ne veliké.
Klary hezký fotečky ![]()
U nás vedou na celé čáře hlavně u T. křupky ![]()
Kattie u nás noc klasila, spí a spí a spí, teda přišloa půl osmá tak už se začínají kroutita po 8 vstanou ![]()
Grepiku ahoj! Tak to trochu závidím
takový noce, kdy se spí a spí a spí moc neznám. No spíš vůbec ![]()
kattie píše:
Grepiku ahoj! Tak to trochu závidímtakový noce, kdy se spí a spí a spí moc neznám. No spíš vůbec
tak u nás je to pravidlo
u nás chodíme spát mezi 19 -20 a vstává se většinou 7,30 - 8
holky jsou po tatínkovi velké spáčky ![]()
Grepi, závidím… Já vstávám 1 - 2× na kojení a mezitím ještě tak 2× k vypadlému cumlíku… ![]()
katie jojo pracuju uz od 1.07.2011. Delam v jedne svycarske cestovni kancelari. Zacinali jsme ve ctyrech a ted uz je nas pres sedmdesat…drive jsem delala sefovou pro oddeleni nemecky mluvicich zemi, ale ted chodim jen na polovicni uvazek, jen na pondelky a ted v zari jsem prislibila 2 dny v tydnu. Pak zase jen jeden den. Prace se mi ted libi vice, uz nemam ty silene starosti jako predtim, delani prescasu a stres (i kvuli tomu jsme sla na rizikove, bylo tam moc velike riziko, ze potratim - a jeden samovolny potrat predtim, takze doktorka neriskovala) a zjistila jsem, ze mi to takhle vyhovuje vice, zivot neni jen o kariere. Ted se chci venovat malemu a sobe. A v budoucnu chci delat jen 4 dny v tydnu…(manzelova maminka nedelala skoro cely zivot, nebo jen po dopolednach)takze on protestovat nebude a preci jen v Praze to jde, jsou zde lepsi penize nez nekde na vesnici(z ktere pochazim, takze se nepovysuju, ale znam ty pomery) - holka ktera tady v Praze studuje a chodi nekam na polovicni uvazek treba jen na 3 dny, si tady vydela vice nez mamina, ktera je nekde v Severnich Cechach a dre jako blazen ve fabrice od nevidim do nevidim(ale zase nepocitam ty vetsi naklady)… Chodime do Materskeho centra v Dolnich Pocernicich na cviceni LEZACI A LEZCI Cvičení a říkadla s rodiči (4-12měsíců). Je to super s malym si v podstate hrajes a rikas u toho rikanky, par si jich pamatuji z detsvi a par jich je uplne novych krasnych. Tesim se na to az je budu umet nazpamet a budeme to zkouset i doma…S mimnkem cvicis, cvicis i na mici, hrajes si s nim, delas mu masaze obliceje, telicka a tak. Houpes se s nim v poloze tygrik a tak…nas maly se celou dobu smal, tak se mu to asi libilo, ke konci moc nespolupracoval - taky co po nem muzu chtit:)ale jen se predvadel, smal se a tocil se ze strany na stranu:)ale dobry on se pobavil ja taky:) - byli jsme ted ve stredu poprve, ale budeme chodit uz pravidelne - ty jsi z Prahy ne, ta tady je odkaz…
a odkad jsi? mohly bychom treba uz konecne dat dohromady ten sraz s Prazandama a sejit se nekde na kavicku devcata co???ma byt nadherne zari, co takhle nejaky piknik v Parku…?
Dobre ranko,
tak my se zaciname v noci budit hladem
, asi najdeme na kasicky ![]()
vvvv tak naštěstí holky dudl když vypadne tak ho mít nemusí, oni jen na usínání. Tak ty kojíš tak je to zase jiné ![]()
Dobré ránko…to my dneska zase konečně vydrželi dýl…normálně spával od 20 do 8 hod., ale poslední dobou byl kolem 19 hod. tuhej a vstával jak kdy (ale časově od 5-6 hod.), dnes vydržel do půl 7 než jsem ho nechtěně neprobudila…jsem se jaksi taksi bála…už nejsem u něj na takovýto vyspávání vzhůru…ale klidně bych si zase zvykla ![]()
Dobré ránko holky ![]()
Tak my jsme zase spinkali celou noc
odpoledne vyrážíme ven ![]()
Eviku tak to máš super, takhle s tou prací. Mně práce taky moc bavila, ale po 6 letech jsem si řekla, že si dám pauzu a budu se věnovat dítěti. Ale taky bych - až dokojím - se chtěla na částečný úvazek vrátit. Na druhé straně ten částečný úvazek bych si chtěla pdoržet dýl než jen do těch 3 let. Mám kliku, že šéf je celkem vstřícný. S tím centrem je to super, že takhle s mrňousem chodíš, já bych se i přidala, ale je to daleko, já jsem ze 6. Ale pro srazík bych byla zcela určitě!!
Grepiku to si važ, já jsem taky spáč, dítě moc ne, v noci se ještě cpe a dudlíky taky musíme podávat ![]()
Holky, běžím vyřizovat něco do města, budu pak ještě odpoledne, tak zatím ![]()
Ahoj holky§
Po strašně dlouhé době jsem vás přišla pozdravit.Něco málo jsem dočetla.Máte všechny moc šikovná miminka.
Nám je dneska 7.měsíců a nemáme ani jeden zub,neklečíme.Pouze ležíme,přetáčíme se na bříško a zpět a trochu se už i plazí a když jí posadím tak už vydrží sedět,ale sama si ještě nesedne.Teda třeba když se koupe a je na lehátku tak to si sedne vcukuletu,ale jak je v úplném lehu,tak to ne.Vůbec mi nevadí,že je pomalejší než Vojtíšek.Ten už lezl po čtyřech a 9měsících chodil okolo nábytku.Aspoň ještě za ní nemusím běhat.Jinak Terezka už začala slabikovat.A co vaše miminka už některý říká třeba máma?Vojta už v 6.měsících říkal máma v 7.měsících táta.
U nás dneska noc docela šla, zítra si už do ložnice nastěhujem taťku:)Ale Bobeš bývá dost brzy unavený dopoledne, po 10hod už by zase spal a to vstává kolem 8.
Tak to máte Kaspi už skoro stejný jako u nás ![]()
my sice spinkáme celou noc-usne obvykle do té 21.hodiny ráno se budí na mlíčko mezi 5-7 hodinou a v 8 hodin už je zas tuhej a spinká my do 11 hodin ![]()
ale zas my přestal spinakt odpoledne a už nesusne ani v kočárku
to už kouká ven a pozoruje svět ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat