Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Klaaras - chápu, že nejsi z té rehabky nadšená. Víš, na jednu stranu mi to přijde ukvapené, posílat vás tam jen proto, že v 8 měs. nedělá to a to (protože to není nic nenormálního, jen se to tak může zdát v porovnání s ostatními, většinou šikovnějšími dětmi, které to naopak dělají brzy), na druhou - budeš klidnější, ať už se dozvíš, že je vše v pořádku, nebo nakonec cvičit budete. Ta „jistota“, že to máš pod kontrolou, ta je lepší, než čekat - rozleze se dneska…? Hmmmm, tak zase nic, tak snad zítra… A tak pořád dokola. Říkám to z vlastní zkušenosti. Vendulka dělala všechno pozdě (co se pohybu týče), plazit se začala v 10-ti měs., po čtyřech až v roce, to se i poprvé posadila, chodila až v 16,5 měsících!!! Byla jsem na prášky, ale dr. nás nikam neposlala, říkala, že problém by byl, kdyby prostě jen ležela a nedělala nic. Když jsem čekala, kdy se konečně rozchodí, už dávno u všeho stála, lezla šílenou rychlostí, a to prý stačí, šlo jen o čas. Ale teď zpětně, když vidím Matěje a chodíme na rhb, si říkám, že kdyby nás bývala tehdy poslala, asi bychom cvičily (myslím, že nějaké svaly slabší měla, proto se začala plazit tak pozdě, asi i špatně pásla, to jsem tehdy nepoznala - kdyby se „vycvičily“, tak by se pak všechno tak netáhlo). No, i bez Vojty jsme se dočkali, všechno dohnala, otázkou je, jestli se to neprojeví v pozdějším věku klasickými bolestmi zad apod.
Hromnice - punčocháče seženeš všude - od C&A, H&M apod. přes Tesco, Albert, Lidl atd. Buď po kuse nebo dost často i v packu
. Botky - je důležitý rozlišit „chodící“ a „nechodící“, chodící musí být PEVNÉ, nechodící/capáčky do kočárku určitě nějaké pořídím, aby byla nožka v teple
. A držím palce, ať se s dalším miminkem zadaří - a bez problémů
.
Koale - což o to, kamarádit se s Tebou klidně budu, ale fotky žádný v albu nemám
.
Tak tady posílám alespoň jednu sourozeneckou
.
P. S. Normálka taky neposazuju, ale kvůli fotce mi to nervy nedrásá ![]()
ahojky
![]()
koale mně taky
![]()
Dneska jsem jako zjistila, že mám jen jeden měsíc kalendáře
musím na tom už zapracovat a ne jen o tom mluvit, jinak babičky budou chudinky a nedostanou od ježíška nic
![]()
Kláry tak jsem si taky přečetla tvůj deníček a je moc pěknej ![]()
jinak všem děkuju za podporu ![]()
Klári, deníček máš fakt pěkně napsaný. Já jak to čtu tak mi vždycky běhá mráz po celém těle a skoro brečím, jsem cíťa ![]()
I ty Hromi, četla jsem si všechny a moc Vám přeji druhé mimi bez komplikací ![]()
Grepi kde dlěáš ten kalednář? Taky jsem si říkala, že udělám.
Tak uz dosla, vybalila jsem ji, ale dohromady ji nedam, ja tam jsou srouby, maticky a podlozky davam od toho ruce pryc, fakt nejsem technicky typ… ![]()
Nosanek
taky bych potrebovala do Ikey, trosku obnovit domacnost a hlavne sehnat kosik na ovoce.
Zabamaly Matysek je krasny, ma nadherna kukadla…
a taky ma tolika vlasku jako ten nas:)
dneska bude omacka na paprice ale ne s kurecim, ale s veprovym masem a kolinka. Manzel totiz nic co lita neji, takze pro nej varit to je konecna…(a taky neji ryby, houby, ryzi, krkovici…proste des) ![]()
Dobré skoropoledne Žá-ba děti jsou moooc pěkný, až začnem pracovat na druhým tak mi musíš poradit jak na to abychom měli taky páreček
A kamarádit se chci i bez fotek ![]()
Evi můj manžel je naštěstí všežravec, ono mu taky s mým kuchařským uměním nic jinýho nezbývá, by pošel hlady
Židličku jsem sice složila, ale nebyly tam žádné šroubky, matky ani jiný podivný věci.
Grepik taky by mě zajímalo kde a jak ten kalendář děláš. Jo a extra pro Tebe
![]()
Klarka už má deníček? Tak jdu na něj ![]()
Ahoj holky tak já mám dneska pracovní den, uklízím a čistím terárka tak je to docela mazec:)Ještě že Bobeš spinká:)
Jinak manža má alergii na drůbež, ryby a med takže vaření je taky super ![]()
Žábo dětičky jsou super, moc jim to sluší
a malej vypadá jako velkej chlap ![]()
Jo a děkuju za podporu ohledně cvičení, snad mi ta rehabilitační řekne, že to neni tak hrozný…
Nás za 2 hodiny čeká zas plavčo…a já to samozřejmě zase dostala
chudák manžel, si myslí, že si vymýšlím ![]()
Jo a děkuju za pochvalu deníčku, psala jsem ho v rychlosti…
Holky jak čtu ty deníčky, tak už se asi půl roku chystám že napíšu taky, ale ještě asi nebyl ten správnej čas:)
Kláry moc hezkej deníček
Už jsem ho napsala taky ![]()
Kaspinka to máš s manželem teda těžký - to vaření ![]()
My jedeme navštívit babičku. ![]()
koukám že jsem vás s těma deníčkama inspirovala co ![]()
Petříčkovi už je dobře
už zase lumpačí a občas malilinko zakašle ale to už jen aby řeč nestála
troufám si říct že mu ten čaj s medem fakt pomohl ![]()
jinak u nás s vařením-já a ani manžel nejíme ryby ![]()
ale je zajímavý že já třeba rybičkovou pomazánku anebo uzenou makrelu jednou za čas s ním a manžel ani to ne
tak jsem moc zvědavá kdo bude ryby vařit malýmu ![]()
a manžel pak už je jako popelnice a sní všechno
jen já ještě vůbec nemusím-dušenou mrkev, držkovou polévku, drožďovou pomazánku a krupičnou kaši ![]()
Děkuju všem
.
Hromnice - to je dobře, že už je malej lepší. A kromě té krupicové kaše taky nesnáším to, co jsi vyjmenovala
(a k tomu ještě tlustý maso
).
koale - no to Ti neporadím, sám manžel nechápe, jak se mu povedl páreček - resp. kluk. Matěj je vůbec první chlapeček po xxx letech v rodině. Manželovi bráchové mají jen holky a i bratranec, sestřenice atd. po dvou až třech holkách
.
Kaspi - jdete zítra plavat nebo nejseš fit?
Porody si chci sepsat už dávno (nemyslím jako deníček sem na emimino, ale pěkně doma na papír a založit
), ale taky jsem se k tomu ještě nedostala. Měla bych to ale udělat dřív, než zapomenu detaily, přesné pocity v danou chvíly a než se mi začnou plést dohromady
.
Včera jsme byli u zubaře, chodíme vždy kompletně všichni, no a tak už je zaregistrovaný i Matěj a má za sebou první prohlídku. Docela sranda kontrolovat toho 5 a půl zuba
.
Zaba my mame jit v listopadu, jak to probiha? mas ho na ruce a otevrou mu pusinku nebo ho daji do kresla??? Kazdopadne jsem se zasmala:)no my jsme stale bezzubi:) - tak nevim co nam bude kontrolovat:)
Jinak uz jsme posnidali v nove zidlicce, konecne se nemusim ohybat do lehatka…
Jo a lezeme:) uz mame prvni uraz ze vcerejska, jak leze strka vsude rucicky a ja mam v obyvaku choditko, protoze uz neni kam ho dat a ulozit - samozrejme v nem jeste nejezdi.A on pod to jedno kolecko strcil rucicku a jak ji chtel rychle vytahnout tak se osklive skrabnul…tak mama pofoukala a bylo po bolistce…je statecnej:) ![]()
Dobré ránko,
Koale deníček je moc krásnej
je super, že jsi si porod takhle užívala ![]()
Já jdu k zubaři v úterý, myslíte, že už mám teda malýho taky nahlásit?
Klari: ja bych nahlasila, nic tim nezkazis a budes mit klid, ze ti ho vezme.
Holky, prave jsem Danecka pristihla jak si pekne leze za elektrickym kabelem - leva, prava, predni zadni
Pekne pomalu, ale poctive
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat