Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
My s jídlem problém naštěstí nemáme, spíš naopak:) Ale to pití je děs ![]()
Tak jsem si dneska poplakala, byla jsem u doktorky a mam z ni zase jenom depku maly mel 8350g, 76,5 cm a obvod hlavicky 43 cm. Rekla mi, ze maly je podvyziveny a ze mu mam davat na noc hodne kase a pridat jeste jedno jidlo denne, to nevim jak, kdyz uz takhle dostat do nej 5 jidel je des a utrpeni, ale sni to…a hrozne se hybe (a v noci spi celou noc, tak mu to asi staci). do toho mi rekla, ze ma maly obvod hlavicky (jaky mate obvod hlavicky?) a ze musime za 3 tydny na kontrolu…ja kravka jsem do nej dneska vecer to jidlo narvala, a vysledek maly plakal a pak se hrozne, ale hrozne pozvracel, ze jsem ji poslouchala, uz to nikdy neudelam bylo mi ho tak lito!!!!!Bude proste papat tak jak papa a jak je zvykly, muj manzel je proste dlouhan a hubenour, ma to po nem…mamka i tchyne mi rekli, ze maly vypada krasne, je spokojeny a nemam to resit, proste nektere deti jsou nejedlici, ale z te doktorky jsem na prasky…
Evi ty vole co máš za doktorku????????Teda promiň za ten výraz ale nevím co by řekla nám - malej je o pár dní starší než váš a má 6,5kg, 65cm a obvod hlavičky 44cm. Nás by asi poslala na psychinu.Na doktorku se vys..... a příště jí řekni, že je normální!!!!!Některý jsou fakt úplně blbí ![]()
Kaspi Diky za podporu
, celou noc jsem nespala, jsem z toho fakt na nervy… a asi prejdeme jinam…takovehle nervovani mi za to fakt nestoji.
Evi, to je teda kráva!!! 8 kilo je málo? MOje kamarádka má ročního kolučíka a má 8 kg a něco a je to v pohodě. Pěkně papkejte jak jste zvyklí a kašli na ni, dej na sebe. A kdyby se ptala tak jí řekni, že jsi jedno jídlo přidala a ty si mysli své ![]()
Evi: holky maji pravdu. Ser na semetriku a kdyz tak ji vymen. Kdyz ma byt Marcusek po kym dlouhy, tak to zrejme bude mit po tatkovi. Ten obvod hlavicky je mozna trosku mensi, ale nevim co je v norme a co ne, soudim jen dle Danecka (v 8. mes. - hlavicka 43 cm, 8 150 g a 71 cm), ale kazde dite je jine, takze nevim, ale nepripada mi to extremne malo
Hlavne zustan v klidu a nestresuj.
Ad piti: Kdyz mame mliko 2× denne a vecer kasi, tak mi vypije 60-80 caje behem dne. Kdyz mame mliko 3× denne a vecer kasi, tak mi vypije 5-10 ml, takze skoro nic.
Ale bastime taky slusne.
Ahojky, přidávám se k holkám, na doktorku se vyser, musí být střelená, vždyť má ukázkovou míru… I hlava je v pořádku… Pro uklidnění si najdi na netu růstový grafy a tam jsou i odchylky, jak nejmenší hlavička a délka s váhou může být, pak až je to na zamyšlení, ale vy máte normální váhu… ![]()
ahóooj
Evi doktorka je čůza největší a mele blbosti. Kdyby malej trpěl hlady, tak určitě nebude spokojenej a nebude spinkat. Prď na ní ![]()
U nás se jí i pije dost, kromě UM 2× 180 ml, ještě kolem 200ml čajíku, nebo šťávy. Spíš než co má ve flašce, jde o to z jaký flašky mu to dávám pít. Střídala jsem je a říkala si proč mi jeden den pije ukázkově a druhej den skoro nic až pak mi došlo, že toho hodně vypije jen z aventky s tou savičkou s proměnlivým průtokem. ![]()
Marti tady je měli za tu cenu v lékárně, šla jsem si tam ještě včera koupit zásoby, protože lékárnice říkala, že až jim přijdou příště už budou za 48 Kč. A fotečka moc pěkná, já už se na to plavání tááák těšim.
Ještě se zeptám, všem dětem se plavání líbí? Trochu se bojim aby se to Matýskovi taky líbilo.
Evibýt tebou tak jí vyměním, je to pěkná kráva…malej měl v 8 měsících 8350 g, 71,5 cm a obvod hlavičky 43,5 cm a řekla mi, že roste krásně…a aby tě takhle stresovala, to ti za to přece nestojí
No teda, pěkně jsem se vytočila…
evi,taky se přidávám k holkám,ser na tu krávu doktorku a vyměn ji.. my jdem na kontrolu příští týden,ale vážíme 8,5kg a hlavičku má max.44cm,jste ukázkoví!!!!!
starší tohle neměla ani v roce a taky to bylo ok..sice byla o 6neděl dřív,ale nehroť se ![]()
Ahojky,
Evi, souhlas s holkama, doktorka je baba a když malej dobře jí, spí a je spokojenej, to je to nejdůležitější
My byly na 8. měsíční kontrole a obvod hlavy byl 43 cm, 71,5 cm výška a váha trochu vyšší 9505 kg
, ale Nikča je spokojená a my s ní
Kaši sem dala dneska přes den a v pohodě, asi to byla náhoda, ta nervozita v noci, tak budeme dávat, i když dneska stačí mlíčko a spinká jako špalek.
Zeptám se, dáváte dětem ovoce? Zkoušíme banán a chutná. Ale dál nevím, jablko se mi zdá trochu trvé. Musíme se naučit kousat, pak je prý problém. Ale Nikča se snaží.
Leni: Nikca je teda kus zenske
. Jablko davam - bud ho povarim nebo pomixuji syrove. stejne jako hrusky. svestky a merunku davam syrovou.
Holky musím vám něco říct - jak jsem si včera četla vaše příspěvky, hlavně o té doktorce tak mě manža četl přes rameno a málem mě emimino zakázal
Prý mít tu doktorku (Evči) po ruce tak jsme ji ulinčovali
Pěkně jsme se tomu zasmáli ![]()
Jinak dneska zase krásně, tak za chvilku vyrážíme ven ![]()
Evik001 píše:
Tak jsem si dneska poplakala, byla jsem u doktorky a mam z ni zase jenom depku maly mel 8350g, 76,5 cm a obvod hlavicky 43 cm. Rekla mi, ze maly je podvyziveny a ze mu mam davat na noc hodne kase a pridat jeste jedno jidlo denne, to nevim jak, kdyz uz takhle dostat do nej 5 jidel je des a utrpeni, ale sni to…a hrozne se hybe (a v noci spi celou noc, tak mu to asi staci). do toho mi rekla, ze ma maly obvod hlavicky (jaky mate obvod hlavicky?) a ze musime za 3 tydny na kontrolu…ja kravka jsem do nej dneska vecer to jidlo narvala, a vysledek maly plakal a pak se hrozne, ale hrozne pozvracel, ze jsem ji poslouchala, uz to nikdy neudelam bylo mi ho tak lito!!!!!Bude proste papat tak jak papa a jak je zvykly, muj manzel je proste dlouhan a hubenour, ma to po nem…mamka i tchyne mi rekli, ze maly vypada krasne, je spokojeny a nemam to resit, proste nektere deti jsou nejedlici, ale z te doktorky jsem na prasky…
prosím tě, dej na svuj materský cit co a jak s malým a podvýživený není a závidím, že spinká celou nocccc pa
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat