UP, výpověď a péče o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.10.20 06:44
@g.sandova píše:
@Gumidci vždyť to píšu, že záleží na diagnóze. Neco o tom vím. Vzdyt to bylo jen doporučení.
Tak jsem byla chvilku na pracáku a dá se domluvit a zároveň muzes praci nevzit. Péče o dítě je pádný argument.

dite je v pohode, ale ceka jo velka, narocna operace. Neni ztp ani nic podobneho.
Proste nemuze do skolky kvuli infekcim, aby mu neposkodily jeho uz tak nemocne srdce

• Citovat
  • Upravit
5418
27.10.20 06:45
@g.sandova píše:
@Gumidci zalezi na diagnóze… nejen na nezvladani životních potřeb. Ono je to komplikovanější.Příspěvek upraven 27.10.20 v 06:34

No o problematice PNP toho vím dost, ale napsat, že záleží na diagnóze není zcela pravda, bohužel když to tak napíšeš, tak se toho lidí chytaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.10.20 06:46

No @j.a.n.i1 tak proč chce zakladatelka vlastně na pracak?
Ja si tedy myslím, ze by to šlo, ale záleží i na KoPu.
Zakladatelko, klidne mi napiš SZ.
Par deti, které nemohly nastoupit do školky jsem viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 06:46
@j.a.n.i1 píše:
@g.sandova No, treba protože se na UP maji hlásit jen ti, kdo jsou schopni do prace nastoupit, ano muze doufat, ze bude vyssi nezaměstnanost a nikam ji neposlou, ale uz vidim, jak obhajuje, ze v tehle pracina dohodu skoncila kvuli peci o dite, ale jinam muze v pohode nastoupit.

proc by ne.
treba jsem se rozhodla zmenit uplne obor, moment.si dodelavam skolu.
prioritne ale nemuzu, ne ze nechci, nastoupit kvuli diteti.
a ted, v dobe covidu nasobne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.20 06:47

Ale neni jedno, ze je nemocny? je to pece o dite do 4 let..dekuji

• Citovat
  • Upravit
5418
27.10.20 06:50
@Jolka86 píše:
Taky ji nemusí poslat nikam, já od června hledala práci, na ÚP jsem byla i s registrací 3×, neposlala mě nikam, včera jsem konečně našla, tak už se k listopadu odhlásím.
Záleží odkud zakladatelka je, mně sama úřednice říkala, že ani oni nedostávají žádosti od zaměstnavatelů. Ale, musí potvrdit, že práci hledá.

Asi nějaký zvláštní UP, že nedostává žádosti od zaměstnavatelů, jelikož spousta zamestnavatelu hleda lidí a je celkem problem někoho sehnat, tedy minimálně od května do konce září byl problém někoho sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
27.10.20 06:51
@Anonymní píše:
Ale neni jedno, ze je nemocny? je to pece o dite do 4 let..dekuji

Ano, tak mas byt hlasena na pojistovne a pečovat o nej a ne se cpat na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
27.10.20 06:59
@Gumidci píše:
Asi nějaký zvláštní UP, že nedostává žádosti od zaměstnavatelů, jelikož spousta zamestnavatelu hleda lidí a je celkem problem někoho sehnat, tedy minimálně od května do konce září byl problém někoho sehnat.

Ono malé město, každý není z Prahy, tam toho bylo asi víc, ono nabídky dávají, někteří stále dokola, ve skutečnosti nikoho zaměstnat nechtějí. Já hledala aktivně sama, ja ani nikoho neznám, kdo by práci našel přes ÚP nebo ten, že by pomohl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.20 06:59
@j.a.n.i1 píše:
Ano, tak mas byt hlasena na pojistovne a pečovat o nej a ne se cpat na UP.

ale ja se nebranim zamestnani, pokud to bude nizky uvazek, pripadne prace na doma.
jinak jsi moc mila, dekuji!

• Citovat
  • Upravit
5418
27.10.20 07:07
@Jolka86 píše:
Ono malé město, každý není z Prahy, tam toho bylo asi víc, ono nabídky dávají, někteří stále dokola, ve skutečnosti nikoho zaměstnat nechtějí. Já hledala aktivně sama, ja ani nikoho neznám, kdo by práci našel přes ÚP nebo ten, že by pomohl.

Píšu o situaci na malém městě, ne o Praze. U nás jsme hledali přes půl roku a vím o dalších xy zaměstnavatelích co měla problém a stale ho maji najít zaměstnance, ale ony byl prázdniny, tak proč si je neuzit, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.10.20 07:10
@Gumidci píše:
No o problematice PNP toho vím dost, ale napsat, že záleží na diagnóze není zcela pravda, bohužel když to tak napíšeš, tak se toho lidí chytaji

Prosím te, zrovna u tech deti, třeba celiakie. Tam je to ted distanční naprd. Nemám čas ani chuť se rozepisovat. Záleží I na diagnóze. Sama tedy dobře víš, že nezvladani životní potřeby musí být podloženo lékařskou zprávou. oni I podudkovi lékaři mají svoje metodiky.
Když se vrátím k tem celiakum, jsou omezeni minimálně ve třech oblastech, ale na příspěvek nedosáhnou. Celiakum už bohužel PnP nepriznavaji. Pokud tam však bude i jiná diagnóza, byť lehčí PnP bývá přiznán.
A takto bych mohla pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.10.20 07:11
@Anonymní píše:
ale ja se nebranim zamestnani, pokud to bude nizky uvazek, pripadne prace na doma.
jinak jsi moc mila, dekuji!

Proti ti radím, jdi na pracáku a tam se domluv. Ukončit evidenci muzes I sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
27.10.20 07:13
@Gumidci píše:
Píšu o situaci na malém městě, ne o Praze. U nás jsme hledali přes půl roku a vím o dalších xy zaměstnavatelích co měla problém a stale ho maji najít zaměstnance, ale ony byl prázdniny, tak proč si je neuzit, že.

To soudíš podle sebe, raději mlč, já chtěla práci, aktivně jsem hledala. Mě neznáš, u nás to bylo jinak než u tebe. Já byla asi na 20 pohovorech, o poslanych životopisech ani nepíšu. Myslíš, že se mi líbilo, když jsem nic nemohla najít, ne.

• Citovat
  • Upravit
19388
27.10.20 07:13
@Anonymní píše:
dite je v pohode, ale ceka jo velka, narocna operace. Neni ztp ani nic podobneho.
Proste nemuze do skolky kvuli infekcim, aby mu neposkodily jeho uz tak nemocne srdce

No a zkoušelas to PnPecko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 07:14

On narok na pnp urcite nema.on normalne funguje, ma nekolk diagnoz, nejzavaznejsie je onemocneni srdce.Ale nemodra, nema potize objektivni.Ceka na prvni operaci, nez bude indikovana.Do te doby by nemel byt ve skolce, protoze mu kazda infekce muze jeho stav zhorsit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat