UP, výpověď a péče o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.10.20 07:16
@g.sandova píše:
Proti ti radím, jdi na pracáku a tam se domluv. Ukončit evidenci muzes I sama

a muzu tam jit treba jeste ted, poradi mi? co mam zkusenosti s urady, kazdy pracovnik mi rekne neco jineho..Zkousim najit nejaky telefon na mpsv, kde by mi poradili

• Citovat
  • Upravit
19388
27.10.20 07:17
@Anonymní píše:
On narok na pnp urcite nema.on normalne funguje, ma nekolk diagnoz, nejzavaznejsie je onemocneni srdce.Ale nemodra, nema potize objektivni.Ceka na prvni operaci, nez bude indikovana.Do te doby by nemel byt ve skolce, protoze mu kazda infekce muze jeho stav zhorsit.

Nema žádná omezení? Vůbec zadna? Má.
Nemůže do kolektivu a najde se toho o dost víc. Uz jste žádali,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 07:18
@g.sandova píše:
Nema žádná omezení? Vůbec zadna? Má.
Nemůže do kolektivu a najde se toho o dost víc. Uz jste žádali,?

nezadali.

• Citovat
  • Upravit
19388
27.10.20 07:25
@Anonymní píše:
nezadali.

Hele zkus to, diagnózy má.
Péče o zdraví, osobní aktivity a asi i tu mobilitu by uznali. Záleží, jak vyzní diagnózy a má toho víc. Tobě se zdá, že je bez obtíží, ale rady skutečně záleží na diagnóze. Ty vidíš jen to, ze nemůže do školky, ale je toho víc.
A ze nema ZTP neni smerodatne.
Btw mam syna se srdeční vadou dávno po operaci a čeká ho asi další, uvidíme. At to zvládnete. Operovali ho asi 8 hodin, bylo to hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 09:30
@g.sandova píše:
Hele zkus to, diagnózy má.
Péče o zdraví, osobní aktivity a asi i tu mobilitu by uznali. Záleží, jak vyzní diagnózy a má toho víc. Tobě se zdá, že je bez obtíží, ale rady skutečně záleží na diagnóze. Ty vidíš jen to, ze nemůže do školky, ale je toho víc.
A ze nema ZTP neni smerodatne.
Btw mam syna se srdeční vadou dávno po operaci a čeká ho asi další, uvidíme. At to zvládnete. Operovali ho asi 8 hodin, bylo to hrozný.

diagnozy ma sice, ale kdyz jsem si to ted cetla, nemel by ani na tej nejlehci stupen narok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.20 08:25

Dobrý den, chtěla bych v této diskusi poprosit o radu. Pokud chci přejít z UP na sociálku pro péči o dítě do 7 let, stačí se jen nechat vyřadit z evidence UP? A na základě čeho?
Dítěti bude 5 let, je zdravé.

A pokud bych se do evidence UP chtěla vrátit, po jak dlouhé době je to možné? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
20892
6.12.20 08:33

Z UP odejdete na vlastni zadost. Neni to povinnost tam byt. A proc se chcete hlasit zpet? Budete muset navic jen chodit na schuzky a budou vas posilat do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
6.12.20 08:39

Presne tak, vyradit na vlastní zadost. Zaregistrovat zpět můžeš kdykoliv, teoreticky hned dalsi den. Jo a pece o dite do 7 let se nevyrizuje na socialce, ale na zdravotní pojistovne a dite smi byt ve skolce jen 4 hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
6.12.20 08:40
@Cenarius píše:
Z UP odejdete na vlastni zadost. Neni to povinnost tam byt. A proc se chcete hlasit zpet? Budete muset navic jen chodit na schuzky a budou vas posilat do prace.

Treba kvůli omezení skolky v dobe, kdy uz bude hledat praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 08:49

@Cenarius děkuji za odpověď.

@j.a.n.i1
A při vyřazení na vlastní žádost nemusím uvádět konkrétní důvod?
Ohledně zpětné registrace - to je dobré vědět, že můžu kdykoliv, třeba druhý den.
Na školku jsem zapomněla, ale to asi v současné době nebude problém. Spíš aby neměla problém školka. V ní to pak musím asi nahlásit, že?
Aha, to jsem nevěděla, že péči o dítě do 7 let má na starosti zdravotní pojišťovna. Tak děkuji za nasměrování.

• Citovat
  • Upravit
101641
6.12.20 10:54

Ne, důvod uvádět nemusíš. A jinak školka do toho nemá co kecat, jen když budeš dítě hlásit do školky, tak ho i tak hlas na celodenní docházku a teprve po přijetí oznam, že bude chodit po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 11:46
@j.a.n.i1 píše:
Ne, důvod uvádět nemusíš. A jinak školka do toho nemá co kecat, jen když budeš dítě hlásit do školky, tak ho i tak hlas na celodenní docházku a teprve po přijetí oznam, že bude chodit po obědě.

Děkuji. Tak aspoň vím, že úřednice na UP po mě důvod nemůže vymáhat.
Na celodenní docházku dítě přihlášené je. Já jen, jestli ho školka musí pak oficiálně vést jako „polodenniho“. Dodatečně jsem si vzpomněla, že si to úřady údajně někdy kontrolují.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat