Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Hm, tak ty se mi hodíš přinejmenším částečně do mého „vzorku“Bude to i dím, že holky jsou obecně hodnější a míň problémové, to určitě.
Dovolím si nesouhlasit ![]()
Otázku problémovosti nechám stranou, ale třeba kluci jsou línější chodit na záchod. Prý. Syn se mi odplenkoval během měsíce na den i noc ve dvou letech. Holce bude pět a noční spaní nemá stoprocentní dodnes a přes den měla nehody ještě skoro ve třech letech. Období vzdoru kluka a holky…to se nedá srovnat. Kluk byl sice výživný, ale netušila jsem, co je to období vzdoru, než dorostla i holka ![]()
Ale ten první rok… to byl očistec.
@Kakika píše:
To je fakt divné. Tohle já z okolí neznám. A že těch smíšených dětiček v rodinách znám dostVždyť vždy je toho hodně co říct o každém zvlášť i dohromady. Tím, jak je kluk naprosto jiný, než holka, tak je vždy o čem mluvit. A tím, že je holka mladší, není téma pro staršího vyčerpáno. Půl roku u nás bylo téma číslo jedna budoucí prvňáček. Mám trochu obavy, že holka bude o ten cirkus okolo spíš ochuzená, když už jsme se vyřádili se starším
Jo presne. Vycerpany tema.
ted resime uz rok starsi syn vs. skolka. S dcerou to resit nebudem protoze uz to bude vyreseny a budeme zase resit syna vs. skola
@Anonymní píše:
Poslední dobou si všímám, že když se po chlapečkovi narodí holčička, jako by chlapeček přestal existovat. Kamarádky vymění profilovku na FB na fotku s ní, mluví jen o ní, dávají statusy jako „mezi námi děvčaty“ a fotku s dcerou. Při osobním setkání mluví jen o ní, používají obraty jakože „Evička je za odměnu“, „druhého dítěte jsem se bála, aby nebylo uřvané jako Honzík, ale Nelinka je zlatá“, „láska k Beátce naskočila hned“, „cítím, že Emilka je moje spřízněná duše“ atd.Svým způsobem to chápu, ale překvapilo mě, jak je to rozšířené.
Máte podobnou zkušenost?
né nechápu to
nemám takovou zkušenost, takový kamarádky nemám - ty moje maj rozum ![]()
Tak když to vezmu obráceně, tedy moje máma měla tři děti, syna a dvě dcery potom. Syn je do teď miláček a byl nejhodnější. My jsme byly uřvané a za trest…
Takže ne, nemám podobnou zkušenost ani s nikým z okolí.
@Callipo90 píše:
Nemám, mám zkušenost, co se týká sociálních sítí třeba, že jakmile se narodí dítě, tak už facebook plní jen fotky a statusy s dítětem nebo o dítěti, většinou zásadně bez tatínka. Tatínek jakoby sociálně uhynul
Tohle dělaji jen ženy, chlapi zase upřednostnuji syny a neznám chlapa, ktery by netouzil po synovi a kdyby si mohl kazdej z nich vybrat tak holka to nebude
@Denise13 píše:
Tohle dělaji jen ženy, chlapi zase upřednostnuji syny a neznám chlapa, ktery by netouzil po synovi a kdyby si mohl kazdej z nich vybrat tak holka to nebude
To je zvláštní, nic takového ze svého chlapa necítím ani jsem necítila, říkám nám že má dvě princezny. Je šťastný že máme holčičku.
@Denise13 píše:
Tak nevím, ale u nás jsem to já, kdo chtěl dva kluky (a zadarilo se
)
Tak jsem projela všem známým s dětmi profily
a ať bylo první i druhé dítko jakéhokoli pohlaví, pokaždé bylo na fotkách cca do roka druhého vidět víc to mladší. Resp. na těch uveřejněných fotkách. Takže já potvrdím max. to, že druhé je vidět víc, ale že by záleželo na tohlaví… to bych neřekla ![]()
Celá staletí, byli upřednostňováni syni, ve spoustě částech světa, to přetrvává… Tak konečně, jsou holky víc v kurzu, to je dobře ne
Já ze svého okolí taky lehce vnímám, že jsou holčičky žádanější a to i tatínky, ale že by někdo když už děti má upřednostňoval dceru před synem, to neznám.
Já si myslím, že to neni pohlavím, ale spíš s tím, že jak maminka tak rodina-te´d to napíšu slovy kamarádky, poprdení s miminka.. ![]()
Prostě je to miminko, je to malé milé, nové..aspoň já zase vidím, když se narodí miminko, že ten starší co prostě maminky nedala na něho šáhnout, tak prostě už je to jiné nevšímá si ho tolik..
No a není to taky tím, že poslední 4 roky máme opravdu boom sociálních sítí, každý tam cpe všechno… i lidi, který třeba na fb ještě před 6 lety ani nebyli. Může to být i tím, celkově se změnilo sdílení a sdělování na sociálních sítí.
@Ondrášovka.N píše:
Ja nevim, mam prvniho kluka a druhou holku, nekdy se vyskytuji spolu, nekdy dcera, nekdy syn, u znamych to je stejne. Nevsimla jsem si u nikoho uprednostnovani. Ale pokud je holcicka vysnena tak by se to dalo chapat. Vetsinou to ale je tak ze chlapeckove jsou mamanci a holcicky tatanciu nas jsou obe deti tatanci. Asi mas spatny vzorek spolecnosti na delani zaveru. A ja taky
No nevím, nevím…jdu ti profiltrovat FB…Jak tam bude víc fotek Bubliny, volám OSPOD…!!! ![]()
No tak já teda spolehlivě jednu kamarádku, která takhle upřednostňuje holku mám-prostě Adéla, naše Adélka, narozeniny Adélky, všechno Adélka a starší kluk nic a nikde-a všímám si toho nejen já, ale i ostatní kamarádky…a není to jen na FB-prostě i v normálním životě ![]()
Jestli ono to nebude tím, že se obecně holky fotí raději než kluci. Mám 4 děti a když si projdu fotky dětí, tak holky jich mají minimálně 1× tolik co kluci a to proto, že oni utíkali ze záběrů, šklebili se atd. Tak jsme je prostě přestali často fotit ![]()