Úraz hlavy - prosím pomoc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4336
24.3.11 14:52

Jo, vím, že nemusí být krvácení do mozku spojené s otřesem mozku. U CMP taky není otřes a přesto dochází ke krvácení, že? Já nechtěla být chytrá, jen bych se u takovýho prcka prostě bála. Ale když je to virózka, o to líp pro malou i její maminu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.10.14 11:36

Prosím o radu.

Mám dvě dcery a ta starší bouchla do hlavičky tu mladší, tý jsou tři týdny. Mám strach jestli jí neublížila na hlavičce teda nic nemá. prosím poradte.

Příspěvek upraven 02.10.14 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
2.10.14 11:40

Chci se zeptat. Syn 20měsíců se včera bouchl do hlavičky, nezvracel ani žádný jiný problém, vše ok, ale v noci dostal horečky i teď má zvýšenou, tak se chci zeptat, jestly to může souviset, nebo se jedná jen o náhodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
2.10.14 12:38

@wamp Ahojky!
Nemyslím si, že by to souviselo. K doktoru bych šla taky podle mechanismu úrazu - i když Ty se na tohle neptáš, viď? Spíš si myslím, že malej má nějakou virozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 16:25

Prosím o radu, mám 15m dvojčata, skákaly po gauči a jedna z holek narazila hlavou do zdi, udělala se jí malá boulička.. je to asi půl hodiny, vůbec neplakala, normálně si hraje, mám plašit a jet na pohotovost nebo sledovat? pořád nad tím přemýšlím, jestli se jí něco nemohlo stát :(

• Citovat
  • Upravit
27560
18.2.20 16:27

Sleduj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.2.20 16:30

Podívej se na profil uživatelky @Pudloslava. Je neuroložka a má tam detailně popsáno, jak v případě úrazu hlavy postupovat. Už mi to nejednou pomohlo…

• Citovat
  • Upravit
1074
18.2.20 16:32

Muj muz vzdycky rika, ze dokud se udela boule tak je to dobre. To znamena, ze neni boule “zevnitr”- otok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.2.20 16:34

Jestli je to na cele tak to byva v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.2.20 16:35
@ocean.mama píše:
Muj muz vzdycky rika, ze dokud se udela boule tak je to dobre. To znamena, ze neni boule “zevnitr”- otok

Tvuj muz je doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30379
18.2.20 16:41
@iiiv píše:
Tvuj muz je doktor?

Kdyby někdo stál o názor lékaře, nebude se ptát na eminimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.2.20 17:58

Celni kost je dost odolna. A podle toho, co zakladatelka popisuje se jen klepa o zed. Dcera spadla z prolejzacky na hlavu, roztrhana kuze na cele, kaminek zarazeny mezi kost a kuzi. Na pohotovosti rikali, ze kdyz nebyla v bezvedomi, zornice soumerne, tak ani nebudou delat rtg, ze je to zbytecne. Jen ji hlavu zasili a mela jsem sledovat. A my jako na potvoru druhy den odletali k mori. Zvladla to v pohode, stehy se vyndaly kdyz jsme se vratili. Takovych drzkopadu jeste bude… clovek jim nemuze cely zivot stat za zadkem. Mimochodem dcera spadla z te prolejzacky ve skolce. Tam to proste neovlivnite, 2 ucitelky,
25 deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.2.20 21:43
@ocean.mama píše:
Muj muz vzdycky rika, ze dokud se udela boule tak je to dobre. To znamena, ze neni boule “zevnitr”- otok

Ve vlastním zájmu vezmi manžela na nějaký kurz první pomoci a do té doby neber jeho názory v potaz. Mohlo by to být hodně nebezpečné… ;). To, že je boule na povrchu opravdu neznamená, že uvnitř hlavy nemůže dojít ke krvácení.

• Citovat
  • Upravit
1074
18.2.20 22:08
@Janli píše:
Ve vlastním zájmu vezmi manžela na nějaký kurz první pomoci a do té doby neber jeho názory v potaz. Mohlo by to být hodně nebezpečné… ;). To, že je boule na povrchu opravdu neznamená, že uvnitř hlavy nemůže dojít ke krvácení.
napsala jsem to hodne zjednodusene. To, ze mas bouli na cele znamena, ze je mensi riziko otoku zevnitr. No nebudu to rozpitvavat, ale muz jezdil se sanitkou tak mu kurz prvni pomoci odpustim :) napsala jsem to jako jednoduche “pravidlo” u nas doma. O vanocich syn spadl ze schodu na hlavu, nebyla boule, tak se jelo supem do nemocnice :) je to na kazdem zhodnotit riziko situace
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
18.2.20 22:10

A jen jeste podotknu, me by jako posledni v tyhle situaci napadlo psat na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák