Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CokeLady píše:
Kdyby se mi stalo to, co zaladatelce, tak to by mě snad transportovali vrtulníkemTakže zakladatelko, opravdu nechápu, jak TOBĚ S TEPENNÝM KRVÁCENÍM mohli říct, že to není o život (doma malý děti, pokročilé těh) a když už tam byli, že tě do té nemocnice nepřevezli
Jestli to nebude tím, že pořezaný palec není TEPENNÉ KRVÁCENÍ v záchranářském slova smyslu.
@CokeLady tohle klidně mohla být mrtvice, tam je na místě okamžitě volat.
@j.a.n.i1 píše:
Mno - spíš to v daném špitále neuměli… jinak se to dá celkem za dlouho a i tak, že obnoví funkce, známý takhle poprvé skončil v nejbližší nemocnici, kde to byl problém a podruhé už raději jeli cca 70km do fakultky na neurochirurgii a bez problémů.
I to je možné, jestli to byl nějaký okresní špitál, tak se tam asi s amputacemi nes… a prostě ušmiknou a zahodí
I když naivně jsem si myslela, že by třeba takového pacienta převezli tam, kde to umí. Ale asi ne, že? ![]()
@CokeLady no ty fole, tak tohle jsou příznaky mrtvice. Řekla bych, že by mne to jako laika vyděsilo víc jak tepenné krváce z palce, tak se teda vůbec manželovi nedivím.
No máš kliku, že tě fakt ta pepka neklepla. ![]()
@CokeLady Divím se, že tě nehospitalizovali. S těmito příznaky u někoho ve svém okolí bych se teda nemocného neptala a RZP volala rovnou. Moc to nechápu, jak při zablokované krční páteři mohla nastat porucha řeči
, ale tak neurolog tě snad viděl, ne?
@Gina108 píše:
I to je možné, jestli to byl nějaký okresní špitál, tak se tam asi s amputacemi nes… a prostě ušmiknou a zahodíI když naivně jsem si myslela, že by třeba takového pacienta převezli tam, kde to umí. Ale asi ne, že?
tatímu řekli, že už je to bohužel dlouho
což je možné, že bylo, nemohli vyjet hned, takže tam prodleva byla… Navíc jak už psal někdo přede mnou, nebyl to čistý řez, bylo to „ufiknuté“ provazem…
Co vím, tak se prý radili, zda se to přišít dá nebo ne
Okresní nemocnice to byla, na druhou stranu se o ní říká, že tam jsou šikovní a pečliví doktoři
Určitě o hodně víc než v nemocnici v našem městě, kde si člověk přijde, že fakt otravuje - já přišla s bolavým místem pod kolenem (dělala jsem si kolečko na radu obvodního - UTZ, chirirgie a pak zpět k němu) a dr ani nevěděl, co mi je a ode dveří na mě ječel, že jsem tlustá a musím zhubnout
Samozřejmě, hubená nejsem-ale ani nejsem žádný extrém, ale člověk by očekával alespoň trochu taktu. Při prohlédnutí nohy mi řekl, že mám lupénku
![]()
Každopádně bylo to na levé ruce a tatí z toho nedělá vědu, tak alespoň tak.
@CokeLady šlachu psala, že taky… tepna tam taky je, ale co jsem se tak ptala (mám známého lékaře), tak to prostě na vykrvácení prý není
Sama zakl. psala, že pak už krev netekla
@CokeLady Ty vole, tohle vidět u milované osoby, tak je asi po mně
Měla bych to za mrtvici
Manžel udělal dobře, že Tě neposlechl ![]()
Jinak, zakladatelko, já bych asi nevolala, nechala bych se odvézt chlapem nebo bych zavolala tchýni. Sanita by byla asi poslední možnost, ale já jsem taková. Asi bych radši vykrvácela, než sama sobě volat sanitu
Ovšem kdybych to viděla třeba u přítele, tak nevím, jak bych reagovala…
Možná bych i volala
![]()
Kvůli palci bych nevolala. Jedině v případě, že bych byla sama doma a nikdo, kdo by mě odvezl. To potom asi jo.
Sice na palci tepna je, ale není to na vykrvácení. Ostatně sama píšeš, že po obvázání to už neteklo
Opravdu to na sanitku nevidím… Možná máš pocit, že tě setřeli, ale je taky třeba vidět, že někde jinde mohla ta sanita chybět. Pokud by to byla tepna na zápěstí, to je jiné kafe. Známá mi říkala, že jejich tatímu se to stalo při sekání a měli doslova vymalováno.
@CokeLady Tepnu a dvě šlachy se mi podařilo. Vylekalo mě, že ta krev prostě stříkla asi 15cm vysoko, a proudem stříkala, v životě jsem toto neviděla a v tu chvíli mně vůbec nenapadlo, že z palce člověk vykrvácet nemůže. V životě jsem neviděla stříkat krev z tepny, a řeknu Vám, vidět to u sebe a ještě ten strach o mrňouse v břichu, ten byl fakt největší. Jsem amatér a myslela jsem nejvíc na to, že nebude mít přísun krve, nebo jak to říct, když mi vyteče…
Prostě v tu chvíli člověk reálně neuvažuje.
Jinak nejsem takový ten typický stěžovatel na české zdravotnictví, jsem s ním spokojená, i když mnozí ne, já chválím, i přístup doktorů poté byl super, ptali se mně pořád při šití jestli ok, ať jim neomdlím, byli skvělí.
Jen prostě ta paní ze záchranky s takovým posměškem hodnotila situaci jako zbytečnou… To zamrzelo.
Ale jsem ráda, že v diskuzi se našly obě strany, jak při mě tak při ní, protože jsme v podstatě reagovali obě správně..
Díky všem.
A tedy situace @CokeLady je drsná! Hlavně že jsi OK! Manžel udělal dobře ![]()
@Salvaje píše:
Jinak, zakladatelko, já bych asi nevolala, nechala bych se odvézt chlapem nebo bych zavolala tchýni. Sanita by byla asi poslední možnost, ale já jsem taková. Asi bych radši vykrvácela, než sama sobě volat sanituOvšem kdybych to viděla třeba u přítele, tak nevím, jak bych reagovala…
Možná bych i volala
![]()
Dyť jo, proč po sobě nezanechat siroty, že?