Úraz v herničce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
17.2.14 12:59

@MartinKa36
tak asi by nikdo neschválil hernu kde by se zdi nebo jinde trčely hřebíky..jak říkám na to jsou dost přísné normy a oni jen tak každou hernu neschválí na otevření..

• Citovat
  • Upravit
6623
17.2.14 13:01

No jestli každý bude chtít řešit úraz dítěte v herně - kde si ho většinou rodiče hlídají sami oznámením a odškodněním tak za chvíli budeme rády jen za park nad barákem, neb to všichni zavřou jelikož problémy za to nikomu stát nebudou. Nemluvím samozřejmě o tom, když někde trčí šroub, apod, ale prostě praštit se do hlavy může všude nepotřebuje k tomu hernu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.14 13:02

Ve vypolstrované místnosti nehrozí rozseknutí lebky na šití, a věci se nezabezpečují tak aby se nic nemohlo stát ale aby z toho nebylo velké zranění, dokonce normy jdou tak daleko že herní prvky mohou být mírně nebezpečné ale pokud někde hrozí pád z velké vejšky tak to musí být zřejmé a dopadová plocha musí být bezpečná ale to neznamená že se díte nezraní ale minimalizujou se následky pádu.

Prostě napiš ČOI a ta posoudí zda byl herní provek v pořádku nebo ne a zajistí že dojde k nápravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 13:04

@MartinKa36
Proč na ně chceš posílat ČOI není to zbytečný? Prostě stalo se, dítě si mám hlídat. S takovýmhle přístupem vážně zbude jenom ten park. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
17.2.14 13:05

@MartinKa36 bohužel zakladatelka nenapsala jak se to stalo..co když běžel jak " vůl " a narazil hlavou o zeď.. :zed:, ale stalo se to v herničce tak proč hned někoho nezažalovat..ještě že nejsem v Americe.. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
66798
17.2.14 13:05
@MartinKa36 píše:
Ve vypolstrované místnosti nehrozí rozseknutí lebky na šití, a věci se nezabezpečují tak aby se nic nemohlo stát ale aby z toho nebylo velké zranění, dokonce normy jdou tak daleko že herní prvky mohou být mírně nebezpečné ale pokud někde hrozí pád z velké vejšky tak to musí být zřejmé a dopadová plocha musí být bezpečná ale to neznamená že se díte nezraní ale minimalizujou se následky pádu.Prostě napiš ČOI a ta posoudí zda byl herní provek v pořádku nebo ne a zajistí že dojde k nápravě.

Zakladatelka neuvedla žádné podrobnosti o tom, jak k úrazu došlo. navrhovaná řešení jsou předčasná.
Mě napadla pojistka, syn si v tělocviku zlomil ruku. Škola je pojištěná, dostal nějaké odškodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
17.2.14 13:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám prosbu, byli jsme včera se synem v hernicce, a nejak špatně vyskočil a rozbil si hlavu na 5 stehu. Sepsali jsme zaznam o urazu, je mozne jeste nejak resit, by se pripadne dalsimu ditku nic nestalo, popr. zadat odskodneni kvuli spatnemu zabezpeceni, jedna se o soukromeho provozovatele. dekuji

A co bylo špatně zabezpečeno? Co znamená „nějak špatně vyskočil“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.2.14 13:07

Jde ti o bezpečí ostatních dětí pro příště nebo o to, z toho něco vytřískat?
Jestli to byla klasická hernička, kde si za děti zodpovídá rodič, můžeš si za to sama, neuhlídala jsi ho. To se prostě stává.. Občas se prostě sejdou blbé shody okolností, že ani sebebdělejší rodič to své nadevše ochraňované dítko neuhlídá. A chtít z toho pak něco vytřískat na chudácích provozovatelích? Promiň, ale to je přesně to, proč si třeba v Anglii už ani neuprdnou bez safety rules. A vedlo k tomu přesně to, že se kdekdo zřekl své zodpovědnosti, svého rozumu, který měl používat a házel vinu na společnost a provozovatele a výrobce. To už budeme jak v Americe, soudit se namísto vlastního zdravého rozumu?
Určitě to tam nahlásit, aby se už jinému dítku nemohlo nic podobného stát, na místě je určitě omluva, lítost ze strany provozovatelů, celoroční vstup zdarma třeba.. Ale nechávat se odškodňovat..no nevím. Vycházím z toho, že do herny, kde by se na věci kašlalo a kde by byla trestuhodné nedostatky, bys se svým dítětem nechodila, takže je to spíš o nešťastné shodě náhod a nehod.
Jiná je, jestli tam bylo něco evidentně špatně a nezabezpečené nebo rozbité apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.14 13:10
@smurfka píše:
@MartinKa36
tak asi by nikdo neschválil hernu kde by se zdi nebo jinde trčely hřebíky..jak říkám na to jsou dost přísné normy a oni jen tak každou hernu neschválí na otevření..

Chceš konkrétní příklad, BECKILAND na zličíne nemněl revizní zprávy, u dětského vláčku koukaly ze dřeva ostré hrany šroubů a u skákacího hradu nebyla dopadová plocha..(po straně). Musela jim to vysvětlit ČOI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
17.2.14 13:12
@blecha72 píše:
Zakladatelka neuvedla žádné podrobnosti o tom, jak k úrazu došlo. navrhovaná řešení jsou předčasná.
Mě napadla pojistka,syn si v tělocviku zlomil ruku. Škola je pojištěná, dostal nějaké odškodnění.

jenže tam jde mimo jiné i o to že jsi tam nebyla ty, vlastně to tedy byla chyba dohlížejícího pedagoga a škola platí vlastně za něj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.14 13:12
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Proč na ně chceš posílat ČOI není to zbytečný? Prostě stalo se, dítě si mám hlídat. S takovýmhle přístupem vážně zbude jenom ten park. :nevim:

Pokud jsou herni prvky v pořadku tak jim ČOI nic neudělá, pokud nejsou tak hodně rychle budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 13:14

@MartinKa36
Já myslím, že když to řekneš provozovateli, že se stalo to a to, že to sám opraví a nepotřebuješ k tomu ČOI, nehledě na to, že ČOI ti tam taky nevběhne hned, takže říct provozovateli a ten to během dne dvou může opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.2.14 13:16

Zakladatelka nikde, aby rekla vice info :roll:.No tak podle toho, co pise, BYLI JSME, takze jsem pochopila, ze vsichni spolecne a tak taky reaguji.Tim,ze je zazalujes ty, si myslis, ze uz se zadnemu decku nikdy nic v te herne nestane :lol:,nebo je to vidina penez a schovavas se za tenhle hloupy duvod?
A i kdyby tam dite bylo samo, tak se preci muze stat cokoliv.Ty hlidacky nejsou supermani.Moje holka prisla o oko primo ve skole, vinou spoluzaka, bylo o prestavce a podnet k vysetrovani dala nemocnice a vis jak to dopadlo? Nijak, protoze i kdyz mel byt dozor na chodbe, tak ucitele maji pravo na obed. Takze bud rada, ze tvuj maly ma jen 5 stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.14 13:18
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Já myslím, že když to řekneš provozovateli, že se stalo to a to, že to sám opraví a nepotřebuješ k tomu ČOI, nehledě na to, že ČOI ti tam taky nevběhne hned, takže říct provozovateli a ten to během dne dvou může opravit.

Za měsic sem napíšu jak tohle funguje upozornil jsem Aquapalace praha na špatnou dopadovou plochu u výlezu na pirátskou loď, když to při další návštěvě nebude ok, tak tam přijde ČOI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
17.2.14 13:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám prosbu, byli jsme včera se synem v hernicce, a nejak špatně vyskočil a rozbil si hlavu na 5 stehu. Sepsali jsme zaznam o urazu, je mozne jeste nejak resit, by se pripadne dalsimu ditku nic nestalo, popr. zadat odskodneni kvuli spatnemu zabezpeceni, jedna se o soukromeho provozovatele. dekuji

A můžu se ještě zeptat - proč jsi anonymní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák