Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@MartinKa36
Myslíš, že jim to ČOI a nikdo další neschvaloval, že je tam chceš poslat znovu?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám prosbu, byli jsme včera se synem v hernicce, a nejak špatně vyskočil a rozbil si hlavu na 5 stehu. Sepsali jsme zaznam o urazu, je mozne jeste nejak resit, by se pripadne dalsimu ditku nic nestalo, popr. zadat odskodneni kvuli spatnemu zabezpeceni, jedna se o soukromeho provozovatele. dekuji
špatně vyskočil? Pokud nepoužil hračku tak, jak je obvyklé (skákal ze střechy domečku, skákal z klouzačky,…), tak je to tvůj problém, že jsi ho neohlídala.
Pokud vypadl chybou nedostatečného zajištění typu díra v ochranné síti, špatně odizolovaná konstrukce trampolíny… pak nech hernu prověřit ČOI a po majiteli žádej odškodnění za úraz.
@MartinKa36 píše:
Za měsic sem napíšu jak tohle funguje upozornil jsem Aquapalace praha na špatnou dopadovou plochu u výlezu na pirátskou loď, když to při další návštěvě nebude ok, tak tam přijde ČOI.
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Myslíš, že jim to ČOI a nikdo další neschvaloval, že je tam chceš poslat znovu?
Inspektoři z ČOI mi potvrdily že BECKILAND nemněl herní prvky v pořádku a navíc nemněl revizní správy. PS Beckinland je BECK International to jsou ti co prodávají krámy důchodcům.
jak je na tom AQUAPALACE nevím podle mně by jim to revizák nedal, napsal jsem jim co je tam blbě když se na to co vykašlou, a při další navštěvě to bude ve stejném stavu tak tam přijde na kontrolu ČOI.
Já teda nevím..ale u nas jsou tři herny a všude si za bezpečnost mužou rodiče..prostě si dítě hlídám. To je jako byste dítě nechtěli pustit na hřiště venku, protože taky není bezpečné..pokud je někde spatná dopadová plocha no tak to dítě hlídám a čekám až vyskočí nebo vyleze a chytám ho ne? mužem být rádi na koutky dětské, s takovouhle se nebudou žádné otvírat..
takové prudiče miluju..
@MartinKa36
Nemám slov.. Fakt ne, za chvíli nebudeme mít kam chodit díáky takovým jako jsi ty, protože se na to všichni vykašlou. Pak doufám že ty a ČOI dojdete uspokojení.. Prostě všude kde není placený dozor si máš děcko hlídat sam a ne pak křičet po provozovateli, chtít odškodný a ještě posílat ČOI.
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Nemám slov.. Fakt ne, za chvíli nebudeme mít kam chodit díáky takovým jako jsi ty, protože se na to všichni vykašlou. Pak doufám že ty a ČOI dojdete uspokojení.. Prostě všude kde není placený dozor si máš děcko hlídat sam a ne pak křičet po provozovateli, chtít odškodný a ještě posílat ČOI.
přesně tak..a člověk je snad normální a když vidím že prostě z atrakcí lezou hřebíky no tak jdu jinam ne? to si pak za takový uraz dítěte může rodič sám..a herna zkrachuje sama o sobě..
@smurfka
Přesně použiju mozek a když vidím něco co by moje mládě ohrozilo tak jdu jinam, ale jelikož jsem se s tím ještě nikde v herně nesetkala, tak nevím jestli to je vůbec možný. To je to samý jako kdybych já po herně chtěla, že si tam mládě roztrhlo triko a škráblo se na žebrech (jasně je to bez stehů), ale to že lezla tam kam neměla a já si jí nevšimla, je moje blbost nikoho jinýho. Fakt tohle chování nechápu. ![]()
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Tvou hysterickou reakci nechapu pozadavky na bezpecnost hernich prvku jsou velmi rozumne nastaveny a maji svuj vyznam a pokud provozovatel provozuje nebezpecny herni prvek tak je na miste aby COI zjednala napravu,
@Natálka26 píše:
@MartinKa36
Já hlavně lituju všechny učitele, kteří jí budou učit děcko. Pořád jednou nohou v kriminále a zvlášť při dnešní výchově. Dneska je totiž jediná učitelova možnost jak zabránit žákovi např. běhat po schodech říct mu „neběhej“. Nechat ho po škole nebo nedej bože mu dát pohlavek, tak se z toho rodiče zvencnou, no ale oni si ti žáci často z „neběhej“ nic nedělají a stejně běhají dál. Mě by prostě ani v takovém případě v životě nenapadlo vinit učitele, i když bych teoreticky mohla.
A v případě herničky tam si dítě hlídáš sama, herna může být otevřená jen když PŘI BĚŽNÉM HRANÍ nehrozí úrazy, no bohužel dneska si rodiče běžné hraní představují všelijak.
@MartinKa36 - když ti děcko spadne na bruslích na kluzišti, tak asi taky budeš chtít odškodný, ne?
Když to (světe div se) klouže a to je nebezpečný…
Já s tebou souhlasím, zakladatelka si nehlídá děcko, to se pak zraní a ona místo toho aby si hlěděla děcka a byla ráda, že žije, tak kouká kolik by z toho mohla vytřískat. ![]()
@MartinKa36
Já hysterická nejsem, to spíš ty hystericky obvoláváš ČOI s tím že se ti někde něco nezdá.
@smurfka @Natálka26 Díky takovým „prudičům“ v první řadě přestanou do ČR dovážet nekvalitní odpadové krámy, to je to, co se změní.
Dítě si ohlídám, když mi na hřišti poleze do výšky, ale ne, když se s ním utrhne síť, po které leze - a od toho tu máme ČOI, například.
@Lively nechápu co to tu píšeš za bludy, kde proboha píšu že chci nějaké odškodnění. Jen používám mozek a pokud je nejde něco špatně tak se ozvu, mněla by jsi mi vlastně poděkovat protože diky tomu že mám oči o mozek a na chyby upozorním provozovatele nebo ČOI tak jsou dětské herní prvky bezpečnější.
Navíc tvé argumenty jsou mimo „v případě herničky tam si dítě hlídáš sama, herna může být otevřená jen když PŘI BĚŽNÉM HRANÍ nehrozí úrazy“, já ti říkam ze je provozovatele provozují i když hrozí úrazy.
Co se týče školy tak když nechá řiditelka ve třídách odstranit z kohoutů na radiátorech kolečka tak je jen otázkou času než na to některé díte padne a rozrazí si lebku. Stejně je to v hernách pokud tam necháš trčet ostrou hranu, na dopadové ploše máš překážku jako je třeba zděná zídka tak se tam dřív nebo později stane úraz.
@MartinKa36 A máš oči a mozek i na svoje chyby nebo jenom na cizí? ![]()
@Lively píše:
@MartinKa36 A máš oči a mozek i na svoje chyby nebo jenom na cizí?
ne jsem přiměřeně paranoidní, a to je celkem pozitivní vlastnost. ![]()