Úraz v herničce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
22.2.14 22:48
@Terina89 píše:
@MartinKa36 Docela se bavim :mrgreen: Divim se, ze jsem prezila detstvi bez nejakych norem.Kdyz se mi stal uraz, tak me vetsinou rodice jeste sprdli, ze mam davat pozor a ne, aby volali na ČOIku :roll:
:D :D :D :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
22.2.14 22:52

V diskuzi směšujete dvě různé věci. Každý provozovatel herny je povinen mít platné revize na všechny atrakce bez ohledu na to, zda je herna s hlídáním nebo bez. To je jasné.
Pokud dojde ke zranění dítěte prokazatelně vinou špatné atrakce, pak je to chyba provozovatele bez ohledu na to, zda dítě bylo hlídáno rodičem nebo zde pracující „tetou“.
Pokud dojde ke zranění dítěte vinou běžného provozu herny (třeba, že do sebe děti narazí a rozrazí si hlavu) nebo vinou hraček, které se v herně používají (třeba dítě upadne na kostičku a vyrazí si zub) a v herně hlídají své děti rodiče, pak je to vina rodičů a provozovatel není zodpovědný.
Samozřejmě mohou být i smíšené případy (tím bude určitě provozovatel argumentovat) a pak by byl třeba odborný posudek a eventuálně rozhodnutí soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.2.14 00:25
@Terina89 píše:
@MartinKa36 Docela se bavim :mrgreen: Divim se, ze jsem prezila detstvi bez nejakych norem.Kdyz se mi stal uraz, tak me vetsinou rodice jeste sprdli, ze mam davat pozor a ne, aby volali na ČOIku :roll:

Já teda děti nesprdávám, protože mi přijde, že to, že si na ten čenich daj, je trest sám o sobě… :mrgreen: není nad osobní zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
23.2.14 08:05
@MartinKa36 píše:
Protože je tam tyč o kterou se děti mohou zranit.

vy jste ji viděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
23.2.14 12:22
@Terina89 píše:
@MartinKa36 No myslím si, že stejně za dítě zodpovídá rodič. :nevim: Pokud tam vidím tyc, tak ho tam nepustím, ale to by si některé maminky těch dětí musely všímat :zed:
@Terina89 píše:
:palec: :palec: :palec: naprostý souhlas :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
23.2.14 16:06
@Mishaak To teda souhlasíš s peknejma blbostma je to tak jak píše
@Manticora píše:
V diskuzi směšujete dvě různé věci. Každý provozovatel herny je povinen mít platné revize na všechny atrakce bez ohledu na to, zda je herna s hlídáním nebo bez. To je jasné.
Pokud dojde ke zranění dítěte prokazatelně vinou špatné atrakce, pak je to chyba provozovatele bez ohledu na to, zda dítě bylo hlídáno rodičem nebo zde pracující „tetou“.
Pokud dojde ke zranění dítěte vinou běžného provozu herny (třeba, že do sebe děti narazí a rozrazí si hlavu) nebo vinou hraček, které se v herně používají (třeba dítě upadne na kostičku a vyrazí si zub) a v herně hlídají své děti rodiče, pak je to vina rodičů a provozovatel není zodpovědný.
Samozřejmě mohou být i smíšené případy (tím bude určitě provozovatel argumentovat) a pak by byl třeba odborný posudek a eventuálně rozhodnutí soudu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
23.2.14 16:13
@MartinKa36 píše:
@Mishaak To teda souhlasíš s peknejma blbostma je to tak jak píše

Rozhodně jsou to menší blbosti, než píšeš ty :* Musela jsi být pěknej bonzáček už jako malá, že? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
23.2.14 17:04

@MartinKa36 Já svou zodpovědnost za své děti rozhodně nemíním a nebudu schovávat za jakékoliv normy. Končím. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
23.2.14 17:06
@Mishaak píše:
@MartinKa36 Já svou zodpovědnost za své děti rozhodně nemíním a nebudu schovávat za jakékoliv normy. Končím. 8)
:palec: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.2.14 17:11
@Mishaak píše:
@MartinKa36 Já svou zodpovědnost za své děti rozhodně nemíním a nebudu schovávat za jakékoliv normy. Končím. 8)

Souhlas!!! :kytka: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
23.2.14 18:13

@MartinKa36 Jakou revizní zprávu? Kdo ji vystaví? Znám revizní zprávy na elektroinstalace, ale na hernu? Kdo to posuzuje? A podle jakých norem? A kde a jak je definována herna, která musí mít revizní zprávu? Je to každá skluzavka s plyšákem v každé restauraci s „dětským koutkem“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
23.2.14 19:36

Ona se především hodnotí situace, kterou subjektivně a velmi obecně popsal anonym. Pojďme tu herničku zavřít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák