Ušetří myčka peníze za vodu? NE!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja si to teda nemerila, ale myslim si, ze vody spotrebuji minimalne (nadobi jen namocim, drhnu houbou nasucho a pod tekouci jen oplachuji) - nicmene fakt se nemuzu mycky dockat. Jeste jsem neslysela o nikom, kdo by rikal „lituji, ze jsem to koupil“.
I pres vsechny nedpokonalosti, co to ma - neumyje vsechno, nevejdou se tam plechy, nici nadobi, smyva dekorace atd atd… jsem ochotna co 5 let kupovat nove sklenice, jen kdyz uz nebudu muset 10× denne vystavat u drezu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam mycku uz 6 let a je to moje nejlepsi kamaradka, dalsi je pracka a pak kamarad presovac ![]()
Ted se mi porouchal na mycce starter a 4 dny jsem byla bez ni. Co ja nadavala- je nas doma 5 a nadobi jsem myla snad imrvere.....neumim si zivot bez ni predstavit
Jinak u nas kubik teple vody je za 75kc? mozna i vice.
Mame teplarnua tepla tece hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky přidám svou trošku do mlýna.Myčku mám necelé 3 roky,stála 7 tis spotřebu má 12l,je napojená na teplou vodu elektřiny vezme za mycí cyklus necelou kwh tzn.necelé 4 koruny za 12l teplé vody(kubík cca 250kč.který proleju za 83mycich cyklu) jsou to cca 3kč a prášek vydrží na víc jak pul roku to záleží na kvantitě mytí,za elktřinu mi vrací a to platím zálohu 930 a vloni vraceli 2500kč,vreací mi i za vodu jak za teplou tak za studenou a to nemám závratné zálohy…nepočítám čas ,který ušetřím ten je k nezaplacení a já se můžu věnovat dětem bo jiným činnostem.Když se nás sejde 6 tak bych to v ruce fakt nemyla v prosinci se nám narodí dvojčátka a na nádobí nezbyde čas.|Už takhle pomáhají děti hned po jídle dají do myčky dokonce ji umí i zapnout já jen zkontroluji jeli plná,oni daj tabletu nebo prášek zapnou ,vypnou otevřou jakmile zchladne vyklidí a já jen uklidím do horních skříněk.Takže za mne 1000% ano uspoří vodu i čas!a to je důležité
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:Kubik_kubikula píše:Takže ty neumyješ nádobí ve 12 litrech vody, zatímco myčka ano. A tvrdíš, že na vodě neušetříš? Promiň, pořád to nechápukattkka píše:ale já netvrdím, že umyju nádobí ve 12 litrech vody! špatně čteš! Píšu že spotřeba vody je v průměru 25 litrů (cca 14 litrů teplé vody a 11 l studené vody). Nádobí myju 1× denně nebo 1× za 2 dny, podle toho jak se mi chce a kolik ho umažem. A barák nemáme, tudíž nepotřebuji elektřinu ani plyn na ohřev vody.
Kubiku: promin ale chces mi rict ze ve 12 litrech vody v drezu umyjes uplne stejne jako v mycce stejny pocet sad jako v drezu???Neumyjes a kdyz umyjes tak bude to nadobi spinave a mastne.Aby bylo to nadobi stejne umyte jako v mycce tak bys ten drez musela minimalne trikrat napustit.Mluvis blbosti.
Snažila jsem se jen poukázat na to, že myčka peníze neušetří. Ušetří pouze čas.
Asi neumíš číst, jinak si nedovedu představit, co je na tom k nepochopení. Psala jsem, že vody sice spotřebuji 2× víc než myčka, ale ALE teplá voda z kohotku vyjde levněji, než když si ji myčka sama ohřívá. S manžou jsme spočítali, že litr teplé vody stojí 14 haléřů, litr studené stojí 0,055 hal., tudíž mytí nádobí v ruce vyjde levněji, i když spotřebuji 2× více vody. Dále beru v potaz to, že saponáty do myčky stojí víc než obyčejný jar…plus tedy tu investici do myčky samotné. Houbičky v potaz neberu, to je 8 kč za 10 houbiček, tudíž částka zanedbatelná.
Bavit se o tom, že musím brát v potaz náklady na dřez a vodní baterii, nemá cenu, neboť si nedovedu představit, že někdo má pouze myčku a nemá dřez. dřez a vodní baterii je potřeba koupit tak jako tak, takže tuto investici v potaz neberu.
Nehodlám se tu s nikým dohadovat, zda je myčka lepší či nikoliv, to ať se každý rozhodne sám, jen jsem reagovala na diskuzi, která zde byla nedávno - o tom, jak se maminky snaží ušetřit. Pro někoho, kdo nemá dostatek peněz a zvažuje zda se myčka finančně vyplatí či nikoliv to ale může být dobré zamyšlení.
Reklamy na myčky zde rozebírat nebudu, páč každému musí být jasné, že jediný účel reklamy je ten, aby nalákal lidi ke koupi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetraJ píše:Kubik_kubikula píše: . Nádobí myju 1× denně nebo 1× za 2 dny, podle toho jak se mi chce a kolik ho umažem.Já si teda nedovedu představit, že bych myla nádobí pro naši 4členou rodinu jednou za 2 dny ručně.To bych to špinavý nádobí musela mít po celý lince a ještě na zemi.
bych taky měla binec v kuchyni -to bych nesnesla…kam to špinavé nádobí dáváš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spotřeba myčky s kompletním ohřátím vody! je okolo 1kwh,takže ohříváno vody v myčce nevyjde dráž …14 haléřu za litr teplé vody a kolik platíte za kubík?u náse totiž pohybuje okolo 250kč..takže podle tvé spotřeby spotřebuješ 7,7 kč za teplou a za studenou 0,66 kč to jest 8,36 za jedno mytí neurčitého množství nádobí … v myčce napojené na studenou vodu spotřebou 10 litru a 1 kwh je to …0,6kč voda+ 4,3´= 4,9kč za jedno mytí určitě většího množství nádobí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že když prostě v rodinném rozpočtu nejsou peníze na myčku, tak nemá cenu ani počítat, jestli se myčka vyplatí nebo ne. V takové situaci holt musí myčka počkat, i kdyby mytí nádobí v ní bylo o dost výhodnější! Investice do ní je totiž spíš dlouhodobá (pokud se vůbec vyplatí), a podle mne není možné dělat dlouhodobé investice ve chvíli, kdy peníze nejsou (nedejbože si kvůli pořízení brát půjčku, ale to už je extrém, který tu ani nikdo nezmiňoval).
Jako majitelka myčky si ji nemohu vynachválit, a doporučuji ji všem. Nevím, zda se mytí v ní vyplatí, ale nám se její vlastnictví bohatě vyplatilo - hlavně kvůli času a víceméně lépe uklizené kuchyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono nejde ani tak o ty penize za vodu,i kdyz mi za vodu ted penize vraceli,ale o ten usetreny cas!!!!!
Takhle jen naskladam,zapnu a mam vice casu na malou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame armadni domek a soucasti vybaveni je i mycka. Jak jsem ale byla zvykla na myti nadobi v ruce, vubec jsem ji nepouzivala. Kamoska se me pak ptala, proc tu mycku nepouzivam, a ja ji rekla ze si to nadobi umyju v ruce. Pak se ale obcas stalo, ze prijela ctyrclenna navsteva a nadobi bylo potom opravdu vsude,ze se neveslo ani do dvou drezu. Taky jsem byla skepticka ohledne tech prostredku na myti, zdaly se mi drahe. Ono je na trhu prostredku vic a urcite se da sehnat nejaky cenove kazdemu dostopny. Podle me rozhoduje take kvalita mycky. Koupila jsem tedy na zkousku prasek Finish, nejsou to ani tabletky no a mycku zapnula. Po tomhle vsem jsem si rikala, jak jsem mohla byt tak hloupa a nepouzivala mycku driv. Zkratka od te doby nadobi v ruce nemyji. Jen teflonove nadobi a veci co zbytecne zaberou v mycce misto. Zkratka mycka se stala clenem domacnosti. A s temi propocty jsem skepticka take, protoze ceny studene a teple vody se snad lisi ne ? A presne hned me napadlo jak tu kazda pise, ze mycka si veme vodu studenou, jen minimum na to obrovske mnozstvi nadobi. Kdyz si uvedomim kolik litru proteklo kohoutkem jen pri oplachovani a myti kazde vydlicky zvlast. A nejsem z tech co myji nadobi jak nase babicky (nic proti nim), ze nadobi v jednom skopku s teplou nadobi umyji a v druhem skopku se studenou nadobi oplachnou. Zkratka mycka je mycka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marketm píše:
spotřeba myčky s kompletním ohřátím vody! je okolo 1kwh,takže ohříváno vody v myčce nevyjde dráž …14 haléřu za litr teplé vody a kolik platíte za kubík?u náse totiž pohybuje okolo 250kč..takže podle tvé spotřeby spotřebuješ 7,7 kč za teplou a za studenou 0,66 kč to jest 8,36 za jedno mytí neurčitého množství nádobí … v myčce napojené na studenou vodu spotřebou 10 litru a 1 kwh je to …0,6kč voda+ 4,3´= 4,9kč za jedno mytí určitě většího množství nádobí
0,14 kč x 14 litrů teplé vody = 1,96 kč 0,055 kč x 11 litrů studené vody = 0,605 kč
to jest 2,565 kč za umyté nádobí (21 talířů (porcelánových a plastových - aby se zas někdo nedivil, že jich ve třech lidech máme tolik), 8 skleniček, 4 hrnky, 2 síta, pekáč, 3 hrnce, 2 prkénka, 4 misky a hromada příborů)… psala jsem, že vodu nepouštím na plno (ani si netočím vodu do dřezu, myji to při puštění vody), tudíž spotřeba 25 l vody je průměr…dnes to konkrétně při tomto množství nádobí bylo 27 litrů (14 l teplý, 13 l studený).
Jinak tuto debatu ukončuji, nemá smysl tady rozebírat co vyjde levněji nebo dráž…jen jsem chtěla poukázat, že ne vždy a ne pro každého je myčka ekonomičtější. pochopitelně i při mytí nádobí lze spotřebovat 5× víc vody…záleží jen na lidech, jak s vodou zachází…někdo myje ve škopku, někdo pod plným proudem tekoucí vody…
a odpověď pro theu, kam to nádobá dávám…kam asi, do kuchyně na linku…kuchyň máme obrovskou, linka má vcelku nějakých 6 m, takže se to sem bez problému vleze…bordel tu rozhodně není, stačí to šikovně naskládat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taminka píše:
Ono nejde ani tak o ty penize za vodu,i kdyz mi za vodu ted penize vraceli,ale o ten usetreny cas!!!!!
Takhle jen naskladam,zapnu a mam vice casu na malou.
Taktak, pro někoho navíc opravdu čas znamená peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já budu mív listopadu myčku už 9let, v té době nás bylo doma 5, pak šest a nyní jsme už tři. Mám tu širší na 12sad, dnes by stačila ta menší, ale říkám, že je to má nejlepší kamarádka
a myslím to vážně. V kuchyni uklizeno, stále prázdný dřez. Spotřeba vody je fakt nižší a nevěřím, že někdo spotřebuje vody méně než myčka-když myju nádobí v myčce, kdysi ob den, nyní 2-3× v týdnu a s tolika vody, co spotřebuje myčka, bych v ruce nádobí neumyla-nehledě na kvalitu, jak je nádobí odmaštěno, čisté, lesklé.
U mě jednohlasně MYČKA ano!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kubiku pardon chyba ruky na klávesnici..jsem se jen utukla v čísle…ale i tak je to tvá věc…jak se říkaá proti gustu žádná dišputát…každá napsala svůj názor na myčku …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme myčku rok a půl. Zálohy na vodu se nezvedly A za elektriku hadam taky ne, to by mi muž řekl. Pro mě jako pro atopika je to neocenitelná věc. Ono, ty léky na ten ekzém taky nejsou 2× levny. A co máme myčku, tak ho mám jen minimálně a většinou zmizí po pár dnech sám.
Takže já dávám hlas myčce…
Edit, jinak bych chtěla podotknout, že tam kde bydlím nestojí teplá voda 70kč, ale asi zhruba 150kč/kubík…
Příspěvek upraven 08.08.10 v 19:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem též zastánce myčky - raději - i když to podle vás vyjde dráž si toto dopřeju než abych trávila čas a mordovala si žíly u dřezu. Než se nádobí umyje, děti vyspí, stihnu kafčo a nohy nahoru. A za to mi to stojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit