Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
Otázka již v nadpisu.
Jak vám usínají děti večer v těhle vedrech? Normálně, nebo nemůžou usnout?
Ptám se proto, neboť syn (skoro 3 roky) je zvyklý spát přes den hodinu, ale ne úplně vždy. Dneska nespal, tak si říkám dobrý, večer usne do 19:30 (znám ho, je jak hodinky, si říkám). A ejhle, strašil tady až do 21:30 (od 7h od rána, a celý den se koupal v bazénku).
Mimino (7m) taktéž. ![]()
Teď se tu přeme s manželem, já říkám, že to bylo kvůli vedru, on říká, že proto, že jsem mu dala hrnek kakaa v 19h (pije ho před spaním každý den, tak jsem přesvědčená, že tím to není, jindy usne do 5min.
I já si pamatuju, jak jsme už jako děti z horka někdy nemohly usnout.
Jo, a včera mi v noci 3× bzučel u ucha komár.
Tak jsem se celou noc dusila pod peřinou.
Kdo má v bytě/domě chlad, ten se má.
U nás to jde, ale mohlo by být líp.
Všem pěkný (rozpálený) večer.
Já z něj díky našim miláčkům už moc nemám.
![]()
No tak moje mala (8mesicu) jeste nespi
a uz bych teda uvitala kdyby usnula
ale ona usina pozde denne ![]()
@Cosmos hrnek kafe bych pochopila, ale hrnek kakaa?
nejenom deti, ale myslim, ze i my dospeli usiname pozdeji, nebo aspon ja to tak mam. ![]()
No, včera jsme měli doma ještě příjemně, takže usnul normálně, ale dnes hodinu seděl v posteli, než vytuhl
a to máme doma 24 stupňů, děsím se, co ty dva další večery, co nás čekají
Dcera 6 let spí už od půl deváté. Syn 10 let usnul před chvílí. Ale velké děti tě asi nezajímají ![]()
Když byly malé, tak jsem pověsila do pootevřeného okna mokrou osušku a plenu přes postýlku, trochu se chladil vzduch a usínali lépe
@Mišalí píše:
@Cosmos hrnek kafe bych pochopila, ale hrnek kakaa?nejenom deti, ale myslim, ze i my dospeli usiname pozdeji, nebo aspon ja to tak mam.
Energie z kakaa, rychlé cukry, (nikoliv kofein).
Dostala jsem přednášku. ![]()
Dneska byly holkyz toho tepla a celoodpoledního koupání tak utahané, že usly dřív než normálně
Na každého to působí asi jinak.
Mě usnuli snad i dříve než obvykle. Zdaj se mi z toho hicu víc utahaný. Jen se musej zastavit a spí během chvilky.
@Cosmos napadlo me to, ale pokud to pije denne, tak to z toho asi nema. ![]()
U nás se taky ještě nespí, ale přikládám to tomu, že byl většinu odpoledne a večer jak z divokých vajec a stále je ještě něčím naspeedovanej…
Jojo, usíná později. Normálně usíná po deváté hodině a poslední dva dny usnul až v půl dvanácté. Snad se zase brzy ochladí. Jsou mu čtyři.
Dneska jsem ji tak vyridila, ze usnula bez premlouvani o 15 minut driv
Ma na sobe letni pyzamo a pres sebe prehozenou bambusovou deku, my si usteleme podobne, jen bez toho pyzama, vcera bylo v noci v loznici 25.