Usínání ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
22.10.13 22:08

@Aletheia já ti rozumím, u nás to nešlo, nešlo až to najednou šlo.
Ale vyřvávací metodu jako takovou jsem nepraktikovala. Spíš jsem to praktivala tak jako s citem, že jsem ho vždy položila do postýlky a odešla a vracela se až po breku 2-3 minut.

Nebo třeba i když něco řeknu, tak to řeknu jednou, po druhé mu řeknu, že příště už nastane něco - trest a po třetí ho taky splním.

Tj. v tomto konkrétním případě - vysvětlila bych mu, že jdu pryč a že se má, že on může spinkat, zatím co já musím ještě uklízet a šla pryč. Když by brečel, tak bych se po 2 minutách vrátila, vysvětlila to znova, zeptala se se děje - nesahala bych na něj a když by to šlo, odešla bych, kdyby ne, zůstala bych a bylo po jeho.
Druhý den stejná zkouška. Tak dlouho bych mu to vysvětlovala, až by to snad pochopil.

Jde o to, že když to ani nezkusíš, tak to dítě pak neví co je správně.
Ale ta hranice se blbě hledá a každé dítě je jiné. Ale oni už teď v tom roce strašně moc rozumí.
Takže je na čase mu to začít říkat. Na druhou stranu znám i děti, co do 3. let takhle usínají s rodičema.
Takže mám třeba jen štěstí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 22:09

Jinak já mu už u toho oblíkání říkám, tak se oblečeš a půjdeš spinkat, to se máš, že budeš v postýlce, tam si odpočineš a bude se ti něco hezkého zdát. A zítra pak budeš mít sílu na další věci. A třeba mu i říkám, co budeme dělat další den.

Dělám to tak od mala. Nevím, možná je to k ničemu. Ale přijde mi, že ho to uklidňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.10.13 22:11
@tinuš píše:
tak naše chodí spát po obědě až tak kolem 14:00. a spí hodinu až hodinu a půl. a od malinka tedy usínala kolem 21: hod. neznám to že dítě usíná v 6 nebo v 7 8o :mrgreen:

tak nas maly mel vic jak pulroku rezim kdy prvni spanek 11-13, druhy spanek 17-19:30, nocni 23-8. takze on vecer vstaval v dobe, kdy deti bezne chodi spat :D
ale nam to tak vyhovovalo, manzel dela do 20, takze to klapalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 22:12

@tinuš mě tak jako malý spal taky, kolikrát usínal až po půlnoci… Kolem 3 měsíců, to byl pařmen. Pak si to naštěstí v 5. měsíci rozmyslel a chodil v kolem té 20-21. A teď už by chodil spát nejraději v 18. ale záleží hodně na programu ;)

Já nevím co to je dení režim, spí si naprosto jak chce a naprosto nevyzpytatelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.10.13 22:16

@Aletheia Dobrý večer, mé dítě je nerežimní, chodila tak kolem 21 hod a u kozy usínala hned. :mrgreen: Teď jí budou dva a kolem osmé začíná být kožená, usíná již bez prsa, nicméně vyžaduje mou přítomnost. Max. 20 minut. Na viděnou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
22.10.13 22:18
@Sibyla0 píše:
@Aletheia Dobrý večer, mé dítě je nerežimní, chodila tak kolem 21 hod a u kozy usínala hned. :mrgreen: Teď jí budou dva a kolem osmé začíná být kožená, usíná již bez prsa, nicméně vyžaduje mou přítomnost. Max. 20 minut. Na viděnou :mavam:

dobrý den paní, děkuji za vaši skvělou zprávu. Jdu si dát něco tvrdšího aby se připravila na zítřejší „usínání“ :twisted:

Opravdu děkuji :hug: lano na mašli je prosímvás kde? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.10.13 22:22

@Aletheia hele ale zcela vážně, někdy chodila i po 22 hod, prostě dřív nebyla unavená a zdrhala a dělala bordel. Jak spí přes den? U nás se to večerní spaní posunulo a zlepšilo, když začala spát jednou denně. Ale i tak nebudu lhát, trvalo týdny, než se srovnala.. Edit. aha spí už je jednou :oops: tak nic :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.10.13 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
22.10.13 22:22

1:usne sama
2:20:15-20:30hod
3: natáhnu méďu, dám dudlík a uteču :)
4: to nevím, někdy mu povídá co celý den dělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7768
22.10.13 22:25

@Aletheia
Malej jde spát nejpozději ve 20:00, dostane flašku s mlíkem, jak ji vypije, putuje do postýlky, zapneme chůvičku a odcházíme. Ráno pak vstává mezi 08:00 a 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
22.10.13 22:43

Teda já žasnu, jak dlouho vám přes noc spinkaj 8o
Náš 14m spí přes den ještě dvakrát. Večer rituál vana-mlíko-básnička a ve 21:30 do postýlky, lehnu vedle něj (spí se mnou v ložnici) a nejpozději za 20 minut spí (dřív mi usnul i rychleji, teď pár dní je to trochu horší)… Spí docela v poho do cca 7:30. Pak jde spát v 11:00 na hoďku a půl, a odpo okolo 16:00 na hoďku (to ho většinou budím, aby mi večer usnul)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 22:54

@CokeLady jo tak já si taky jako sova myslela, že ho budem v klidu dávat spát po 22 hodině, aby spal do 10 do rána, že si tu mateřskou trochu užiju.

Hmm… Ovšem nevím, jak se to dělá :). Ale nestěžuji si. Stěžovala jsem si, když jsem v noci byla vzhůru i 12×. Teď co spí celou noc, tak má svaté právo, to dělat kdy on chce. Jsem ráda, že jsem přišla na to, jak mu to vyhovuje a že jsme se sešli už po 8 měsích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
22.10.13 23:03
@Aletheia
@Aletheia píše:
Dobrý večer, mám dotaz na maminky ročních (případně i 13. a 14. měsíčních) dítek.

Jak vaše děti usínají? Sama
V kolik hodin? 19-19:30
Jak je uspáváte? Uložíme pohladime.
Jak dlouho trvá než vaše dítě usne? 10min

Děkuji moc :kytka: Synátor už delší dobou dost zlobí a tak chci vědět jak je to jinde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
22.10.13 23:11

Sobecky přiznávám, že jsem ráda, že problémy s usínáním nemá jen moje roční dítě. ;) Už šest měsíců spí odděleně, ale usínání je většinou běh na dlouhou trať. Už někdy usne a během pár vteřin je čilá a připravená znovu řádit. Nechat jen tak v posteli, to u ní vyvolává záchvaty pláče, na vyřvání zatím nemám, a to nejsem žádná cíťa, ale ono by jí z toho snad kleplo. Když začne brečet v postýlce, pomůže jen pochování, jinak se to zhoršuje a zhoršuje. Nostalgicky vzpomínbám na první 4 měsíce, kdy spala i usínala krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
22.10.13 23:22

@Samy ;) :hug: já doufám že to časem přejde a bude to zase lepší :kytka: a chci koupit tu želvičku co promítá hvězdy, třeba ho to zaujme a bude usínat líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
22.10.13 23:24

Uspavam u prsu, do 10min. V noci kojim 3-5×, nekdy me to stve, ale mala se mi bez kojeni v noci nevycura, ona to ve spani neumi a aby se uplne probudila, o to fakt nestojim :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510