Usínání ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2647
22.10.13 22:43

Teda já žasnu, jak dlouho vám přes noc spinkaj 8o
Náš 14m spí přes den ještě dvakrát. Večer rituál vana-mlíko-básnička a ve 21:30 do postýlky, lehnu vedle něj (spí se mnou v ložnici) a nejpozději za 20 minut spí (dřív mi usnul i rychleji, teď pár dní je to trochu horší)… Spí docela v poho do cca 7:30. Pak jde spát v 11:00 na hoďku a půl, a odpo okolo 16:00 na hoďku (to ho většinou budím, aby mi večer usnul)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 22:54

@CokeLady jo tak já si taky jako sova myslela, že ho budem v klidu dávat spát po 22 hodině, aby spal do 10 do rána, že si tu mateřskou trochu užiju.

Hmm… Ovšem nevím, jak se to dělá :). Ale nestěžuji si. Stěžovala jsem si, když jsem v noci byla vzhůru i 12×. Teď co spí celou noc, tak má svaté právo, to dělat kdy on chce. Jsem ráda, že jsem přišla na to, jak mu to vyhovuje a že jsme se sešli už po 8 měsích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
22.10.13 23:03
@Aletheia
@Aletheia píše:
Dobrý večer, mám dotaz na maminky ročních (případně i 13. a 14. měsíčních) dítek.

Jak vaše děti usínají? Sama
V kolik hodin? 19-19:30
Jak je uspáváte? Uložíme pohladime.
Jak dlouho trvá než vaše dítě usne? 10min

Děkuji moc :kytka: Synátor už delší dobou dost zlobí a tak chci vědět jak je to jinde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
22.10.13 23:11

Sobecky přiznávám, že jsem ráda, že problémy s usínáním nemá jen moje roční dítě. ;) Už šest měsíců spí odděleně, ale usínání je většinou běh na dlouhou trať. Už někdy usne a během pár vteřin je čilá a připravená znovu řádit. Nechat jen tak v posteli, to u ní vyvolává záchvaty pláče, na vyřvání zatím nemám, a to nejsem žádná cíťa, ale ono by jí z toho snad kleplo. Když začne brečet v postýlce, pomůže jen pochování, jinak se to zhoršuje a zhoršuje. Nostalgicky vzpomínbám na první 4 měsíce, kdy spala i usínala krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
22.10.13 23:22

@Samy ;) :hug: já doufám že to časem přejde a bude to zase lepší :kytka: a chci koupit tu želvičku co promítá hvězdy, třeba ho to zaujme a bude usínat líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
22.10.13 23:24

Uspavam u prsu, do 10min. V noci kojim 3-5×, nekdy me to stve, ale mala se mi bez kojeni v noci nevycura, ona to ve spani neumi a aby se uplne probudila, o to fakt nestojim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
23.10.13 08:10

@zrzana2 tím myslíš, že jí budí pocit na čůrání a bez prsa se nevyčůrá? A ten pocit jí vzbudí? Prý se toho má využít a má se dítě dát vyčůrat (na nočník, udělat čččč..) Nicméně chápu, že dát rozespalá prso a spát dál je mnohem jednodušší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.10.13 08:11

@Aletheia jo, aby ti tam spíš neskákal a nesnažil se ty promítaný obrázky sundat ze zdi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
23.10.13 08:17

Ano budi ji pocit na curani, pomalu, ale jiste nocnikujem, ale v noci na to nemam. Zvazuji, ze to zkusim. Kazdopadne ona to tak ma cca od 8mesicu, mozna driv, ale to jsem to nesledovala

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
23.10.13 08:17

• Citovat
  • Upravit
2647
23.10.13 10:00
@CokeLady píše:
No to je zase tím, že Tvůj už je „relativně velkej“ na to, aby spal 2×, proto spí kratší dobu v noci. Mně by šáhlo ho dávat spát zase až o půl desátý… takhle mám večer naprosto bezdětnej a u mě je i důležitý, že nevim, co bych s nim večer doma dělala. Venku tma, zima, těžko budu do devíti venku s kočárkem, sama jsem už unavená na to ho bavit a uklízet po něm do půl desátý. Každej si to zařídí dle svýho, jestli Ti to takhle vyhovuje, tak je to super. Já bych umřela.

Dokonce jsme na diskusi četla i o tom, že maminka prostě učí dítě tak, aby byla spokojená ona - ona noční sova co dlouho vyspává, takže dítěti nastavila režim tak, že chodilo spát o půlnoci, ale spala až do jedenácti dopoledne.

Prostě každému, co mu vyhovuje. :palec:
…mě ti takhle spí od narození, jen se střídalo období, kdy vstával v sedum a kdy v půl devátý!
Pravda je, že hodina večerního usínání nám zatím vyhovovala, protože manžel taky chodí spát, pač ráno vstává v půl pátý a spí v obývákokuchyni, aby se vyspal (ještě pozůstatek, když malej vyváděl každou hodku a půl)… Máme 2kk, takže tim pádem i já zalízám do pelechu (většinou přes mobil k netu)… Jen když má noční, tak já jdu jukat na telku ;)
Jinak je Kuba spáč - fakt zatim ty dvě spaní přes den vyžaduje. Všichni mi řikaj, že až mi začne zase v noci špatně spát, bude čas to překulit na jedno spaní přes den. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.1.15 19:38

Chci se zeptat. Usínají vaše děti v tichosti? Syn (14měsíců) má denní režim, který dodržuje. Dopolední a odpolední spaní bez problémů, i když to odpolední už se taky nějak hroutí. Večer ho dáváme spát, když je unavený. Vždy kolem 19.hodiny. Poslední týden hrozně ječí. Pochovám ho, je v klidu a při pokládání do postýlky se rozeřve, prohýbá se, stoupá si a řve. Četla jsem Každé dítě může dobře spát. Takto jsme odbourali noční buzení na mlíko, spí celou noc (i když poslední týden se budil ve 2 ráno a ječel). Vím, že mu rostou zuby, několik najednou, stoličky jsou venku a teď začínaj špičáky. Nezdá se mi, že by to byl pláč kvůli bolesti a preventivně ho dopovat nurofenem se mi taky nechce. Teploty nemá.
Přála bych si, abychom ho položili a byl ticho, aby si třeba broukal, hrál a postupně usnul. Jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.1.15 19:46

@Izzz vis co pomohlo u nas? Na konci listopadu jsme se stehovali a dali jsme maleho na 3 dny k moji mamce. Ta se s nim neparada, dala ho do postylky a odesla. Je fakt, ze u ni nekricel tak jako by to zkousel na nas, ale behem tech tri dnu se to naucil a od te doby usina sam :)
Priblizne v roce jsme odbourali 2 spanky, chodi spat kolem jedne hodiny po obede, spi dve hodiny a vecer chodi spat mezi 19 - 19:30hod - polozim do postylky, pohladim a odchazim. Mozna by to stalo za to i u vas, byl by vecer vic unaveny a lepe by usinal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.1.15 19:56

@Sunrise On dřív přesně takhle usínal, dali jsme do postýlky, odešli jsme, broukal si a usnul. Moje mamka ho řvát nenechá, to nám řekla jasně. Udělá pro nás cokoli, hlídá ho moc ráda, ale řvaní nene :)
On vstane v 8 ráno a v 10 je hotovej a jde spát. Spí do 12, do 13hodin. Mezi 15. a 17. spí tak hoďku. A v 19hodin jde spát.
Zrovna dneska v 16hodin úplně hotovej, mudlal si oči, nevrlej byl, no klasický příznaky únavy. Dala jsem ho do postýlky a jekot. Vydržela jsem to asi 15minut (průběžně jsem za ním chodila a pokládala ho, hladila). Pak jsem ho vytáhla s tím, že teda spát nechce a že vydrží do těch 19hodin. No vydržel. I si hezky hrál, pak už ale byl asi dost unavenej, tak pobrekával, chtěl chovat. No a v těch 19hodin to samý, řev, prohejbání, vstávání…jako usnul asi za 10-20minut, nevim přesně. Ale s řevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.1.15 20:18

@Izzz podle popisu z dnesniho dne mi prijde pretazenej. Navic ty zuby, ktere paradoxne muzou zvysit potrebu spanku, rust vycerpava. Zkousela bych dat spat jeste predtim, nez se zacne smudlat a pobrekavat.
Ja tohle resila flaskou s mlikem do postele, ale u tretiho se z toho stala dost fatalni chyba. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí