Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, hodně jsem jezdila na kole, ale teď mám ročního sviště, takže už jsem dva roky neseděla na kole. Teď bych chtěla kopit cyklosedačku a začít s malým jezdit, protože je to jedinej sport, kterej s tak malým dítětem můžu dělat. Ale nikdy jsem se sedačkou a dítětem nejela, tak se chci zeptat, jestli u vás děti vozí jen chlapi nebo jezdíte s dětmi i vy, ženský? Je to velký rozdíl? Malej má 12 kilo, takže to asi cítit bude, ale nedovedu si to představit. A ještě bych se zeptala, jak se kolo chová, když se jede do nějakého prudšího kopce? Nezvedá se přední kolo, když je sedačka vzadu? Moc díky za vaše zkušenosti.
Má ušlápnu i s tříletou ale je fakt že kolo s 17 kg děckem se šlape hůř:-)) za mě akorát bych zvolila těžší kolo, já si koupila horáka fakt lehkou konstrukci a jezdilo se mi hrozně, vzadu ta váha šla poznat a převažovalo se to dozadu, pak jsem to dala na jiné a v pohodě
Musíš dávat větší pozor při nasedání na kolo nebo když kolo púovedeš a budeš najíždět na chodník. Ale nic hroznýho to není. Jde jen o zvyk. A ani s ušlápnutím nebudeš mýt problém. Je to jiný než když jedeš sama.Ale jak píšu, je to o zvyku.My v létě nejezdíme jinak než na kole.
Ahojky, asi fakt záleží na kole, taky mám horáka ale ne zas tu nejlehčí konstrukci, sedačku máme od doby co bylo malé rok a půl, první jsem naivně myslela, že bude dobré na dítě vidět a mít ji ve předu ale blbost, tam mu spíš hrozí víc věcí..No jinak sem se bála taky před první jízdou, na prvních pár šlápnutí to bude nezvyk ale za chvilku jak kdyby nic, trošku jsem i do teď (malé budou tři) nervózní do zatáček a když jedem z kopce, že by třeba například mohlo byt něco s brzdama nebo tak( bydlím v paneláku, takže nikdy nevíte jestli se tam nějaké jiné dítě nebo tak nevyřádilo na ostatních kolách) ale jinak je to paráda, malá kolo miluje, když jezdíme do parku si hrát tak ani nechce a chce jezdit, už jsme jeli i pár větších výletů přes různý terén a šlo to hezky, samozřejmě je to teda mnohem těžší do kopce, protože už i ta sedačka něco váží a pak třeba to 15 kilové špunťátko ještě k tomu dá občas zabrat ale jinak je to opravdu velice fajne:-)
Jasně že vozi i ženské. Já mám Hamax Siesta a dobrý. Nejvíc cítím změnu těžiště v zatackach ale člověk si brzy zvykne, ze to nemůže tak lomit a pak samozřejmě když je napolohovana do „lehu“.
@Kamila Jakub jezdím jen sama. Jak u prvního syna s cyklosedačkou, tak s dvojčatama s cyklovozíkem. Manžel vezl asi 2×. Ušlápnu v pohodě i kopce, ono je to totiž horší strkat, takže tak ![]()
Jinak můžeš s dítětem i na inline brusle ![]()
U nás vozím dítko já. Syn měl v létě 2,5 a 16kg.
Máme ještě starší holčičku, ta jezdí sama a manžel jede vedle ní a dozoruje, takže sedačka z malým zůstává mě.
Jak psaly holky, pozor při sesedání a nasedání. Taky kolo nemůžeš vést jen za řídítka, ale musíš držet i sedátko (vyklánělo by se váhou dítěte), a taky náš kluk se rád různě vyklání, volá na tatínka, na sestřičku, a to tím kolem taky pěkně máve.
Dítko vozím, já, je to určitá svoboda pohybu když je právě chlap v práci, kdyby ji měl on, budeš odkázaná na to, plánovat výlet jen když bude doma.Je to v pohodě, ušpápneš to, já jezdila i víc jak 20km po kopcách denně.
U nás taky vozím já
protože když jsem sama s malou tak abych nemsela pořád sedačku přehazovat. Občas malou manžel bere do vozíku za kolo. Ale ještě se mi teda nikdy nestalo, že by se mi převažovala kolo dozadu
a to je malá fakt rarach, takže i v sedačce dokáže skákat ![]()
Ale s dítětem můžeš jezdit i na bruslích
taky provozujem ![]()
Díky všem za vaše zkušenosti. Jsem s klukem sama, takže nikdo jinej vozit nebude, jen já
Tak snad to dáme. Mám vyhlídlou také Hamax Siesta, jak tady píšete, tak to zkusíme. Na kolečkových bruslých jsem v životě nestála a s prckem se to teď asi učit nebudu
Hlavně nemám kočár pro jízdu na inlainech, takže doufám v to kolo
Ještě jednou všem díky a přeji všem hodně kilometrů letos ![]()
To nemám. Ale minulý týden mi domů přišla Hamax Siesta a naprostá spokojenost ![]()
@Kamila Jakub a dá se na kolo připevnit bez nosiče?? V cykloservisu nám rekli, ze nosic je na nic, pac vsechny otresy pres nej jdou na dite..lepsi je pry samodrzici… ![]()
Jojo, je samonosná. Taky jsem nechtěla na nosič, protože jak říkáš není to dobré pro dítě a taky nosič = další kila navíc
A siesta je polohovací až do 22 stupňů, je to fakt super, nevím, jak máte velkýho sviště, ale našemu je teprve rok, takže polohování určitě oceníneme, protože toho ještě hodně naspí
@Kamila Jakub Už má 22 měsíců, takže ten už moc nespinká. Navíc prý nemá na kole usnout, má ti pomoct držet balanc
to si teda neumím představit ![]()