Uspávání 18 měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
30.6.17 23:54
@Whizzy píše:
@ivulebobule Ale malá nebrečí, ale opravdu ječí s tím že čekám kdy se pozvrací, na to opravdu nemám…

Máš pravdu. Neposlouchej, prosím, ty nesmysly o vyřvávací metodě. Je to hnus. Matka, co jde zírat na televizi a vedle řve její vlastní dítě, které ji pláčem volá a ona na něj zvysoka kašle, je na pár facek. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.6.17 23:56

Můj malý měl cca do roku gastro problémy, v noci téměř nespal, po roce se to začalo zlepšovat, uspávala jsem ho na rukou a pak předala do postýlky, kolem toho roku a půl, dvou let, už se mu to na rukou nelíbilo, a postýlka ho dle mého názoru stresovala, protože tam prostě usínat sám neuměl, a tak na to reagoval. Když jsem ho na rukou teda uspávala,(nebo na ramenu) tak jsem zpívala, lechtala po obočí, uchu nebo zádech, později před samotným usnutím, mi naznačil, že už chce do postýlky, ale mezitím jsme zkoušeli postýlku. Ze začátku jsem huškala s postýlkou, pak už to nemělo úspěch, tak jsem si lehla na postel vedle postýlky a držela jsem mu ruku a zpívala nebo povídala pohádku, jeden čas se mu líbilo poslouchat hracího plyšáka večerníčka. Vše se lépe změnilo, když přestal spát po obědě, když už nedokázal usnout, později ani odpočívat, tak jsem to vzdala, (měl cca 2 a čtvrt roku) a jen si sedne k poobědové pohádce nebo nějakým způsobem si odpočine a večer usíná lépe, stáhnu žaluzie, položím přikryju, popovídáme důležité věci, řeknu oblíbené pohádky, zpívám nebo pusím na cd, já tam s něma jsem dokud neusnou, když chce družím mu ruku. Starší nějak v tom věku, zase rád usínal, když jsem ho hladila v postýlce. Vstávají brzo, tak chodí také do postele nějak zhruba po večerníku. Když usínají přetaženi, tak je to také na dlouho. Někde jsem četla, že nejlépe se usíná do 7 nebo potom až kolem půl 9. (celkem to i sedí…) Vše se časem vytříbí a zlepší, chce to zkoušet, co zrovna zaujme, také trochu fungovalo v té době, jako že spím a hotovo. Sem tam používám, něco jako konec dost, druhý už chce spinkat, tak ho nebudeme rušit, nebo koledy - včera chtěl po mě starší pustit koledy, že se mu to líbí :lol: také máme uspávací cd Studánka plná hvězd nebo zklidňující relaxační hudba, déšť, ptáči, jemná melodie… Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
1.7.17 00:00

A ty ji nekojíš vleže v posteli? Já kojila do 2,5 let, nikdy jsem neuměla kojit jinak, než vleže, takže u toho mi vždycky usnula. Kolem musela být tma a klid, samozřejmě. Před spaním chvíle tlumenějšího světla a klidnějších aktivit a nějaký rituál (mytí zoubků apod.). Pravdou je, že manžel nám vždycky k tomu četl a čte (dospělácké knihy. Děcku stačí ten hlas) ze čtečky a já kolikrát usnu dřív, než malá. Rozhodně jsem nikdy neodcházela dřív, než pořádně usnula, abychom to nemuseli absolvovat znovu od začátku. Doteď se mě musí aspoň dotýkat, než usne. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.7.17 06:48

Asi s krizkem po funuse, ale my po zkusenostech u znamych nejake uspavani ani nezavadeli. Polozit maleho do postylky, pohladit, pusu, natahnout usinaciho medvidka a odchod.
A vyplatilo se.. synek si zvykl a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
1.7.17 07:48

Mala z postele slezat umi krasne, jen mam srtach aby jak tam bude poskakovat nezhucela. Ritual mame kazdy den stejny, okoupat, vycistit zoubky, namazat, pusinky od tatinka, kojeni( teda na polstari, v leze sebou sije), a driv vetsinou usla, treba vcera vypadala ze uz bude spinkat a pak nic, myslim ze knizka ji jeste vic rozebere. No budu muset vyzkouset. Taky doufam, ze az bude trosku vetsi tak ji to snad vysvetlim :) vsem moc dekuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
1.7.17 07:49
@Ice79 píše:
To mě pobavilo. :D

Evidentne jsem zblbla z Nevychovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
1.7.17 08:26

V posteli s náma dcera nespala nikdy, na spaní má postýlku, v posteli rodičů se max. blbne, mazlí :). Do roka jsem uspavala na balónu, pak už jsem se na to vykašlala. Dceru dala do postýlky, chvíli tam byla s ní, pochopila, že ji nevytahnu, chvíli si chtěla povídat, hrát, pak ji to přestalo bavit, lehla si a usla. Dneska má 16 měsíců, dám jí do postýlky a jdu pryč, vetsinou usne ani nevím, někdy si povídá a vyjimecne poknoura :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.7.17 08:34
@Whizzy píše:
@terien ještě asi 2 měsíce zpátky jsem uspávala tak že jsem seděla v postely, dala ji na sebe a houpala, ale teď ze mě pořád slízá a kroutí se, nevím proč tak najednou, asi ji to přestalo bavit nebo fakt nevím, jsem i přemýšlela i o koupi houpacího křesla :D

Jestli na něj máte místo tak proč ne. Já malý hodně zpívala a potichu povídala, to taky zabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
1.7.17 13:52
@Whizzy píše:
@ivulebobule Ale malá nebrečí, ale opravdu ječí s tím že čekám kdy se pozvrací, na to opravdu nemám…

Chce to jen vydrzet 1 nebo 2 noci, byt tam s ni, rikat ji, ze ji mas rada, ale ze si musi hajnout. Ja to absolvovala v 11 mesicich, bylo to prvni den strasne, druhy uz lepsi, ale stalo to za to - od te doby si vecerni ukladani uzivam.

Vecer si v klidu precteme knizku, pak jde do postylky, pomodlime se, povidame si, hladim ho a po chvili odchazim, syn usne v klidu.

Pri odpolednim spanku dam do postylky s knizkou, chvilku si cte sam a pak sam usina.

A to jsem mela zavislaka na houpani a usinani u prsa.

Jeci proto, ze si chce neco " vydupat", uz je dost velka na to, aby to pochopila, bude rozumet i tomu, ze ji mas rada a ze potrebujes, aby ted spinkala. U nas opravdu prvni den byl des, ale druhy mnohem lepsi a do 3 nebo 4 dnu temer bez problemu… Stoji to za to, mit vecer hezke spolecne chvile, ne se jen vecer stresovat, at uz to decko konecne usne.

Příspěvek upraven 01.07.17 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
1.7.17 13:56
@Whizzy píše:
Mala z postele slezat umi krasne, jen mam srtach aby jak tam bude poskakovat nezhucela. Ritual mame kazdy den stejny, okoupat, vycistit zoubky, namazat, pusinky od tatinka, kojeni( teda na polstari, v leze sebou sije), a driv vetsinou usla, treba vcera vypadala ze uz bude spinkat a pak nic, myslim ze knizka ji jeste vic rozebere. No budu muset vyzkouset. Taky doufam, ze az bude trosku vetsi tak ji to snad vysvetlim :) vsem moc dekuju za rady :)

Ono to ale nikdy nebude úplně stejné. :) Nevíš, jaký problém zrovna má. Rostou zuby, mému prckovi zrovna 4 stoličky najednou, může bolet bříško nebo zpracovává nadbytek prožitků z celého dne. :nevim: Můj malý taky ještě nedávno spal přibližně ve stejnou dobu. Teď už je to jak kdy. A to jsem taky zásadová, věřím, že dítě určitou pravidelnost a rituály pro svůj klid potřebuje. Prostě dítě roste, mění se… Užívej si čas se svým dítětem. Ať se daří! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí