Uspávání u prsa - jak odnaučit?

244
14.6.10 20:08

uspávání

Ahoj,mam holcicku skoro 6mesicu.Kdyz byla mala hodne
ji bolivalo brisko a meli sme problem s uspavanim pres den v kocarku ale vecer kdyz sme v byte kocarek nebyl a jako mlada nezkusena mamina jsem byla rada ze me mala usina aspon u prsa,ikdyz dobre vim jak vsichni predtim varuji.No a doslo k tomu,ze zacinam premyslet jak ji to odnaucit a uspat ji bez prsa.Stale jeste kojim,mala nechce lahvicku ani dudlik.Zkousela jsem ji vecer dat nakojit a pak ji treba potichu zpivat nejake ukolebavky nebo jen potapkavat,nezabralo nic ikdyz mala uz byla hrozne unavena a brecela jak kdyz ji na noze berou,tak sem to nevydrzela a zase ji musela upsat u prsu.Prosim mate nejaky napad nebo se nekdo dostal do tekove situace jako ja?poradte diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
14.6.10 20:14

ahojky,, taky jsem si malýho tak blbě naučila, ale byl to jediný způsob jak prostě usnul, a já už chtěla klid, no ale v 7 měsících jsem si prostě řekla dost, dala ho nakrmenýho do postýlky, nenechala jsem ho u prsa usnout, odtrhla ho dřív od prsa, no a je pravda že první večer šíleně dlouho usínal a i u toho řval, tak jsem ho hladila, uklidnila, pak tam zas za nějakou dobu šla, když zas plakal, no byly to i řevy, ale nakonec usnul…druhý den to bylo to samý,ale asi po čtyrech dnech byl v pohodě, a dneska usíná krásně, je mu 9 měs…takže na nás působila metoda nechat vykřičet…bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
14.6.10 20:19

Taky jsme s tím bojovali, ale nějak si ani nemapatuji, jak to přešlo :think:
Nechat vyřvat je opravdu jen pro otrlé, já jsem na to nikdy neměla.
Hledala bych všemožně nějaký jiný uspávací rituál.

Prý krásně uklidňuje jemná masáž - spíše hlazení a k tomu ukolébavka.

Uspávání máme takové všelijaké dodnes.
Někdy mě prostě Maty potřebuje k tomu, aby spokojeně usnul, někdy usne sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
14.6.10 20:27

...

ahoj,já měla s malou stejný problém.Ale mě spíš trápilo to,že v 10měsících se pořád každé 2 hodiny budila,že chce prso( i mudr. říkala,že už by měla spát celou noc).Tenkrát mi mamka poradila věc,které jsem vůbec nevěřila,ale u mě opravdu okamžitě zabrala :palec: .Dala jsem si postýlku vedle postele a pokaždé,když se malá vzbudila,chytla jsem ji za ručičku.A toť vše,spaly jsme obě dál.Vůbec jsem na ni nepromluvila,nebrala ji z postýlky,jen jsem chytila za ručičku.
Nevím,jestli ti to pomůže,ale chtěla jsem se podělit o radu.Za zkoušku nic nedáš.
Nebo nevím,jestli by třeba pomohlo,že by sis malou jen položila na prsa(hruď),aby slyšela tvoje srdíčko(ale to jsem nezkoušela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
14.6.10 20:46

já nemůžu poradit z vlastní zkušenosti, nikdy jsem neuspávala. jen prostě položila a spalo se. ale jen mě tak napadlo, kdyby jsi ji nenechala u toho prsa usnout? nakojit někde jinde než např. v posteli, nevím, třeba v obýváku u tv, aby prostě nebylo už ticho ke spaní, jestli víš, jak to myslím a pak přejít do pokoje, kde spí a uložit ke spánku. prostě aby byl rozdíl mezi jídlem a ukládání ke spánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
14.6.10 20:46

Já si malou taky tak naučila :lol: ale začla jsem to řešit tím, že než vytuhne a vím, že už nesaje tak jí prdnu dudlíka. Sice se chvíli převaluje a rozčiluje, ale pak usne :-) vždycky ji hladím po vláskách a držím za ručičku. Ale jak ho plive tak ji ten dudlík dávám do pusy a vytahuju a jak to udělám párkrát za sebou tak si ho pak už chce sama vzít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
14.6.10 20:58

Já Matyho takhle uspávala do roka a půl..ale mě to teda nevadilo,naopak mi to tak vyhovovalo,do tý doby jsem ho kojila i v noci i teda dost přes den..Pak jak jsem zrušila noční mlíko jsme tak nějak postupně odbourali i to uspávací kojení a nahradili pohádkama a zpíváním…a všechno šlo v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.6.10 21:00

Uspávala jsem u prsa až do konce kojení (9m), nikdy mě to neobtěžovalo. Ke konci to už i sám odmítal, podudal, ale pak se odpojil a stačilo mu, že s ním na posteli ležím a třeba držím za ručičku. Po usnutí jsem přenesla do postýlky. Po skončení kojení se během asi 2 týdnů naučil usnout sám v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
14.6.10 21:10

tak všem moc děkuji za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.6.10 22:24

pořád ještě mi u prsa usíná. Nevadí mi to, takhle usníná na před obědem i večer. Ale poslední dobou už se často stává, že při kojení neusne, tak ho položím do postýlky, zaspívám ukolébavku a spí se. Takže je možné, že se to odnaučí sám :nevim: Já na nějaké vyřvávání nemám povahu, ale bohužel se už i u nás začíná praktikovat v noci, když si malý vynucuje časté kojení, takže nemám nervy poslouchat to už v poledne a večer :oops:
Asi to nepůjde odnaučit jinak, než že jí budeš budit a pokládat do postýlky čím dál „čilejší“ (ze začátku v polospánku, přecházet nejspíš postupně do bdělejšího stavu, aby jsi se vyhnula tomu šílenému řevu). Toť teorie, ale jak to bude fungovat v praxi nedokážu říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
21.6.10 22:09

Ono ne že by mi vadilo že usíná u prsu,spíš mi vadí to,že večer po koupání usne u prsua pokud nezaspí tvrdě tak se vzbudí třeba za půl hoďky a já musím jít za ní a dát jí prs aby znovu usnula,protože jinak nevím jak ji uspat než u toho prsu no a nekdy když má blbý den a nemůže usnout tak během hoďky jdu za ní i čtyřikrát dát jí prso jen ab mohla usnout,ale v noci se často nebudí.mrzí mě že jsem ji nenaučila nějak jinak uspávat.nbo jiná mamina nakojí a prdne miminu dudlík a už se ududla samo,jenže když ona ted dudlík nechce a ududlává se u prsa:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
2.7.10 21:36

Ahojky, malá usínala u prsa do 13-ti měsíců. Pak jsem ji přestala kojit.Vůbec mě to neobtěžovalo, byla jsem moc ráda, dokonce mi to i chybělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
2.7.10 21:50

Já měla ten stejný problém.Terka usínala u prsa ale okolo půl roku byla vzhůru každou chvilku a pak vždy chtěla prso.Tak jsem řekla dost.
Začla jsem s metodou dát do postýlky bdělou.Začla hned brečet.Chodila jsem k ní po chvilkách,položila,promluvila, pohladila a zase odešla na chvilku pryč.Za pár nocí byl klid.Od té doby usíná sama bez pláče.
Ale je to jen pro otrlé a chce to vydržet a prso nedat.Jinak by mimčo zjistilo že pokud vydrží plakat, stejně prso dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
27.7.10 21:26

Já řeším podobný problém, ale s 10 měsíční holčičkou. Usíná u prsa a já si před 3 dny řekla DOST. Nejdřív jsem zkusila odejít z místnosti a vracet se po 5 minutách - šílený. První dvě noci usnula asi po 30 minutách. Dneska 50 min. Nejhorší dneska bylo to, že jsem jí nakojila, poňufala a ona byla šťastná. Pak jsem jí pokládala do postýlky a ona už chudák věděla, co se děje. Hned začala ten srdceryvný pláč… No prostě jsem nevydržela. Vzala jsem jí do postele, tulila se k ní a vyprávěla pohádku o Popelce. Ona poslouchala, tulila se ke mě a objímala panenku… A usnula… Podle mě je lepší, když mimčo řve ve tvé náruči, než samo v postýlce… Beru to tak, všechno chce čas. Teď budu ráda, když se naučí usínat bez prsa, časem zavedu usínání i beze mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.8.10 10:55

Ahojky, můžu se zeptat, jestli jsi zkoušela, aby malá usnula sama? Já mám totiž podobný problém. Malému je skoro 6 měsíců a tak před 14dny se mi v noci začal budit po 2-3 hodinách. Občas zabere, že mu dám do postýlky ruku nebo strčím dudlíka, ale v 90% ho musím vzít a dát k prsu. Pak zase spokojeně usne a přemístím ho do postýlky. Dřív to bylo lepší - budil se 1-2×. Po koupání mi taky většinou usne u kojení, nebo pak u houpání, ale když se probere v postýlce sám začne řvát - zatím jsem k němu běhala a konejšila. Tak jsem chtěla vědět, jestli pomůže ho tam opravdu nechat samotného - díky moc,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí