Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uspávám od malička postupně tři děti po asi dvou letech. Máme je zatím všechny v ložnici, rekonstruujeme a jde to pomalu. Dvě postýlky z boku, jedno dítě mezi náma.
Je to někdy boj, univerzální radu nemám… jen chápu ![]()
Mým klukům je sice už 5 a 3, ale taky máme problém s uspáváním, usínají kolem jedenácté. Rozdělit je nemůžu, takže mi asi nezbývá než vydržet (do někdy). Když jsou doma po jednom, vstávají starší mezi 5-6, mladší v 8, spolu vstávají podle staršího. A já padám únavu na ústa. ![]()
@Netopirek te obdivuju ze tě cekas třetí s naším drakem to ani nejde ![]()
@eluv píše:
@Aries6 @Tamtama sice to není pekne ale těší me že v tom nejsem sama![]()
Já si furt říkám ze je to jen obdobi…ale denne jsem z toho vystavená ale vidím ze rada ani není no do 18 mi to snad dělat nebudou a ní na to vzpomínát se slzou v oku ![]()
Ještě jsem zapomněla dopsat ze stále mojim ze se budu 3× za noc..to asi na taky vliv protože ona to v 7h a v 10 vyzaduje ![]()
@Anonymní píše:
Kojim jsem ctela napsat ona je takový zavislak
No kojení na spaní má vliv. U nás pomohla dát malou do vedlejší místnosti. A ze tří kojení bylo najednou jedno a za pár měsíců konec úplně. Ale dokud byla kojená a ještě blízko mě, tak chtělo prso co 20min ![]()
A alespoň postýlku pro mladší nemáte, aby mohla usínat v ní? A třeba sama? Já bych našeho skoro 1,5 letýho ve velký posteli neuspala ani omylem.
@Netopirek píše:
No kojení na spaní má vliv. U nás pomohla dát malou do vedlejší místnosti. A ze tří kojení bylo najednou jedno a za pár měsíců konec úplně. Ale dokud byla kojená a ještě blízko mě, tak chtělo prso co 20min
Asi utnu to kojeni
ona stejne moc nepije jen si cucne ma me jako dudel ![]()
@Anonymní píše:
Myslím si, že by měli spát ve svém pokojíčku ale každýho věc..
Dcery(5r a 3r )spinkají spolu přes rok a není žádný problém.
Jé už to tu psala my zatím možnost spani zvlast nemáme prestavujem barák.
@Tunrida postylku samozrejme mame ale to je jeji uhlavni nepritel
vydrzi v ni dokud nezjistí ze tam je pak chce na postel řvát ji v ni nemůžu nechat zas k vůli druhé…no budem to muset asi vydržet nez zprovoznime aspon jeden pokojicek ![]()
Radu nemám a přidávám se do řad terorizovaných rodičů. Syn, necelé tři, dcera, čerstvě 1r. Syn přes den ještě spává, takže v osm s dcerou, která toho přes den nenaspí moc, se mu nechce. Ta je ale zvyklá usínat u mě a při stěhování do postýlky se budí a vyvádí, stejně jako když se probere a zjistí, že tam nejsem. Do toho má syn pocit, že aspoň večer si tu mou pozornost zaslouží a dělá naschvály, aby ji přitáhl. Vstávají v 6-6:30, nespí přes den zároveň a já jich mám večer při uspávání plný čočky. Klobouk dolů před maminkami, které to vyřešily a taky před těmi, co jdou do třetího. Já teď vidím, že dvě děti jsou můj strop ![]()