Uspávání na sílu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
17.1.13 23:35

My drncali na míči..3 měsíce. Přesně jak píšeš, vykoupáno, přebalíno, nakrmíno a řev a řev,2-3 hodiny každý večer, ať byl v ložnici nebo s námi v obýváku..všecko jedno, jediné zabralo to uhopsávání. Moje rada je, najdi si cokoli, co bude zabírat, neslev z každovečerního rituálu (koupání, krmení atp) a uspávej vždy zhruba ve stejnou dobu. Ono se to zlomí. Jakmile se to začne lepšit, začni zkoušet pomaloučku polehoučku vést směrem k usínání v postýlce. U nás to šlo od hopsání, přes chování v klidu, ležení na sedačce vedle nás, usínání v postýlce se společností rodiče, usínání sám a my se k postýlce vraceli na zaplakání s prodlužujícími se intervely. Lepšit se to začalo ve 3,5 měsíce a pak to byla práce na týdny ;), ale vyplatila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
18.1.13 00:00

Mě spíš napadá, jestli náhodou není problém, že spí před den tak málo :think: protože to co popisuješ mi přijde, že je totálně přehlcený podněty a naprosto hotový, akorát už nedokáže zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
18.1.13 00:02

Nám taky moc nechtěla poslední dobou usínat, usnula třeba až kolem jedné v noci a předtím od osmi večer řev a řev. Pomohlo nám později koupat a pak mlíko, a to mlíko už musí bejt za ticha a za tmy, pak ponosím na odříhnutí. Když je stále vzhůru tak jdeme skákat na balón, ale pořád tma a ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.1.13 00:07

Bude to znít strašidelně, ale obě dvě moje kamarádky uspávají šumem - jedna zapnutým vysavačem, druhá zapnutým fénem, slyšela jsem, že i existuje CD s nahranými šumy s názvem White Noise. Stáhni si knihu na netu Každé dítě může dobře spát http://www.ulozto.cz/…-spat-cs-pdf. Za pár týdnů ji můžete začít praktikovat a malý se naučí krásně sám usínat v postýlce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
18.1.13 00:23

Tak ja to mela podobne s malou. Taky jsem uspavala na silou ale vzdycky usla samozrejme na rukach. Za chvili ji bude 6mesicu a stale uspavam na rukach ale uz ne silou. Praktikuji balon, kdyz uz zacina byt protivna a trit si oci vezmu na ruky parkrat poskacu na balonu a je tuha. Jedine v porodnici mi usinala sama v postylce a jenom co jsme prisly domu tak bylo po samotnem usinani. Chystam se ji to odnaucit ale nevim jestli to nekdy zvladnu, protoze parkrat jsem se uz snazila, ale rve az se zalyka a pak se z toho zakaslava no a me to srdce rve. A dudlik nechce tak ze ani tim ji nemuzu uklidnit. No uvidim casem jak se to zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.1.13 01:09

Ahoy, náš je teda starší, máme 10 měs, ale cca poslední 3 měsíme máme stejné problémy se spaním přes den. Je unavený, že sotva leze, zavíraj se mu oči, pláče a je protivný, ale odmítá usnout - občas se unavil pláčem a usnul, ale to mi rvalo srdce, občas se taky tak dlouho vztekal, že ho spánek přešel a unavený sice nebyl, zato protivný…
pokud to jde, zabírá kočár a pokud nemůžem ven, tak pouštíme usínací melodii, dudlíka, hladím po vláscích, držím ruku na hrudníčku, aby se mi neotáčel na bříško (to pak leze po postýlce nebo se staví) a do toho se snažím hrkat postýlkou…
ode mě je rada hrkat hrkat hrkat, ať v lehátku, kočáře, postýlkou, nebo nosit v šátku… a u toho ještě šššššššššššššššumím (o nahrávkách šumu čtu tady poprvé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.1.13 08:09

U nás tohle několika hodinové uspávání, bylo naopak když byl nebo je přetažený… :think:

Tj. kdyby spal dýl přes den, třeba by naopak usnul líp.

No u nás zabírá houpací síť a ač už mi usínal pěkně, poslední týden to jinak není…
Vždy skončí po 15-20 minutách nadávání v postýlce (víc to podle mě nemá cenu akorát se rozběsní) v síti. Když křičí moc, tak dřív.

Jinak u nás obecně usíná líp ve tmě klidu a deleko od nás. Kolem hlavy kojící polštář, který si přitáhne ručkou zaboří do něj nos a spí.

Ale… musím vychytat hodinu, kdy on chce jít spát. Jak ho nutím do něčeho dřív tak ani heverem. Takže když si hraje a není rozmrněný, tak ho nechávám. Jak začne naříkat a už ho nic nebaví, tak šup do postele, případně té sítě…

Já znám tohle dvou hodinové uspávání z dřívějška. A přesně jak tu někdo psal, hlavně se udržet u jedné uspávací metody třeba půl hodiny. Sama se pokusit být v klidu. A nenervovat se, že zas nebude spát. Tohle se tak krásně píše a nikdy se mi to nepovedlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
18.1.13 08:12

@A.slunicko já to přes to zalikání taky nedám. To i kdybych ho měla houpat (míč taky někdy praktikuji, spíš na zklidnění za bděla) do 18. Jak začné řvát, že je rudo-modrý, zaliká se nebo píská. Má mě… A ví to. Darebáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
18.1.13 09:59
@Myrha píše:
@A.slunicko já to přes to zalikání taky nedám. To i kdybych ho měla houpat (míč taky někdy praktikuji, spíš na zklidnění za bděla) do 18. Jak začné řvát, že je rudo-modrý, zaliká se nebo píská. Má mě… A ví to. Darebáček.

Jj maly jsou chytri. Mala seted naucila pekne piskat a prohybat se jak luk tak ze nekdy to je vazne o nervy ai o sluch teda :-) porad si rikat dneska to zkusim uspat v postylce ale kdyz vidim jak je utahana a vzteka se tak ji radsi ponosim a vim ze bude vyspana a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
18.1.13 10:13

Nečetla jsem vše..co hacka? my jí praktikovali od 2m, ale jen do jeho 5ti m..pak už se naučil na postýlku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.1.13 11:01

Holky moc děkuji za rekace. Přes den bych ho klidně nechala spát i déle, ale bohužel se mu nechce. Když ho položím, tak pláče. Je hodně zvídavý a tak ho ve dne po každém papání mám často i přes dvě hodiny na ruce a ukazuji mu v bytě, co se dá. Pod kolotočem mi vydrží tak max. 20 minut, hrazdičku zatím nechce. Opravdu ho nejvíc baví to chození po bytě. Když začne zívat, tak ho pak položím, dám do pusy dudlík a právě na těch 30 až 40 minut vytuhne. Praktikovala bych to tak i večer, ale najednou ho stejné podněty nezajímají. Jak kdyby věděl, že se ho snažíme unavit, aby poté spal.
Opravdu bych ho klidně i nechala v obýváku s námi než sám vytuhne, ale to právě pláče. Dokáže se pěkně vztekat, brunátní mu obličej a má až záchvaty kašle. Je to pěknej čert :cert:. Někdy si říkám, co bude dělat až bude starší, když už to dokáže tak záchvatovat takhle malinký :?.No říkám, unavený mi večer přijde, ale prostě se tomu spánku za každou cenu brání. Určitě vyzkouším fén, vysavač i míč :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.1.13 11:05

Jinak houpačku doma máme, ale v té nám vydržel 14 dní po zakoupení. Vzteká se v ní i přes den. Takže pro nás asi zbytečná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí