Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nicky, přesně tak, 12/11 jsem si píchala něco jako pregnyl, ale do břicha něco (nevím název), odmítla jsem si totiž píchnout sama pregnyl
.. tak když bude ráno čas, tak si udělám test, mám doma mamatest, ten růžový, tak uvidím… mám totiž strašný strach, ale zároveň jsem děsně napnutá ![]()
Nepalko, zase negativní, sakra, co ? a máš nějaký příznaky, pocituješ na sobě něco ?
Mne pobolívá občas břicho, v podbříšku, někdy na pravé straně… psycho, to je psycho… ![]()
taky mě občas pobolívá břicho ,ale soudím,že je to z toho jak tahám v práci těžké várnice a nebo dochází k povolení těho břicha co jsem měla zdutý jak králík. Jinak nic . mám pocit jako kdybych měla dostat MS.
právě, já mám taky pocit, jako když mám dostat MS a toho se bojím… sakra, no uvidíme, no… Já naštěstí v práci nic těžkýho netahám, sedím v kanceláři.. ![]()
Tak ať tě Nepálko moc v práci nezatěžují… ![]()
nicky33 - ty jo, tak to ty injekce asi nedám… a manža mi to taky asi píchat moct nebude, když bude zrovna v práci… asi s tím radši budu chodit na pohotovost nebo já nevím…
A za to pero, to je teda pálka!
Tak to jsem zvědavá, jak my to teda finančně budeme zvládat?
Kdyby to bylo aspoň na 100%, že to vyjde… ![]()
Martí - a ty se šetři a netahej nic těžkého!!! ![]()
Jo to totiž nejde pacient spadlý na zem není břemeno a pod jsem sama v práci tak mi nic jíného nezbyde než ho zvednout.Je pravda ,že nejhorší je to čekání a čekání už je to 5 let a stále nic. chci se totiž opět na něco těšit. takže si ted budu plnit sny a budu hledat novou práci kde bych měla volný aspon jeden víken za měsíc.Mít totiž jen 3 za roka pak jen dovolenou je pro náš vztah totiž již dost málo.
holky, ahoj, je lepší testovat ráno po probuzení nebo i během dne? Jaké máte zkušenosti ? V letáku se píše, že klíďo-píďo celý den, ale znáte to…
Jinak já dneska netestovala, jsem neměla odvahu
, bojím, se že bude negativní a takhle mám aspoň trochu naději, že třeba tam najdu v neděli //
.. Ale pátek chci už chci testovat, jsem napnutá jak tětiva
a co vy, jak se vede ?
lucije28 - já si myslím, že by se měl dělat ráno, ale já jsem si ho taky dělala během dne a nedbala jsem rad.
Ta ranní moč je silnější, proto se doporučuje spíše ráno, ale pokud je v moči už HCG, tak si myslím, že je jedno, kdy si TT uděláš… Tak moc držím palce!!!!
holky, můžu při ustrouši mít MS ? Já jen, že jsem byla před chvílí na wc a na mých kalhotách byla hoooodně málo tedy, ale takový málo růžovoučký
, tak nevím, nevím… prosím, prosím.. děkuji
Lucije mě říkali ,že i při braní utrouše mohu trochu špinit . Toto mi řekli v CARu .dále mi říkali ,že i přes špinění mám přijít na odběry. Přesto všechno můžeš být těhotná .Takže si myslím ,že je to normální .
holky, tak jsem to dnes nevydržela a udělala TT, bohužel negativní
… No, já věděla, že si ho nemám dělat…
Jen může mít vliv na ten test, když jsem hodně v práci pila a chodím cca každých 45 minut na malou ? asi ne, ale snažím se nějak vnitřně pozvbudit ![]()
lucije28 - tak ještě nepropadej panice a počkej na krevní test!
To pití si myslím, že až takový vliv nemá, ale nevím…
No tak já pořád držím palce!!!!! ![]()
Lucije urcite je lepsi prvni moc rano, ja delala ten den dva testy, jeden rano a jeden v poledne, rano byly silne // a v poledne ta druha uz byla slaba. Pokud hodne pijes (jako ja), je moc zredena a tudiz i ta koncentrace hcg nizsi. A to jsem hned den po testech sla na krev a hodnota hcg byla 2015 coz je dost, presto tam v poledne byla uz jen slaba carka..
Tak ber utrous dal a jeste to zkus zitra, ale fakt hned rano. Drzim palce!
jinak uz jsem taky nekde v diskuzi davala dotaz zda jde ms dostat i pri utrousi a kazda holka to ma jinak, ja to dostala az po vysazeni, coz je asi beznejsi..spineni by vadit nemelo, jestli nekrvacis?
Stepi 100% to neni, ale pry az 50% po prodlouzene kultivaci, a to uz je velka sance, ze nejpozdeji napodruhe to vyjde
Ty injekce sice maji navod jak aplikovat doma, ale nebyt pritele taky bych jezdila na pohotovost, nastesti byly jen asi 3-4, to ten gonal si pichnes vickrat. ten gonal si porad jeste muzes rozmyslet a zkusit ty leky bez doplatku, ja s nima zkusenost nemam, ale muzes treba zkusit novou diskusi co jine holky ![]()
nicky33 - no já se ještě domluvím s Dr., aby mi doporučil tu nejschůdnější cestu stimulace pro mě. Třeba plaším zbytečně a ty injekce nebudou tak strašné!
Zkrátka budu chytřejší, až co mi řekne Dr. Tu prodlouženou kultivaci si určitě řeknu! Může mi Dr. tu kultivaci i nedoporučit nebo to závisí jen na mém rozhodnutí?
Stepi spis budes tu kulivaci resit po OPU s embryologem. Jedine kdy ji muzou nedoporucit (jako ze neni treba) je kdyz bude malo vajicek, ale pokud 3.den po OPU budou porad vice nez 2, tak verim, ze to smysl ma a za ty penize to stoji. kazdopadne myslim, ze je to jen tvoje rozhodnuti a embryolog ti jen rekne, co by udelal on.