Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky tak už druhý den zavádím, a vždycky po zavedení tak za půl hodiny mě začne bolet břicho jako při slabé MS. jako nic hroznýho to není jen jsem se chtěla zeptat jestli je to normální a máte to tak taky třeba? ![]()
@Janičcka92 no me vlastne bricho pobolivalo. Ale to me pobolivalo i kdyz jsem byla tehotna a nevedela to. Proto jsem si porad rikala, ze to prijde, ze to je jen zpozdena ms. Pry je to roztahovanim delohy a zmenama. Ze PMS a prvni priznaky tehotenstvi jsou vicemene stejne. U me byl jediny rozdil v prsou, na omak totalne varici, ted studena ![]()
tak já mám ještě čas na případné uhnizďování, teprve v úterý jsme byli na IUI. Prsa mi teď narostly ale mě se zdá, že to mám po té ovitrellce, hrozně mě i po pichnutí pálela. No uvidíme co z toho bude snad se to už teď povedlo ![]()
@Janičcka92 jj
Akorat je prusvih v tom, ze jsem troska plna chronickych infekci, co nejdou vylecit. Imunita uplne v haji, takze pokud mam imunitni pricinu vprotilatkach, ktera se bezne leci kortikoidy, tak ty nemuzu dostat. Imunolog mi rikal, ze pripadne to zkusit resit naopak injekcemi na podporu imunity…tak je to komplikace. A pritel ma jen 3% progresivne pohyblivejch.
Letenku do caru mame, jen teda to otehotneni a potrat to zatim naborilo.
Jejda tak to vůbec nevím co to máš, tomu moc nerozumím
ale jak si říkala že po tom utrogestanu bývají kvasinky tak já mám asi lehce náběh
už to budu raději teda polykat tak doufám že nebude potřeba nějaká mast a zmizne to samo. Achjo ![]()
Ještě to zkusím tady. Jsem 8 den po IUI a beru utrogestan(polykam). Jenže od včerejška mě bolí dost břicho jako kdybych měla silnější menstruaci
prosim máte to taky některá? Nebo měla? Já se bojím ať tam třeba nemám nějaký zánět nebo něco
mám si zavolat raději zítra do Caru? Moc děkuji za zkušenosti, rady..
Může to být třeba i uhnízdění, já ho mívám okolo sedmého, osmého dne. Ale pokud si nejsi jistá, klidně zavolej do CARu.
@Nicky B aha a tebe to bolelo taky dost? Mě se to nezdá, že by to tolik bolelo ![]()
tak jsem tam volala, protože bolesti neustupují a sestra říkala ať ho určitě nevysazuji, ale co by to mohlo být mi neřekla
jen že kdyby se to nedalo vydržet tak mám jít na pohotovost. Mě se ale nezdá že by takové silné bolesti značily uhnizďování
už jsem z toho zoufalá ani nevím jestli si můžu vzít prášek proti bolesti ![]()
Zdravím,chtěla bych se zeptat.Dnes jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii.A doktorka mi předepsala utrogestan.Řekla mi že v den menstruace si mám napočítat 20 až 25 den cyklu takže když menstruaci dostanu 1.11. tak od 20 do 25.11. budu užívat ten utrogestan?Pochopila jsem to správně?
Holky taky se chci zeptat na utrogestan, jsem v 6 týdnu a protože sem začala nepatrně špinit tak mi ho doktor nasadil 2-0-2. Za týden mám jít na kontrolu. Zajímá mě jak to bude s užíváním dál? Co sem tu četla tak se nesmí vysadit hned, takže pomalu snižovat dávky? Jak dlouho se má brát, pokud byl nasazený k udržení těhotenství?
@majdulacek Utrogestan je progesteron.