Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
726
7.10.14 18:43
@Anonymní píše:
Já jsem také brala před otěhotněním, jako preveci cyst a pro podporu otěhotnění a brala jsem ho i první měsíc po otěhotnění. A vím, že kdyby byl problém, budu ho brát i během těhotenství na podporu těhu. Ale já beru ještě další hormony na štítnou žlázu, tak to snad tak zatím stačí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 21:25
@Svistice píše:
Myslím, že utrogestan a žloutkový váček mají pendrek spolu co dělat. Zahnizdujě se oplodněné vajíčko, z něho se vyvíjí žloutková výček, embryjo, plodové obaly a bůh ví co ještě. progesteron/utrogestan se stará jen o to, aby se neodloučila děložní sliznice. Pokud není něco v cakju na starně oplodněného vajíčka a nevyvíjí se, tak jak má, tak to ten utrogestan nespasí.

Když je málo progesteronu (utrogestanu) a začne se odlučovat děložní sliznice, tím pádem i
oplodněné vajíčko, které se jinak dobře vyvíjí, tak přece taky k potratu dojde, ne?

• Citovat
  • Upravit
19131
8.10.14 05:56
@Anonymní píše:
Když je málo progesteronu (utrogestanu) a začne se odlučovat děložní sliznice, tím pádem i
oplodněné vajíčko, které se jinak dobře vyvíjí, tak přece taky k potratu dojde, ne?

ano, to už psala @Svistice výše, že při nízké hladině progesteronu může pomoct (ta ale ve valné většině případů nebývá příčinou potratu). Zamlklé těhotenství (kdy přestane bít srdíčko) nezachrání bohužel nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.14 09:09

@alenka84 jo, to je mi jasné, že zamlklému těhotenství progesteron nepomůže. Měla jsem spíš na mysli, že když mi po 7 měsících pomohl hned napoprvé Utrogestan, tak toho progesteronu jsem asi trošku míň měla a nevěděla jsem, jestli mám v braní pokračovat i teď jako těhu (dnes 4+5), jestli ten progesteron dál dodávat, aby se ta sliznice nezačala odlučovat i se zahnízděným vajíčkem. Ale pokud nešpiním ani nekrvácím, tak asi není potřeba. O to mi šlo se o tom poradit.
Všem rozhodně díky za všechny podněty, informace a rady.

• Citovat
  • Upravit
2670
8.10.14 13:35

Tak mi některé co se nám podaří bereme utrogestan na noc jeden či dva až do více jak 33 týdne. Má to vliv na udržení a na lepší šípek. dělalo to dost co to dotáhli do konce. Přeci jen ty pokusy jsou moc a moc drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.14 15:05

@Mandlička vím, že u těch, co chodí na umělé oplodnění, je to braní utrogestanu asi úplně o něčem jiném. Já otěhotněla po Utrogestanu přirozenou cestou.

• Citovat
  • Upravit
68
3.11.14 21:02

jak užívat???

:think:
dobrý večer, dámy prosím vás… dotala jsem utrogesten pro srovnání ms a pomoc při otěhu…:)
jen jsem trošku nezaregistrovala kdy říkal že ho mám brát.. říkal napočíst 17dnů jen nevím zda od začátku nebo od konce MS… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
3.11.14 21:48

@Ewčís ultrogestan se bere až po ovulaci, tak že cca od 17 dne cyklu, t. j. počítej od prvního dne MS. A nebo podle toho kdy ovuluješ. Důležité je brát ho až po ovulaci, protože on jinak ovulaci zabrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.11.14 14:01
@boruvkay píše:
@Ewčís ultrogestan se bere až po ovulaci, tak že cca od 17 dne cyklu, t. j. počítej od prvního dne MS. A nebo podle toho kdy ovuluješ. Důležité je brát ho až po ovulaci, protože on jinak ovulaci zabrání.

aha já myslela až po skončení ms…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
5.11.14 14:55

@Ewčís Nene, každý nový cyklus se začíná počítat od 1.dne MS. Ale záleží co ti doktor řekl, a kdy obvykle máš ovulaci. Aby jsi ho nenasadila moc brzy, ale opravdu až po ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.11.14 21:43

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat.Beru Utrogestan 1-0-1 a dostala jsem menstruaci je to v pořádku. Četla jsem že menstruaci dostat nemám :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
18.11.14 08:00

@Srycek no ono u každého ten prášek zabírá jinak. Někdo ji dostane i přes, někdo ne. Řekni to doktorovi, záleží proč ti ho dal, třeba ti zvedne dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.15 17:06

Ahojte, potřebuji poradit… Brala jsem utrogestan asi 5 měsíců na srovnání cyklu 1-1-1 (neměla jsem ovulaci), pak jsem otěhotněla, tak jsem ho brala pořád, těhotenství skončilo v 9tt ZT:(, jsem po revizi asi 14 dní, doktor mi napsal zase utrogestan 1-1-1, na 3 měsíce a pak máme zkoušet znovu…
Tak jsem chtěla poradit zda to nevadí že ho tak dlouho beru vkuse (bude to celkem 8 měsíců), zapomněla jsem se DR.na to zeptat zda to pak nemůže nějak uškodit :think:

• Citovat
  • Upravit
27.2.15 06:27

Ahoj holky, potřebuju poradit. Doktorka mi napsala urtrogestan na srovnání menstruace. Mám ho brát 1-0-1, od 17tého dne cyklu po dobu 10 dní. V lednu bylo vše v pořádku. Teď jsem ho zase začala brát ve středu a od té doby krvácím. Ve středu to bylo takové slabší, ale teď přes noc to bylo docela dost. Stalo se to také někomu? Co jste dělaly? Mám ho brát dál nebo ho přestat užívat? Doktorka má totiž dovolenou :( Děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
27.2.15 08:10

@petulilinka111 jak ho bereš? Vkládáš? Pokud se krvácí tak se nemá vkládat, ale polykat. To je základ. Jinak s tím krvácením ti neporadím, to se mi stalo při braní utrogestanu pouze jednou a bylo to ve chvíli, kdy jsem potrácela. Chtělo by to zajít k dr., ta tvoje doktorka musí mít nějaký zástup ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí