Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.18 11:58

Uzivani Utrogestanu

Ahoj, jsem po spontannim potratu na zacatku 6tt. Vzhledem k tomu, ze vsebprobehlo bez komplikaci a konzervativne, vypadlo to ze me cele samo, a vzhledem k tomu, ze ani gynekolog, ani v nemocnici mi nerekli absolutne zadna omezeni, tak od skonceni krvaceni se snazime znovu. Ovulace probehla, pak jsem si vzpomnela, ze mi doma zbyl Utrogestan z drivejska. Tak tonouci se stebla chyta, nasadila jsem si ho dle davkovani od gyndare. Co kdyby se zase zadarilo - zadarilo se nam totiz po dlouhe dobe snazeni a hned potrat. Davkovani je 1-1-1, beru to oralne, gynekolog mi urcil uzivani na 8 dni. A napada me - pokud bych tehotna byla, nebylo by lepsi nejdriv delat test a az pak vysadit Utrogestan? Protoze co kdybych tehotna byla? Tak ale kdy testovat? Dnes jsem 9dpo, utrogestan beru 7 dni. Mohla bych ho brat o par dni dele, jeste mam. Jak byste to resily? I kdyz mam pocit, ze ted z toho nic nebude. Minule jsem priznaky mela, ale ignorovala je, neverila jsem, ze by se zadarilo, tak jsem na to prisla az v 6t a ten den jsem zacala potracet. Ted me prsa boli, leve tak z boku a prava bradavka, jsou tezka a pali, ale to muze byt asi utrogestanem (ac progesteron by mel nolest prsou spis mirnit). Moc si nepamatuji, kdy presne me ta prsa bolela jako tehotnou, kdyz jsem to nevedela…prave me takhle bolela, ale byla vic nalita a horka prave az pred potratem, kdy to bylo hodne markantni, jinak me prsa bolivaji bezne. Tak nevim, jak dlouho ten Utrogestan brat a kdy testovat. Kdyz bych ho vysadila a prece jenom byla tehotna, tak aby to vysazeni jen neuskodilo. :nevim: Jo, naordinovala jsem si ho sama, ale gynekolog ho napsal mne a uzivam ho dle jeho davkovani.

• Citovat
  • Upravit
3097
11.10.18 12:13
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem po spontannim potratu na zacatku 6tt. Vzhledem k tomu, ze vsebprobehlo bez komplikaci a konzervativne, vypadlo to ze me cele samo, a vzhledem k tomu, ze ani gynekolog, ani v nemocnici mi nerekli absolutne zadna omezeni, tak od skonceni krvaceni se snazime znovu. Ovulace probehla, pak jsem si vzpomnela, ze mi doma zbyl Utrogestan z drivejska. Tak tonouci se stebla chyta, nasadila jsem si ho dle davkovani od gyndare. Co kdyby se zase zadarilo - zadarilo se nam totiz po dlouhe dobe snazeni a hned potrat. Davkovani je 1-1-1, beru to oralne, gynekolog mi urcil uzivani na 8 dni. A napada me - pokud bych tehotna byla, nebylo by lepsi nejdriv delat test a az pak vysadit Utrogestan? Protoze co kdybych tehotna byla? Tak ale kdy testovat? Dnes jsem 9dpo, utrogestan beru 7 dni. Mohla bych ho brat o par dni dele, jeste mam. Jak byste to resily? I kdyz mam pocit, ze ted z toho nic nebude. Minule jsem priznaky mela, ale ignorovala je, neverila jsem, ze by se zadarilo, tak jsem na to prisla az v 6t a ten den jsem zacala potracet. Ted me prsa boli, leve tak z boku a prava bradavka, jsou tezka a pali, ale to muze byt asi utrogestanem (ac progesteron by mel nolest prsou spis mirnit). Moc si nepamatuji, kdy presne me ta prsa bolela jako tehotnou, kdyz jsem to nevedela…prave me takhle bolela, ale byla vic nalita a horka prave az pred potratem, kdy to bylo hodne markantni, jinak me prsa bolivaji bezne. Tak nevim, jak dlouho ten Utrogestan brat a kdy testovat. Kdyz bych ho vysadila a prece jenom byla tehotna, tak aby to vysazeni jen neuskodilo. :nevim: Jo, naordinovala jsem si ho sama, ale gynekolog ho napsal mne a uzivam ho dle jeho davkovani.

Ja bych to zkusila, taky ho po ovu budu brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.18 12:34

@Safrik ja ho beru uz 7 dni, ale nevim, jestli vysadit po 8 dnech, jak naordinoval gyndar, nebo brat o par dni dele, kdy by se uz mohlo neco ukazat na testu…ze kdybych byla tehotna, tak aby se nevysadil. Dnes jsem 9dpo a nevim, kdy ma smysl zkouset test. A kdybych ho po 8 dnech vysadila a nahodou bych tehotna byla, zda by to vysazeni neuskodilo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3097
11.10.18 12:43
@Anonymní píše:
@Safrik ja ho beru uz 7 dni, ale nevim, jestli vysadit po 8 dnech, jak naordinoval gyndar, nebo brat o par dni dele, kdy by se uz mohlo neco ukazat na testu…ze kdybych byla tehotna, tak aby se nevysadil. Dnes jsem 9dpo a nevim, kdy ma smysl zkouset test. A kdybych ho po 8 dnech vysadila a nahodou bych tehotna byla, zda by to vysazeni neuskodilo. :nevim:

Ja bych ho jeste brala, ale treba jeden rano a jeden vecer. A jeste netestuj, zkus to vydrzet jeste. Budu ti strasne drzet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.18 13:01

@Safrik Diky :-) Ale jsem bohuzel skepticka, ac moc chci. Uz mame letenku do CARu, draha polovicka ma 3% progresivne pohyblivejch a ja chronicky potize s mocakem a boreliozou (imunolog tehotenstvi schvaluje). Takze me minule test napadl az na zacatku 6tt a cucela jsem jako puk na ty dve dalnice :-) Ze by se zase zadarilo, povazuji za neco jako zazrak :-)
Po nejakych 11-12dpo by uz test neco ukazat mohl? Ja prave s timhle nemam zkusenosti, v tom 6tt se test teprve barvil a uz tam byly cary jako blazen, zadnej vymodlenej duch po limitu :-)
Budu teda utrogestan brat o neco dele, co mi vydrzi zasoba.

• Citovat
  • Upravit
1682
11.10.18 13:12

Utrogestan se nemá vysazovat, mohl by způsobit potrat. Běžné doporučení je udělat si TT 14 DPO, a pokud test není pozitivní (byť ve formě slaboučkého ducha, to stačí), lze utrogestan naráz vysadit. Asi bych raději počkala fakt na ten 14. den, ať je jistota. Ojedinělě jsou testy pozitivní dříve (11. den) a déle (např. 17. den), ale to jsou opravdu výjimky.

Držím palečky a CARu se nebojte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.10.18 13:17

Určitě brát déle než 8 dní.To je hrozně máloa překvapuje mě,že ti to tak doktor řekl. Určitě ber do 14 DPO,pak testuj.Pokud budou //,tak ber dál,pokud nebudou,tak vysaď. Také bych radila zavádět ´,nepolykat,má to lepší účinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
11.10.18 13:20

ahojky můžu se zeptat anonymní doktor ti říkal, že chronický zánět močáku může mít vliv na plodnost? Trpěla jsem na to cca 10 let a napadlo mě, že to s tím může mít spojitost, že nemůžu dýl jak rok otěhotnět :nevim: ale nikde o tom nemůžu najít info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
11.10.18 13:26

@Janičcka92 Nejsem zadavatelka, ale co vím já, tak záněty močového ústrojí mohou způsobit srůsty, a pak jsou neprůchodné vejcovody, vajíčko se prostě nedostane tam, kam má. V CAR dělají vyšetření kontrastní látkou, kdy zjišťují jejich průchodnost, neprůchodnost se dá řešit laparoskopicky. Ale dalším problémem může být i imunita (při dlouhodobých zánětech je určitě zde indikace) - opět lze detailně zjistit v CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
11.10.18 13:32

@Nicky B děkuju, už tam chodíme, jen jsem nevěděla jestli se o tom mám zmínit doktorce jestli to není úplná blbost :lol: příští týden bychom měli jít na druhé IUI a potom navrhuje dr tu průchodnost. Jenže prý to hrozně bolí :? raději bych šla rovnou na tu laparoskopii, ale v CAR prý dělají jen vyšetření tou kontrastní látkou a utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.18 13:34

Ahaa, no tak to jsem to vymnoukla, to nevim, na jak dlouho ho jeste mam :-/ V praci jich mam jeste 9 a doma asi taky tak nejak. Tak zkusit jen snizit z 1-1-1 na 1-0-1? A vydrzel by tak aspon jeste tyden? Aby kdyz by nahodou byly //, abych mela prostor letet ke gynekologovi a nejak ho z nej vymamit, abych proste u testu neskoncila na nule? Nebo radsi brat dal 1-1-1 a kdyznahodou 14dpo budou //, jet tam bez objednani a chtit dalsi okamzite? Bych mu to musela podat nejakou oklikou, vubec nevi, ze jsem na to tehdyjeden cyklus zapomnela a zbylo mi to a nechce se mi priznavat nasazeni ted…spis to zaonacit priznaky ktere jasne indikuji okamzite nasazeni utrogestanu, kdyby se zadarilo :-D No, tyjo…jsem si ho lehkovazne nasadila, ale tohle jsem nedomyslela. Nebo mu to proste rict, no, to jeste nevim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.18 13:42

Ja mam vejcovody pruchozi, byla jsem na laparoskopii. Ani po vleklych zanetech a s panevnimi neuropatiemi srusty vejcovodu nebyly, rozrusili srust streva a brisni steny a vyresili delohu vytazenou doleva. Hned po tomhle jsem napoprve otehotnela, to jsem necekala. Ale potratila.

• Citovat
  • Upravit
1682
11.10.18 13:58

Já aktuálně beru jen 1-0-1, tohle dávkování myslím postačí, pořád lépe, než úplně vynechat. Ale pokud ti současné dávkování stačí do 14 DPO, klidně užívej jako dosud, ten 14 den by už fakt mělo jít něco vidět. Doktorovi bych to asi přiznala, kdybych byla těhotná, šla bych si hned pro další. A teoreticky jet se k dr. nemusí, mělo by stačit zatelefonovat a nechat si poslat přes mobil erecept…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.18 14:29

@Nicky B No doma jich mam bud 6, nebo 9, dobrala jsem vcera radu…z hlavy nevim. Melo by to vystacit. Takze celkem mam dejme tomu 15ks, coz pokud si ho vezmu ted v poledne, vyjde to do 14dpo rano, tzn. Do testu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.18 14:40

Ono to je tento mesic celkem divoky, asi hormony po potratu…behem ovu bolesti bricha a krvaceni. Spineni mivam pomerne casto, ale tohle bylo vic, nez obvykle, syte cervena krev a mnohem vic, nez obvykle, skoro na slipovku. Moje bezny spineni byva tak, ze ze me netece ven, je jen po utreni na wc mikroskopicka stopa krve. Tak ted to bylo dost jine a silnejsi. A vcera a predevcirem 7-8dpo trosku krve zase, spineni, dnes uz nic :nevim:
Tak se mozna jen rozjede ms. A mozna i s predstihem, cert vi, jak to ted s cyklem mam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex