Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
7.12.16 13:44

No ja taky doufam, že už se nedostaví… Snažíme se už pres rok, tak už by bylo na čase, A doufám že nam to ten Ježíšek přinese :srdce: no zejtra se dozvim u doktorky více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.12.16 09:39

@Liloušš Tak to držím pěsti :hug: A dej vědět, jak jsi dopadla. Doufám, že to vyšlo! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.12.16 13:34

@GabiSoll Tak to nevyšlo :,( nepraskl folikul, tak mi píchla pregnyl, tak snad se ted zadaři no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.16 14:30

UTROGESTAN

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se někomu nestala podobná situace z utrogestanem…
V listopadu jsem poprvé začala užívat utrogestan na srovnání menstruace. Brala jsem ho 5dní a menstruace přišla. Při braní jsem byla akorát víc unavená. Pak jsem měla odpočítat 15dní od prvního dne a začít ho brát zas. S přítelem jsme pak měli sex a po 5-6dnech se objevil husty bily jednorázový vytok.
Pak mi začalo být špatně, ale utrouš jsem měla nasadit až za 5dní, ale byly to stavy jak kdybych měla kocovinu skoro celý den, bolely mě prsa i se trošku nalily, časté chození na záchod, únava, nižší tlak, zimnice, průjem, další den zácpa, lépe jsem cítila, občas takové lehké píchání v podbříšku, větší zadýchanost a při běhu jsem nebyla schopná vyběhnout ani kopec a to že já jsme po 20letech sportu velký sportovec.
Pak jsem nasadila tedy utro. zas ho brala 5dní, přišlo jen špinění takové nahnědlé a bylo znatelné spíš jen při utíraní, večer jsme měli s přítelem sex a v noci přišlo krvácení, které trvalo 2dny a pak už jen zas dva dny špinění.
Každopádně ty stavy jsem měla v kuse celé 4týdny, některé trošku odezněly a některé maličko zůstaly.

Chtěla jsem se zeptat, jestli ty stavy mohly být způsobeny utroušem nebo ne?

Moc děkuji za rady a omlouvám se, jestli je dotaz už několikátý podobný jinému. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
30.12.16 12:24

Ano unava a podobně může být z utroše, jen nějak nechápu od kdy ho máš brát během cyklu bere se jak kde od půlky. nemusí ti sedět, Zvyšuje některé hodnoty hormonů a pokud je máš dobré normálně tak to jde do extrému. Když ti ho nasazovala dr. udělala nějaké hormonální hladiny během cyklu tak aspon 3× či 2×, já už ho nebudu brát dám si místo něho gynprodyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.17 19:23

@Mandlička No, já měla odpočítat vždy 15den od prvního dne MS a pak začít brát, akorát jsem ho brala vždy tak 5-6dní a přišla MS a když přišla, tak jsem ho měla zas vysadit. Doktor mi vůbec nic nedělal a popravdě když jsem mu volala mezi svátkama, tak to ani nějak nechtěl řešit.
Teď jsem ho zas dobrala 31.12., jelikož se v neděli objevilo jen špinění, ale takové hnědo-tmavě červené a bylo vidět jen na tampónu, bylo slabé a trvalo do včera do večera. Kadžopádně ty stavy mám ať ho beru či neberu.
Zítra se zkusím objednat k doktorce ke které jsem chodila před lety a která mi tenkrát pomohla.
Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.17 18:05

Dobrý večer :) měla bych dotaz, beru standardně UTROGESTAN 16-25den 1-0-1 na srovnání menstr. Mimčo se nedaří, čeká mě transfer (březen, duben)ale dostavila se ovulace, tak zkoušíme přirozenou cestou. Dnes bych měla brát Utrog.ale obávám se, abych si tím „nevyvolala“ menstr. a když to nevemu, tak aby se dostavila menstr. Co by jste radily??? :roll: Děkuji za názory, rady… Krásný večer všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
29.1.17 17:58

@Paja666Sunshine tak utrogestan se dava na podporu udrzeni tehotenstvi, takze jestli jsi otehotnela, tak ti ms rozhodne nevyvola :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
29.1.17 20:24

@Paja666Sunshine přesně tak, utrogestan naopak menstruaci většinou drží. Já ji třeba nikdy nedostala dřív než jsem ho vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
10.3.17 19:36

Ahoj holky, tak já právě mám Utroš brát od 17-26 DC, nicméně dostanu MS vždy dříve…znamená to, že jej stačí brát pouze do MS tedy např. do 22 DC? Mívala jsem 26DC proto mi ho Mudr tak dal, ale tři měsíce to fungovalo a teď se mi cykly zkrátily. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
16.4.17 15:47

Ahoj holky, prosím o radu, včera jsem dobrala utrogestan a už 4 dny mě bolí podbřišek jako bych to měla dostat ale bolí mě to o hodně min a spíš mě tam aji píchá, je to normální??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.5.17 19:13

Ahoj, už nějakou dobu utrogestan beru, ale tento měsíc jsem ho vynechala a už mám čtyři dny zpoždění, ale v podbřišku mě pořád pobolívá a místo menstruace mám menší výtoky, test negativní. Je to normální, že je to zpožděný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4518
18.9.18 20:13

Nazdárek dámy,

jdu si za vámi pro zkušenost. Jsem přes rok po druhém porodu a už mám asi třetí antikoncepci a pořád mi nic nesedí.
Příští týden jdu na gyndu se domluvit co dál.
Mám PCOS a chtěla jsem se zeptat zda je možné užívat utrogestan dlouhodobě na úpravu cyklu?
Jako že bych nebrala antinu, ale řídil mi MS utrogestan.
Je tu někdo takový? Dékuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
18.9.18 21:41

@Sion Ahoj, já jsem dlouhodobě brala Duphaston, což je myslím na úplně stejném principu a s MS mi to tedy nepomohlo, někdy se něco někdy objevilo, ale zpravidla jsem to stejně nedostala, vždy trochu pomohl jedině Agolutin injekčně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4518
18.9.18 22:07

@Bortelka To že bych MS neměla by mi ani tak nevadilo ;) Ale stávalo se mi, že byla moooc dlouhá a tomu bych se chtěla vyhnout. Nemám čas běhat pořád na gyndu pro prášky na ukončení :roll: Je obtížné sehnat hlídání…
Bojím se, že se mi zhorší pleť, když nebudu nic užívat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital