Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petulilinka111 to samé se mi taky stalo začala jsem krvácet asi 3tí den kdy jsem si ho vzala, bolelo mě břicho jak při MS… taky ho beru na srovnání cyklu, ale 1-1-1 a mám zavádět. Jak se mi to stalo tak sem volala Dr. a ta mi řekla, že nemám přestat, že ho mám brát dál, tak jsem brala (pořád jsem zaváděla), než jsem to dobrala tak jsem přestala krvácet, ale za 14 dní jsem to dostala zase a pak už to bylo ok ![]()
A můžu se zeptat kolik měsíců jsi brala, než se ti to srovnalo??
@boruvkay píše:
@petulilinka111 jak ho bereš? Vkládáš? Pokud se krvácí tak se nemá vkládat, ale polykat. To je základ. Jinak s tím krvácením ti neporadím, to se mi stalo při braní utrogestanu pouze jednou a bylo to ve chvíli, kdy jsem potrácela. Chtělo by to zajít k dr., ta tvoje doktorka musí mít nějaký zástup ne?
já ho od začátku polykám. Dr. má dovolenou jen 3 dny ( má to tedy napsané na netu) a žádný zástup tam není.
@martinkaaa89 píše:
@petulilinka111 to samé se mi taky stalo začala jsem krvácet asi 3tí den kdy jsem si ho vzala, bolelo mě břicho jak při MS… taky ho beru na srovnání cyklu, ale 1-1-1 a mám zavádět. Jak se mi to stalo tak sem volala Dr. a ta mi řekla, že nemám přestat, že ho mám brát dál, tak jsem brala (pořád jsem zaváděla), než jsem to dobrala tak jsem přestala krvácet, ale za 14 dní jsem to dostala zase a pak už to bylo okA můžu se zeptat kolik měsíců jsi brala, než se ti to srovnalo??
já ho začala poprvé brát a lednu, teď beru druhý měsíc a celkem mi to doktorka napsala na 3 měsíce s tím, že pak počkáme, jestli to nedostanu. Začaly jsme se totiž s přítelem snažit o dítě a já to najednou přestala dostávat. Jak naschvál ![]()
Takže se ti to stalo jednou? A jak dlouho už ho bereš?
@petulilinka111 aha, no tak to jsme na tom stejně, taky jsme se začali snažit a přestala mi fungovat ovulace a tím pádem jsem neměla ani menstruaci, brala jsem ho 5 měsíců, pak jsem otěhotněla a skončilo to zamlklým těh. v 8tt
a teď mi ho právě zase napsala pro jistotu a beru ho teprve od Ledna, brala jsem ho i v těhotenství (takže celkem 6 měsíců ho beru) tak proto se ptám, doufám, že to nevadí, že ho tak dlouho beru… ![]()
Chceme se zase začít snažit tak, aby mi to urychlilo tak mi ho zase napsala, měla jsem strach, že bych ji zase dostala ![]()
Ahoj, brala jsem týden utrogestan, po dobrání jsem měla dostat MS ale stále nic, do kolikáteho dne bych to měla dostat? Už je to čtvrtý den od dobrání a pořád nic ani žádně příznaky co mívám.
Poslední MS jsem dostala až po 10 dnech od dobrání, předtím asi 12 a první měsíc 3. den.
@Tyme no co jsem četla na netu, tak normálně by měla přijít tak po 3 dnech a u mne to tak vždy bylo.
Mě bylo řečeno nejdýl do 10ti dnů. Dostávala jsem pravidelně po 4 dnech.
Dobrý den.
Potřebovala bych radu. Třetí měsíc beru Utrogestan (po samovolném potratu, na srovnání cyklu) vždy 17. - 26. DC. První dva měsíce přišla menstruace po 4 dnech po dobrání. Poslední MS začala 7.6., Utrogestan tedy beru od 23.6. a dnes ráno jsem začala špinit. Myslíte, že bych dnes už Utrogestan brát neměla, ať se rozjede MS, přestože je to teď teprve 24DC?
(První dva měsíce jsem brala dvě tabletky denně, tento měsíc už jen jednu na noc, protože mi z nich bylo hodně špatně.)
Děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Potřebovala bych radu. Třetí měsíc beru Utrogestan (po samovolném potratu, na srovnání cyklu) vždy 17. - 26. DC. První dva měsíce přišla menstruace po 4 dnech po dobrání. Poslední MS začala 7.6., Utrogestan tedy beru od 23.6. a dnes ráno jsem začala špinit. Myslíte, že bych dnes už Utrogestan brát neměla, ať se rozjede MS, přestože je to teď teprve 24DC?
(První dva měsíce jsem brala dvě tabletky denně, tento měsíc už jen jednu na noc, protože mi z nich bylo hodně špatně.)
Děkuji.
a nemůžeš být třeba těhotná?
Sex jsem měla ve čtvrtek ráno (pritel se ale udělal na bricho), takze bych těhotná byt nemela
@Anonymní píše:
Sex jsem měla ve čtvrtek ráno (pritel se ale udělal na bricho), takze bych těhotná byt nemela
tak ve čtvrtek už by bylo na početí stejně pozdě, když bereš utrogestan od úterý a na špinění v rámci těhotenství zase moc brzy od sexu.
Holky nemáte někdo nějaké zbytky doma? Mě to odmítla ZP opět uhradit. Takže jí už měním a snad to bude již v pořádku, ale změna bude až od příštího roku. Ted jdu na další pokus a musela jsem si hradit i hormonání profil a podobně. všichni lékaři mi to odmítli udělat. byla to pěkná pálka.
Děkuji za info do SZ. Oni by mi zbyli penízky na tu stimulaci která bude i tak hrozně moc drahá.
Ano Zp mi to bohužel neuhradí. Jiný lék chci aby mi naspala gyndařka, ale toto mi už nenaníše. Ano měnila jsem po 3× odmítnuté uhradě PGD zp a ani VZP mi to ve výsledku neuhradila. Takže ZP na nás ušetřila 3× PGD. Vidíš sama, že bychom to potřebovali, ale máme smůlu hradit si toto drahé vyšetření už nebudeme.
Tu genetiku odmítla 3× uhradit 205, tak jsme jí na poslední pokus na ZP změnili za VZP a tam to bylo stejné schválily a, zase to nebylo na čem udělat. To víš špatná stimulace ono totiž mít FSH 2 DC 26 je celkem dost. Atd. už bych mohla vydat knihu po těch 6 letech.