Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mandlička aha, no já někde četla že tohle snad hradí jen jedna pojišťovna a VZP to nebyla…ale mohla to být stará diskuse. Ale nikdy jsem teda neslyšela, že by odmítli uhradit utrogestan…
já ho brala i mimo IVF, jen od gynekologa a nikdy s tím nebyl problém.
Ahoj holky! Beru Utrogestan ve 2.pol.MC na podporu těhotenství. Včera jsem byla 11.DPO a začala špinit. Břicho mně bolí jako před menzes…Asi to teda dostanu o něco dříve. Co myslíte? Ale takhle krátkej MC nikdy nemívám. A můžu vůbec při Utrogestaně špinit???Děkuji Vám za rady. Jistě je tady hodně
zkušenějších. Pa pa
@zuzinka79 taky ho beru uz 4 den a zacala jsem rano špinit Utrogestan, tohle nekdy dela, dělal mi to minule těhotenství ![]()
Aha. A já myslela, že to může být uhnízdění vajíčka. No uvidíme. Budu brát do 28DC a pak test.Ale stejně se jako těhotná necítím..A Vy se jak dlouho snažíte?
@zuzinka79 píše:
Aha. A já myslela, že to může být uhnízdění vajíčka. No uvidíme. Budu brát do 28DC a pak test.Ale stejně se jako těhotná necítím..A Vy se jak dlouho snažíte?
Jo, takhle promin, nejak jsem zapomněla, ze ty jeste nejsi těhotná. Muze to byt ve tvém případě jak uhnizdeni, tak i potom Utrogestanu, to ti takhle nikdo neřekne.
@Grace.R píše:
Jo, takhle promin, nejak jsem zapomněla, ze ty jeste nejsi těhotná. Muze to byt ve tvém případě jak uhnizdeni, tak i potom Utrogestanu, to ti takhle nikdo neřekne.
Dík za odpověď. No musím to ještě vydržet do úterka. No a minulý měsíc jsem měla všechny příznaky těhu a nic.Tak to je asi v hlavě. A hlavně…mně už je 36,tak už těch ovulací bude pořád míň. ![]()
@zuzinka79 Aha… Tak to ja ho mam jen na podporu udržení a cekame druhé a je mi 21, takze ja jsem otěhotněla ted naštěstí prvni měsíc, ale s malym jsem nemohla otěhotnět celým rok a bylo to hlavě bylo mi 18 a otěhotněla jsem az v 19cti
@Grace.R No tak to je jiná.
Děkuji Ti za radu a ať se daří. Já budu pokračovat v trápení. ![]()
Chtěla bych se zeptat, jak je lepší ho užívat mám brát 2 na noc. Dnes zkouším poprvé, tak jsem ho polkla a cca do hodky únava a motání zatim.
Ahoj, chtěla bych se zeptat je možne, že se po utrogestanu zpozdí menstruace. Těhu test jsem zkoušela 2× a stale negativní.
@Liloušš Ahoj, možné to je, že se ms zpozdila. Kolik dní má zpoždění? A může to být i těhotenství. Ještě asi počkej, a uvidíš ![]()
Je to 5dní, ale uz pres týden mi je porad tak divně, tak snad se zadařilo, uz z toho mam nerviky že porad nic ![]()
@Liloušš Tak snad už se nedostaví, a bude důvod k oslavě
jak dlouho se snažíte? Držím pěsti
![]()