Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
7.10.14 16:57

@nikiD brát utrogestan po prvním trimestru je úplně k ničemu, to už plně funguje placenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
7.10.14 16:59
@Svistice píše:
Utrogestan se dává při nízké hladině progesteronu k podpoře růstu děložní sliznice v době „snažení“ a pro udržení těhotenství (tedy aby nedošo ke spuštění menstruace a tím spláchnutí embrya). Většinou ho tedy předepisují doktoři těm, které špiní, a jen v prvním trimestru.
Jak píše @luciekal na ZT vliv mít vůbec nebude. Funguje tak maximálě jako placebo.

moc díky za objasnění :kytka:, teď už v tom mám celkem jasno (anonym ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:02
@Anonymní píše:
Tak děkuji holky. Asi počkám na první kontrolu k dr. Chci jít taky kolem toho 6tt, tak kdyby dr. naznala, určitě mi ho předepíše. S krvácením jsem nikdy problém neměla, ani v lednu při těch dvojčatech. Prostě se jen přestala vyvíjet a růst, a tomu asi opravdu Utrogestan nezabrání. Ale když nemá plod výživu z dělohy na začátku těhu, tak taky může k potratu docházet, ne? A tomu by už Utrogestan zabránit mohl?

V prvních týdnech se mimino vyživuje ze žloutkového váčku. Z dělohy se nevyživuje nikdy - okolo 10. týdne (nebo tak nějak) začíná postupně vyživovací funkci přebírat placenta - dítě pak čerpá živiny z krve matky (i když oběhově jsou smozřejmě oddělené).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
7.10.14 17:02
@Anonymní píše:
Tak děkuji holky. Asi počkám na první kontrolu k dr. Chci jít taky kolem toho 6tt, tak kdyby dr. naznala, určitě mi ho předepíše. S krvácením jsem nikdy problém neměla, ani v lednu při těch dvojčatech. Prostě se jen přestala vyvíjet a růst, a tomu asi opravdu Utrogestan nezabrání. Ale když nemá plod výživu z dělohy na začátku těhu, tak taky může k potratu docházet, ne? A tomu by už Utrogestan zabránit mohl?

na začátku plod vyživuje žloutkový váček, ten nemá s progesteronem nic společného…jak psala Svistice, ve většině případů je to spíš placebo, nezbytně nutný je při některých výkonech asistované reprodukce, jinak většinou spíš pro uklidnění pacientky - zvlášť pokud nešpiníš, nekrvácíš…(ano, někdy opravdu pomůže)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:04
@luciekal píše:
@Svistice ja byla dnes na krvi a 23.10 na utz tak jsem zvedava.
Beres nejake vitaminy krom kys. listove

Beru Femibion a poslední týden jsem si ještě přidala 3× denně magnézko, protože mi za a) vyšlo z krve nízké b) začalo mi tvrdnout břicho.
Pokud nebudeš brát něco s DHA, tak není od věci koupit si alespoň omega 3 mastné kyseliny - má to být dobré na mozek a nervovou soustavu. Ale záleží na tobě, jak moc chceš utrácet či jak moc věříš vitamínům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.10.14 17:07
@Anonymní píše:

Utrogestan potratu nezabrani.teda dle me.
Lekari me rekli ze je to priroda.
Zas kdyby udrzoval vadne embryo nebylo by to dobre.ja bych sla klidne az v 8tt pokud nebudou problemy.
Ja tak byla objednana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.10.14 17:08

@Svistice vyziva z placenty pry az okI'llo 12-14tt co jsem slysela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.10.14 17:09

@Svistice me to dnes v poradne doporucili.
Koupit mamavit
Jeste si obcas vezmu jodid(jod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:10
@luciekal píše:
@Svistice vyziva z placenty pry az okI'llo 12-14tt co jsem slysela

Jo, to je možné, už si to taky nemusím přesně pamatovat. Je to někdy koncem toho prvního trimestru-na screeningu už se kontroluje pupečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 17:24

@Svistice @alenka84 s tou výživou z dělohy jsem to napsala špatně, měla jsem na mysli spíš ten žloutkovy váček, který se zahnizďuje do sliznice v děloze. Tomu ten Utrogestan pomáhá, že? Teď nešpiním ani nekrvácím, jsem v 5.tt, tak je ten Utrogestan asi opravdu zbytečný, ještě bez porady s dr.

• Citovat
  • Upravit
1304
7.10.14 17:28

@alenka84 beru ho všechny tři trimestry :-) v prvním byl na udržení těhotenství, ve druhém a třetím na tvrdnutí břicha a udržení.. dneska jsem byla v poradně (35tt) a stále mám zavádět 1-0-1 až do 37tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:29
@Anonymní píše:
@Svistice @alenka84 s tou výživou z dělohy jsem to napsala špatně, měla jsem na mysli spíš ten žloutkovy váček, který se zahnizďuje do sliznice v děloze. Tomu ten Utrogestan pomáhá, že? Teď nešpiním ani nekrvácím, jsem v 5.tt, tak je ten Utrogestan asi opravdu zbytečný, ještě bez porady s dr.

Myslím, že utrogestan a žloutkový váček mají pendrek spolu co dělat. Zahnizdujě se oplodněné vajíčko, z něho se vyvíjí žloutková výček, embryjo, plodové obaly a bůh ví co ještě. progesteron/utrogestan se stará jen o to, aby se neodloučila děložní sliznice. Pokud není něco v cakju na starně oplodněného vajíčka a nevyvíjí se, tak jak má, tak to ten utrogestan nespasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:37

@nikiD Tak že by měl progesteron něco společnýho s kontrakcema, tak to teda slyším poprvé. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
7.10.14 17:40

@Svistice chodím na gyndu do Podolí a tam mi to nasadili někdy ve 20tt na tvrdnutí břicha a zkracování čípku.. prvně to pomáhalo, pak museli přidat magnosolv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.14 17:43
@nikiD píše:
@Svistice chodím na gyndu do Podolí a tam mi to nasadili někdy ve 20tt na tvrdnutí břicha a zkracování čípku.. prvně to pomáhalo, pak museli přidat magnosolv..

Tak dík za info, člověk je zase o něco chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí