Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jolek píše:
Ahojte!
Potřebovala bych radu.
Beru Clostilbegyt. 16 DC jsem byla na ultrazvuku a měla jsem před ovulaci. Dneska jsem byla na ultrazvuku zase 19 DC. To mi paní doktorka řekla, že ovu proběhla a mám brát utrogestan od ted až do menstruace nebo až příjdu zase na ontrolu. Co si o tom myslíte? Já jsem ještě neslyšela že by se utrogestan brl tak dlouho. Předem moc díky za radu.
to je úplně normální, bere se po ovulaci do MS a nebo pokud otěhotníš tak až do doby než je vyvinutá placenta
Tak moc díy za info. Jste mě ulidnily. Tak jsem zvědavá jestli a kdy ta MS přijde.
Holky, sháním Utrogestan. I načatý, nezbyl Vám některé?
Ahoj holky, jsem ted zmatená…beru třetí mesíc Utrogestan. Vždy deset dni před plánovanou menstruací
do minulého mesíce mi chodila MS vždy 6 den…dneska je to druhej den co jsem dobrala utroš a furt nic..je mi na zvracení a pobolívá me v podbříšku…test byl negativní…
Tak já bych si udělala test za dva dny a uvidíš. Albo Menzes dostaneš nebo jsi těhotná. Já jsem měla i. Mesic zpoždění.
@InExile já to dostanu vždy 3 den po vysazení ultrogestanu a je jedno jak dlouho ho beru. A četla jsem někde odpověď od doktora, že by měla přijít do těch 3 dnů po vysazení ultrogestanu. Tak máš ještě jeden den k dobru.
@boruvkay jen je mi divný že to vždycky bylo šestej den braní utroše ated už je to tak dlouho ![]()
@InExile no on někdy brání menstruaci. Když jsem ho brala první cyklus, tak dr. říkal, brát do menstruace. Jenže menstruace nepřišla, tak jsem ho musela vysadit a ona dorazila 3 den po vysazení. Mně když ho beru prostě nedorazí, musím ho vždy vysadit, pak teprve přijde.
Holky, mám utrogestan brát 10 dní. Dnes je to 8. den a rozjel se mi menzes. Stejně tak tomu bylo i minulý měsíc. Chci se zeptat - mám ty dva dny ještě v tom braní utrogestanu pokračovat nebo je to zbytečné?
@Ellaniel no tak záleží proč ti ho doktor napsal. Mě ho dal kvůli podpoře případného těhotenství, tak že ho mám brát jen do menstruace pak už je to zbytečné, když nejsem těhotná. Ale někdy se prý dává i na srovnání cyklu. A jak ho bereš? Polykáš? Já ho vkládala, a dokud jsem ho nevysadila, MS prostě nedorazila. Dorazila vždy až 3 den po vysazení.
@boruvkay No já ho mám asi na obojí
Cyklus jsem měla rozházený, ten se mi teda po utroši spravil ukázkově a na gyndě mi bylo řečeno, že mám nějak špatnou 2. fázi cyklu (více mi to nebylo specifikováno
) Ale původně asi tedy na srovnání cyklu a pak případně kdyby se zadařilo, tak ho brát dál. Jinak ho teda polykám.
@boruvkay brala jsem ho pak ještě den a pak se na to vyprdla. Jako ono se asi nic nestane, když přestanu dřív, já jen kdyby náhodou měl někdo nějakou zkušenost ![]()
@Ellaniel no možná že když ho budeš brát těch 10 dní, prodlouží ti to tu druhou fázi v příštím cyklu. Máš asi cyklus kratší než 28 dní ne?
@boruvkay Já ho před utrošem měla rozházený všemi směry
Od 24 - 41 dnů. Ten utrogestan beru 2.měsíc a poprvé jsem měla cyklus 28 dní, teď 27 dní.