Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
7.7.13 20:57

@hankamisa
Ahojky ja ho vzdy mela brat az po ovulce, tak to asi nejaky vliv ma, ale nevim po pravde :nevim:. Inak taky jsem radeji zavadela, je docela tezky na zaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
7.7.13 21:06

Ahoj, jak je to s ovulací nevím, protože jsem to vždy brala až po pregnylu. Rozhodně ale zavádím, jen 2× jsem zapíjela a byla to hrůza. To jsem pak raději počkala, až přijdu z práce a zaváděla doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
8.7.13 06:16

Holky dík za radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
26.8.13 16:28

Mám prosbu. mám brát utroš 17-25dc. ted jsem 21dc a folík 17mm, utroš jsem zatím nevzala. co se stane když budu čekat zda folík doroste a utrogestan tento cyklus vynechám? ms mi chodí normálně +-30dc. bt mi ted poslední dva dny klesla a čípek je výš. ovut na mě nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
27.8.13 20:36

Ahoj holky, já jsem dneska už vážně asi přestala ve vše doufat.

přítel spg - super, já dle výsledků hormonálního profilu i UTZ vaječníků - vše v pořádku, ale i tak mi dr předepsal utrogestan 20.-26.DC , protože dle měření BT jsem měla OVU 16.-17 DC a tak luteálka byla max 9 dní, což je prý někdy málo.

Takže už jsem po 3 cykly brala utroš a dnes jsem to zas dostala :(
Beru listovku, piju kontryhel…
ja už fakt nevim co dělám blbě..

snažíme se už 2 roky…

už jsme i přestali a zase začali a jeli na dovču a fakt se mi podařilo na to nemyslet, protože jsem skoro i zapomínala ten utroš brát..

:zed: :zed: :zed: :zed: je to na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
3.9.13 10:53

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat ještě nejsem sice těhu, ale doktorka mi předepsala utrogestan na udržení těhu, zavádím si to spodem, ale strašně mě to vysušuje, jen mě zajímá jestli je to normální???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
13.2.14 10:23

Ahoj včera mi dr předepsal Utrogetstan na vyvolání MS..mám se nečeho bát?? Nebudu bulet i při reklame na hemerodidy?? A zapomela jsem se optat dr jak to mám udelat když to dostanu třeba 5 ten braní..jestli mám přestat nebo proste dobrat..nudu ho brát s x denně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
13.2.14 12:58

@InExile Tak já utrogestan brala vždy u IVF a vysazoval se pokud jsem začala krvácet a testy potvrdili, že nejsem těhotná, takže já bych vysadila, jak to dostanaš a pokud plánujete prcka, tak bych pro jistotu před vysazením ještě udělala těhotenský test, pokud by byl pozitivní nevysazovat. Jinak utrogestan je progesteron a brání ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
13.2.14 22:18

@Jane29 bráni ovulaci?? Aha..já ho dostale neb mi nechodí ms…a dal mi dve krabičky..a ted nevím jak to brát… :lol: říkal dvakrát denne..po deset dnu..ale nevím jestli rovnou 2 najednou a pak zase dve najednou..nebo mi dal 2 balení ješte na příšte :lol: jsem z toho trochu mimon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
14.2.14 07:21

@InExile jojo je to progesteron a ten brani ovulaci. U umeleho oplodneni se dava az po OPU (simuluje ovulaci) a nebo kdyz jdes na KET v prirozenem cyklu, tak ho zacnes brat az po ovulaci. Tak jestli ho mas brat dvakrat denne tak asi rano a vecer po dobu tech 10 dnu a pak vysadit, bych si tipla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
14.2.14 11:08

@Jane29 jo jo to vím…ale mám balení po 30 kouskách…a ted nevím jestli brát dva ráno a dva večer… :lol: jsem z toho ted mimo…asi si tam rdši zavolám…co me ješte teda překvapilo je že se to dá ustne i vaginálne..dr nic neříkal..tak je to asi jedno ne jak si vyberu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
14.2.14 12:12

@InExile no ber to spíš vaginálně při ústním podání by ti mohlo být hodně blbě, to jsou pak ty vedlejší účinky hodně víc vidět, takže za mě jedině vaginálně a na to kolik si zavolej. To nebylo na receptu? Mě to v lékárně vždy na krabičku napsali, i když jsem řekla, že vím, tak lékárnice aspoň na jednu napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
14.2.14 20:37

@Jane29 me to nenapsala a volala jsem tam a beru jednu ráno a jednu včer 1-0-1 asi tak…a ted se blbe zeptám..když vaginálne tak co sex?? To asi pak nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
14.2.14 21:51

Ahoj, jojo ber to normálně jednu ráno a jednu večer, mě osobně to nic nedělalo, žádný vedlejší účinky jsem po tom neměla.
ale teda divím se proč ti nepíchnul injekci na vyvolání MS? to slyším poprvé že se předepisuje aji utrogestan já ho brala spíš na udržení těhotenství.
jinak teda co se táče sexu, my to dělali aji když jsem to brala ale jak jsem psala už víš, tak mě to hrozně vysušovalo, tak to bylo takový na prd že možná lepší to polykat, ale zase bereš to jenom 10 dní, tak se to dá vydržet…
A tu druhou krabičku ti nespíš předepsal na druhý měsíc, to pak jak to dostaneš, tak budeš brát 15 den od MS zase po dobu 10 dní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
15.2.14 18:06

@InExile hele asi tak ja beru utrogestan uz 3 mesic v kuse, protoze jsem po KET konecne otehotnela a nejak jsme to nevydrzeli a i ten sex pres ten utrogestan dali :lol: doktorka nezakazala ani nerikali nikdy, ze se kvuli utrogestanu nesmi, tak pokud vam to s chlapem nevadi tak proc ne :mrgreen a kdyby neco tak jeste je tu porad kondom :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí