Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@InExile no ber to spíš vaginálně při ústním podání by ti mohlo být hodně blbě, to jsou pak ty vedlejší účinky hodně víc vidět, takže za mě jedině vaginálně a na to kolik si zavolej. To nebylo na receptu? Mě to v lékárně vždy na krabičku napsali, i když jsem řekla, že vím, tak lékárnice aspoň na jednu napsala
@Jane29 me to nenapsala a volala jsem tam a beru jednu ráno a jednu včer 1-0-1 asi tak…a ted se blbe zeptám..když vaginálne tak co sex?? To asi pak nejde ![]()
Ahoj, jojo ber to normálně jednu ráno a jednu večer, mě osobně to nic nedělalo, žádný vedlejší účinky jsem po tom neměla.
ale teda divím se proč ti nepíchnul injekci na vyvolání MS? to slyším poprvé že se předepisuje aji utrogestan já ho brala spíš na udržení těhotenství.
jinak teda co se táče sexu, my to dělali aji když jsem to brala ale jak jsem psala už víš, tak mě to hrozně vysušovalo, tak to bylo takový na prd že možná lepší to polykat, ale zase bereš to jenom 10 dní, tak se to dá vydržet…
A tu druhou krabičku ti nespíš předepsal na druhý měsíc, to pak jak to dostaneš, tak budeš brát 15 den od MS zase po dobu 10 dní ![]()
@InExile hele asi tak ja beru utrogestan uz 3 mesic v kuse, protoze jsem po KET konecne otehotnela a nejak jsme to nevydrzeli a i ten sex pres ten utrogestan dali
doktorka nezakazala ani nerikali nikdy, ze se kvuli utrogestanu nesmi, tak pokud vam to s chlapem nevadi tak proc ne :mrgreen a kdyby neco tak jeste je tu porad kondom
![]()
@Amour_Kitten děkuju…už jsem se na to práve radši ptala…takže vím..noo píchal mi injekci po první návšteve…ted mi předepsal tohle…kdyby to nepřišlo tak mi jí asi ďobne..já tu vyvolávačku tak nemusím me je po ní divne…tohle zkusím polikat…uvidíme co to udelá…když mi to nebude delat dobře šoupnu to z druhy strany..jinak doktor říkal že to podopruje tehotenství tak já nevím..uvidím co to se mnou udelá ![]()
@Jane29 me spíš šlo o to jestli to nebude vadit tím že ta kulička se rozpuští..tak spíš esteticky…nebo já nevím jak to popsat
@InExile píše:@Jane29 me spíš šlo o to jestli to nebude vadit tím že ta kulička se rozpuští..tak spíš esteticky…nebo já nevím jak to popsat
hele když je chuť, tak estetika jde stranou
Tak jako když to napíšu na přímo, tak hold ho chlap bude mít bílýho od toho utrogestanu, ale tak co, to pak umeje a když mu to nebude vadit a ani tobe ne, tak proč ne ![]()
Jinak ano utrogestan podporuje těhotenství, bere se pak celý první trimestr
@Jane29 píše:
hele když je chuť, tak estetika jde stranou![]()
Tak jako když to napíšu na přímo, tak hold ho chlap bude mít bílýho od toho utrogestanu, ale tak co, to pak umeje a když mu to nebude vadit a ani tobe ne, tak proč ne
Jinak ano utrogestan podporuje těhotenství, bere se pak celý první trimestr
děkuju za polopatické vysvetlení…
to jsem přesne chtela slyšet…podporuje tehotenství, ale myslím že tady nekdo psal že brání ovulaci…tak ted jsem z toho magor ale
![]()
@InExile jojo oboje on jak brani ovulaci, tak podporuje tehotenstvi, proto se utrogestan ma brat vzdy az po ovulaci, aby jsi tu ovulaci mela a mel co podporovat
hele utrogestan je jen progesteron, ktery telu dodava pokud se nepletu zlute telisko, ktere vznika prave po ovulaci a prave kdyz ti berou krev na hormonalni profil, tak progesteron je jedna z veci, ktere zkoumaji, jestli neni na zacatku cyklu moc vysoka, tim padem by jsi neovulovala a pak se jeste zkouma jeho hladina ke konci cyklu a kdyz pak ty hodnoty porovnaji, tak vi, jestli jsi ovulovala nebo ne, protoze na konci cyklu by mela byt jeho hladina zase vyssi, aspon tak jsem to pochopila ja u doktoru.
@Jane29 ty brdo…uplnej lékařskej rozbor…me delali hormonny jenom při MS pak už ne…vyšlo to relativne v pohode…neříkal že by tam byl nákej pruser…on mi ho asi nasadil jenom proto abych to vubec mela..zatím asi nemá plnit žádnej jinej ukol ![]()
@InExile no tak záleží jestli se snažíte o mimi nebo ne, pokud jo, tak bych chtěla po něm folikulometrii, aby vůbec zjistil, jestli máš ovulku nebo ne a kdy případně.
Aby to nedopadlo tak, že budeš 2 měsíce něco brát sice cyklus budeš mít dejme tomu 2 měsíce ok, ale když přestaneš brát utrogestan, tak se tělo vrátí do normálu, to nevím ![]()
Hlavně ovulka je vůbec základ, že dojde MS taky, že
@Jane29 podle nej se snažíme ješte málo…mám přijít až po roce snažení
@InExile no jenze pokud nemas MS, tak asi nemas ani ovulku a bez te to nejde, ze, tak bych mozna zkusila ovu testy jsou sice trochu drazsi, aleaspon neco nebo merit BT aspon 3 mesice a kdyby ukazaly ty grafy, ze nemas ovulku tak bych za nim sla. ja s MS problem nastesti nemela ja ji mela po 28 dnech takze ja sla za gyndarkou to resit az skoro po dvou letech, ale to musi kazdy sam si zhodnotit jaka doba je pro nej ta nejlepsi. Jinak je pravda, ze ne kazdy doktor se s tebou bude hned bavit, kdyz se nesnazite ani rok, tak to hold chodi, tak zkus sama nejak zkusit zjistit tu ovulku ![]()
Holky, da se, kdyz berete ustrogestan otehotnet v dobe brani?
Ahoj holky. Já nyní dobrala první krabičku UT a celkem v pohodě. Jen jsem byla hodně ospalá. Ale teď když jsem dostala menstruaci, tak je velmi silná což obvykle nemívám. Většinou mám velké bolesti ale teď hodně krvácím? Je to normální? Myslela jsem si že je to třeba tím že ty léky hodně účinkují a proto to má vliv na řádnou menstruaci. Ještě k tomu beru Clostilbegyt. Můžete mi napsat zda jste některá z vás měla taky takové účinky?