Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
892
25.3.14 10:08

@Jane29 @boruvkay Já mám teda na papírku napsané „od 15. dne cyklu“. Mívám teda cyklus hodně nepravidelný, ale tak nějak +/- mi ovulace chodí kolem 19.DC, tak já teda nevím. Byla jsem u doktorky za posledních 14 dní 3×, tak už je mi trapný tam i volat :-) Mám ho taky napsaný na podporu otěhotnění. Měla jsem teď nějaké zdravotní problémy (krvácení) a vyfasovala jsem na to norethisteron, takže celkově tento cyklus bude asi hodně rozházený, takže ani nevím, kdy odmenstruuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
25.3.14 10:18

@Ellaniel no já bych se raději znovu zeptala. Já byla na ultrazvuku 13DC, změřil mi folikul, dostala jsem injekci pregnylu, po kterém by měla ovulace dorazit do 36-48hodin, ikdyž podle BT, dorazila až 16DC, dal mi doktor ultrogestan až od 17DC, právě až po ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
25.3.14 10:20

@Ellaniel a třeba folikulometrii ti nedělala, aby zjistila kdy ovuluješ? Oni to někdy berou podle standardu cyklus 28 dní tedy ovulace 14 den. Jinak norethisteron jsem měla taky, pokud se nepletu, tím jsi teď nejsem úplně jistá a měla jsem ho na oddálení menstruace před IVF, aby nám to vyšlo na dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
25.3.14 10:21

@boruvkay jojo tak by to mělo vypadat :pankac: :pankac: napřed zjistit ovulaci a pak nasadit utrogestan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
25.3.14 11:02

@Jane29 @boruvkay No, je to celé nějaké divné, všichni mi radí, ať změním doktorku… Měsíc v kuse jsem krvácela, pak mi přišli na vyšší hcg v krvi (27) a nikdo to nijak zvlášť neřešil. Na další kontrolu mě objednali až za 4 dny s tím, že kdyby se můj stav zhoršil, tak mám jít na urgent… Doktorka mi ten utrogestan napsala na podporu otěhotnění + si myslí, že mám poruchu 2. fáze cyklu, tak asi k případnému udržení těhu. O nepravidelnosti cyklu věděla, ale přesto mi napsala brát ten utrogestan od 15. den cyklu, což je, jak říkáte, jakoby přesně uprostřed cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
25.3.14 12:35

@Ellaniel to se divím, že to neřešili. Já jsem zažila loni v létě něco podobného. Menstruace dorazila o 3 dny později, což u mne bylo v normě, a tak jsem si říkala, že těhotná být nemůžu. Když po týdnu nechtěla skončit, tak jsem si udělala test a byla tam slabá druhá čárka. Šla jsem hned k doktorovi, vzal mi krev, udělal ultrazvuk, kde nic neviděl a dal mi ascorutin. V krvi našel HCG, ale nízké, tak říkal, že mám přijít za týden na kontrolní odběr. A tam už nic nebylo. Tak že usoudil, že to byl samovolný potrat, on říká, že důvod může být leidenská mutace. OD té doby se nám bohužel už počít nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
25.3.14 16:08

@boruvkay Tak Leidena nemám, to vím určitě (dělám na hematologii v nemocnici, tak jsem se kompletně vyšetřila :-) ) Ale jinak teda průběh jsem měla dost podobný jako ty, jen mi v podstatě nikdo neřekl, z čeho to zvýšené hcg bylo. Moc mě mrzí, že se vám od té doby nedaří - jak už je to dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
25.3.14 19:17

@Ellaniel od července. Já jsem tehdy šla v den menstruace na magnetickou rezonanci, protože jsem měla zvýšený prolaktin a moje doktorka přes tlak, se bála, abych neměla někde nádor. Tak jsem se to ráno pro jistotu testovala, a test byl negativní, ale jelikož za pár dní byl pozitivní, mohla jsem už být čerstvě těhotná a třeba jsem potratila kvůli tomu. Dr. to hned svede na Leidena, přitom mi ho zjistili až před dvěma lety, a 15 let jsem brala HA úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
28.3.14 17:39

Mě nasadíl doktor Utrogestan minulý měsíc na prodloužení LF. Mívám cykly 36dní, ovulka dle cyklů 25 DC. V únoru sem ho brala poprvé - po ovulaci 10 dní 2× denně. Dnes jsem 12DC a čárka na ovu testech každým dnem sílí(ale není ještě pozitivní). Je možné, že ovu dorazí dříve kvůli tomu urogestanu, co jsem brala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
29.3.14 11:39

@markyska82 Já myslím, že ano, protože se ti asi zkrátí cyklus, takže by ovu měla přijít dřív. Aspoň podle mého selského rozumu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
29.3.14 18:05

@markyska82 taky bych řekla že ti dorazí dřív, ultrogestan by měl zkrátit cyklus, tím pádem i ovulaci posunout. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
29.3.14 21:38

Tak uvidíme. Radši budu zase testovat, abych měla jistotu.Beru ho jen na prodloužení luteální fáze až po ovulaci..Někdo ho bere na úpravu cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
1.4.14 16:02

Ahoj holky,
taky se vam po Utrogestanu mota hlava? Si pripadam jak opila 8o
A to jsem si vzala zatim druhy prasek…a mam pred sebou jeste 14 dni…no teda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
1.4.14 21:07

@Jasmine77 ja ho teda jeste neberu, ale co jsem procitala diskuze, tak je to dost casty jev bohuzel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
1.4.14 21:12

@Jasmine77 tak já ho třeba vkládám, a kromě toho že mi to zvyšuje tlak, motání hlavy nepociťuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí