Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, potřebovala bych zase poradit
Mám napsaný utroš od 17DC a to jsem dnes. Dělala jsem si ovu test a je pozitivní - mám si utrogestan vzít až zítra nebo ještě počkat?
@Ellaniel počkat, zrovna jsem byla minulý týden u svého gynekologa a říkal že mám začít ultrogestan brát až tak 2 dny po ovulaci, a pokud máš pozitivní test, dorazí ovulka třeba až během 48 hodin..
@boruvkay moc děkuji za odpověď
Takže já začnu ty dva dny po a uvidíme ![]()
Ahoj holky. Ráda bych se zeptala. Doktorka mi předepsala Utrogestan po ovulce na 10 dní 1-0-1. Hned se asi díky Utrogestanu po půl roce snažení zadařilo. Už mi ale neřekla, jestli ho mám brát i teď po otěhotnění. Když ho budu brát vaginálně, asi nemůžu nic pokazit, ne? Ještě bych mohla dodat, že jsem ho brala na podporu otěhotnění i minulý rok v prosinci, taky se mi hned první měsíc braní podařilo otěhotnět, ale vyklubaly se z toho jednovaječný dvojčátka, kterým v 11.tt přestala tlouct srdíčka (prvně jednomu, pak druhému). Také jsem po otěhotnění Utrogestan nebrala.
Utrogestan jsem brala v prvním trimestru na udržení těhotenství kvůli krvácení.. a zavádím si ho vlastně pořád a už jsem 35tt.. já osobně mu věřím, hrozil mi předčasný porod a asi to fakt zabralo..
Takže by nemělo vadit, že bych si jednu tobolku denně večer taky zaváděla?
Jak říkám.. já ho zavádím od začátku vlastně skoro celé těhotenství.. podle mě tím nic nezkazíš, ale vždy je asi lepší poradit se s doktorem
Beru utrogestan od 6tt.
Mam hematom a krvaceni polykam 2-0-2
Byla jsem v nemocnici a tam me lekari ze pokud bude neco spatne s embryem atd utrogestan potratu nezabrani.
A na ZT si myslim, ze to udrzovak neni to vetsinou nastane z duvodu genet. Chyby.
@Anonymní píše:
Ja bych bez lekare nezavadela
@Anonymní píše:
Utrogestan se dává při nízké hladině progesteronu k podpoře růstu děložní sliznice v době „snažení“ a pro udržení těhotenství (tedy aby nedošo ke spuštění menstruace a tím spláchnutí embrya). Většinou ho tedy předepisují doktoři těm, které špiní, a jen v prvním trimestru.
Jak píše @luciekal na ZT vliv mít vůbec nebude. Funguje tak maximálě jako placebo.
@luciekal Koukám, že prcek je bojovník! Držím palečky, ať to spolu vybojujete. ![]()
@Svistice moc dekuji ja doufam naposledy jsem byla na ultrazvuku v nemocnici 25.9 od te doby nic
Tak mam samozdrejme strach bohuzel nepoznam co se tam deje
ale nepripoustim si to uz bych se musela zblaznit.
Odchazi zrejme hematom hnedo/cerne.
Zitra jsem 11+0 zvraceni jsem nemela a nevolnost cca 4dny.
Teda zavidim ti ze uz jsi tak daleko
Uz jsi po screeningu?
@luciekal Ano, screening už mám za sebou. Ty jdeš kdy?
Ono je to až do pravidelných pohybů stejně takové „vím, že nic nevím“. Jen pro ty, které neměly žádném problémy, tak je snadnější se soustředit na něco jiného.
@Svistice ja byla dnes na krvi a 23.10 na utz tak jsem zvedava.
Beres nejake vitaminy krom kys. listove
Tak děkuji holky. Asi počkám na první kontrolu k dr. Chci jít taky kolem toho 6tt, tak kdyby dr. naznala, určitě mi ho předepíše. S krvácením jsem nikdy problém neměla, ani v lednu při těch dvojčatech. Prostě se jen přestala vyvíjet a růst, a tomu asi opravdu Utrogestan nezabrání. Ale když nemá plod výživu z dělohy na začátku těhu, tak taky může k potratu docházet, ne? A tomu by už Utrogestan zabránit mohl?