Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
213
8.12.09 11:59

zuzko - díky, zatím pa pa…já budu zase až zítra v práci na pc, doma ho nemáme.. :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
8.12.09 15:46

nedá se nic dělat nevim zda to stihnu uklidit a jak víš pokud člověk peče cukroví tak je vše po celém bytě. potřebuji to uklidit jinak pro mne prostě nezačínají vánoce. V práci budu muset taky uklizet budu tam sama.

Sue zalezi taky na tom jaký máš recept na cukrovi někdy je důležité tam místo tuku dát dražší máslo a cukroví je výborne. manža v 1 v noci neodolala pustil se do konzumace.Mi a mamčou to děláme několik let tak ,že já upeču tři druhy i pro zbytek rodiny ano udělá další a vyměníme to a každá tak má 6 druhů a s poloviční prací.
taky se nesmí popléct krystala moučka. kolegyně v práci říkala ,že se jí nedaří pusinky a nedrží pak jsme přišli na to ,že tam dává moučku a je to hned jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
8.12.09 17:24

Sue psala jsem ti recept ,ale nejak spadl tento server . takl ti to špolu do týdne jako SZ. Na co chceš recepty ??
Já dělám vanilkováé rohlíčky ,medvědí tlapky neboli ořechy a ze zbytku bílků pusinky.

Je taky pravda ,že mě dnes dost bolí podbřišek asi přiOVU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
9.12.09 05:23

Sue to od mamky to nemusím péct to dostanu. máš na mysli asi nepečené cukroví to znám jen včelí uly ,ale ty nedělám .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.12.09 11:12

Ahoj holky, tak mám po 2.IUI a zas budu 14 dnů čekat a čekat… :roll: Jinak manžovi se o trochu zlepšil SPG a už má jen mírnou astenospermii! :palec: Holky, ale včera byl den blbec… manžel, když jel do CARu na odběr sperma, tak ho na křižovatce sestřelil nějaký idiot, který mu nedal přednost, takže máme pravý zadek zrušený a škoda cca 50tis. Ale hlavně, že se manžovi nic nestalo!!!!! 8-o Tak volal, že to na odběr nestíhá a vypadalo to, že ani IUI nebude! No pak teda si od té nehody odběhl, páč to bylo kousek od CARu, na odběr s 15min. zpožděním, a pak se vrátil k nehodě, :lol: ale nakonec to nevadilo a já jsem normálně mohla jít na IUI. Jenže jsme měli oba nervy z té nehody, tak nevím, jak to dopadne! Možná nám stresová situace pomohla a bude z toho mimi! :mrgreen: Ikdyž pochybuju… :roll: A při IUI jsem taky měla potíže, byla jsem ucpaná ovulačním hlenem, tak mi museli pročišťovat čípek nějakým drátem a až na počtvrté se podařilo zavést katetr se spermiemi! No včera děs! Ale hlavně, že to dobře dopadlo! :potlesk: Jinak dneska je mi docela dobře a nic mě nebolí… tak se dneska večer taky vrhnu na pečení cukroví, ať to dodělám! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
9.12.09 12:28

Štepi tak hlavně že se nic než škoda nestala. Já jsem dnes byla na sonu a dr. říkala v pravo drobné folikuly a v levo tak 10 a něco vejce. pak jsem šla zase na konzil a moje doktorka zase říkala ,že to není na IU ,že se my střídají ovo a neovu cykli . Když jsem se zeptatla přočteda mám hlen a zda nemohu přijít na další sono třeba za 3 až 5dní tak to nejde.tak jsem byla ve městě a pak jsem ji volala ,že s ní chci jěště mluvit a tak jsem si prosadila další sono tak jsem i ráda.nevím totiž zda dobře funguje a oni nemají ani chuť to zjišťovat.
jen stále nabízí jen hormony ptala jsem se taky jaké je pravděpodobnost rakoviny ze stimulky u asi dost vysoká kdybych jsi měla 1 měsíc píchat hormony. takže to chci na přírodno. Taky přemýšlím ,že bych zacalovala spec. vyš . v onko ústavu dělají to tam caa. za 7 tisíc.
SPG stěpi hodně i kolísá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abstinentka
16.12.09 17:05

utrogestan

Ahoj, já beru utrogestan 3×1 vaginálně. Minulý měsíc po 1.IUI jsem asi po 7 dnech užívání utrogestanu dostala kvasinkovou infekci, tak mi doktor řekl, ať ho nezavádím, ale polykám. Tento měsíc jsem po 2.IUI a zase mám zavádět 3×1, tak jsem zvědavá jestli zase dostanu kvasinky. Jiné vedlejší účinky po něm nemám.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
misamisa
8.2.10 20:33

Ahojky.. :)
Měla bych k utrogestanu taky jednu otazku. Mam ted druhy stimulovany cyklus (clostil a utrogestan), jsem 34. DC a 21. DPO. Minulý cyklus s utrogestanem trvala faze od OV do MS 17 dni. Už asi týden se mi stupňuje bolest v prsou, která je chvílemi dost nepříjemná, a kterou jsem v minulém cyklu s utrogest. nemela. Mám tělesnou teplotu celý den mezi 37,2 - 37,8 (už asi deset dní,nemocná nejsem), bazální kolísá mezi 37,2 - 37,4. Test mi vyšel dnes v poledne negativní.
Ve ctvrtek půjdu na krev, přesto by mě ale zajímalo, jestli s tím některá nemáte obdobné zkušenosti. Může se stejná hormonální léčba v každém cyklu projevovat jinými příznaky?
Děkuji a hezký večer :-)

• Citovat
  • Upravit
246
7.12.11 09:26

Ahojky holky,stalo se vám,že jste dostaly MS během braní Utrogestanu?Při první fázi braní jsem to dostala normálně dva dny po poslední tobolce (28 denní cyklus).Teď jsem to dostala už 24 DC, přesně osmý den užívání utroše.Beru ho vždy od 17DC 10 dní.Asi bych ho teda dneska už neměla jíst a nasadit ho až zas 17DC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
7.12.11 18:30

i ja po utrogestanu dostala menstruaci drive presne 23dc jinak mivam presne po 28dnech.ale pani doktorka z gyndy mi rekla ze ho mam brat i kdyz to dostanu.beru ho 16-25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
8.12.11 08:40

To já poprvé měla 28Dc a teď po 23DC,takže jsem si v úterý vzala utroš a ve středu jsem to dostala,tudíž jsem si už utroš nevzala.Nojo,tak příště.Snad to nějak nevadí

hanka1120 píše:
i ja po utrogestanu dostala menstruaci drive presne 23dc jinak mivam presne po 28dnech.ale pani doktorka z gyndy mi rekla ze ho mam brat i kdyz to dostanu.beru ho 16-25.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janina12549
21.4.12 16:04

pálení a svědění

zdravím,četla jsem skoro všechny příspěvky,ale nikde nečtu,že by měl někdo problémy jako má dcera.Má zavádět 2krát denně.sice je taky ospalá,ale kromě toho má silné pálení a svědění.A teď se bojí vysadit,aby nepotratila.Porďte,vysadit nebo vydržet?díky Jana :think:

• Citovat
  • Upravit
6327
21.4.12 16:17

janino asi bych zavolala do caru nebo na gyndu zalezi kam chodi ale ty priznaky jsou divny,aby to nebyli vedlejsi ucinky.ja beru vzdycky 1-1-1 spodkem to zavadit a celkem mi je ok.kdyz jsem to ze zacatku brala ustne tak mne bylo hrozne spatne na zvraceni,motani silene hlavy a bila jsem mimo.a uz je tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.4.12 13:50

Ahoj holky já brala utrogestan před otěhotněním necelý rok a to 1-0-2denně a to orálně,dle schody doktorů je to lepší na podporu těhu a povedlo se.Ted ho beru po roce po porodu na úpravu cyklu a to 1-0-1 denně a taky orálně.Zavádění do pochvy je lepší když je žena těhu a má komplikace s udržením plodu,tak mi to bylo řečeno gynekologem ;) tak nevím co doktor to jiný názor.hezký den :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.6.12 13:17

Ahoj, chtěa jsem se zeptat, na co konkrétně se utogestan předepisuje. Vím, že na podporu raných fází těhotenství, ale za jaké situace? Je normální, že mi ho doktor napsal po prvním ultrazvuku, kdy měl info jen to, že se jedná o vnitroděložní těhotentví a je to tak malé, že srdeční činnost nelze prokázat? Neměl by se tomu nechat volný průběh? Nehledě na to, že je mi teda stršně zle, nemůžu vůbec normálně fungovat, nevim, jestli je to po tom léku, ale je to teda hrozný :roll: dik za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí