Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jo a ještě mi bylo sděleno, že za 14 TT a pokud bude jen /, tak ještě za týden znova testovat, a to se vůbec zblázním …
no a pak vystadit utrogestan a čekat na MS a kolotoč nanovo… ![]()
lucije vetsinou se doporucuje test opakovat po dvou dnech, kdyz si nejsi jista.. ja bych asi necekala a spis sla nekam do nemocnice na krevni test, vysledek je do 2 hodin a je to presnejsi.. nez abys brala o tyden dele utrogestan a tim oddalovala menstruaci zbytecne. drzim ale palce, abys ani nemusela cekat na druhy test ![]()
nepalko to mi prijde jak kdybys mela nejakou alergickou reakci na ten utrogestan, a nebo ze jsi nemocna a ani to s tim nesouvisi, ja fakt skoro ani nevim, ze ho beru, jen ta unava je vetsi..radsi bych zasla k doktorovi byt tebou. Po IUI ale neni utrogestan uplne nutny, protoze jsi porad normalne ovulovala a tak zlute telisko mas (po IVF je to neco jineho, tam to bez nej nejde), tak kdyz ho vysadis neni to nic tragickeho, davaji ho spis pro jistotu si myslim
Tak už nevím co dál tak jsem vyzkoušela espumisan tak se mi tak na 3 hodky ulevilo a konečně jsem se trošku i najedla a uvidím co zítra ráno.Jinak máš nicky 33 pravdu mám duodenogastrický reflux a ten kokáže taky dost potrápit. Takhle mě nebylo nikdy hrozně ani loni pod Mont Everestem.
Nepalko já sice otěhotněla přirozeně a nikdy utrouš nebrala, ale teď v těhu jsem brala Duphaston a ten se asi lepši snáší než utrouš, zkus se na něj zeptat. Bylo mi jen trochu blivno, ale to bylo asi spíš těhotenský příznak, jinak pohoda.
lucije28 - no mě taky řekli, že když nedostanu MS a na TT nic nebude, tak mám přijít za 3 týdny od IUI na gravitest. Ten týden navíc, to bude očistec!
Ale pořád si říkám, že když jsem vydržela čekat přes rok, tak ten týden navíc taky zvládnu!!!
Horčí bude, jestli to budu muset podstoupit vše znovu v prosinci… a ještě před Vánocema…
Tak třeba to bude lepší, že člověk bude mít plnou hlavu Vánoc a rychleji to do dalšího TT uteče!
Holky, já to asi risknu a udělám si TT dřív, než 26.11.! ![]()
Ahoj holky, tak jsem zpět v práci a můžu psát ![]()
Nicky - to jako můžu přijít do jakékoliv nemocnice a zažádat o odběr krve na gravitest ? Štěpi - ty si fakt zkusíš udělat TT dřív ? A na kdy to plánuješ ? Já tedy jsem taky taková nahlodaná, že bych si to šla udělat dřív, ale ale pak nechci být moc zklamaná
, no uvidím, do příští neděle si ještě počkám.
Jinak od druhého dne IUI mám svědění
(ale zvenčí), nevím, co to je, mažu to krémama, ale nějak se toho nemůžu zbavit, výtok nemám… Co by mi mohlo zabrat ?
Luci, já nevím, já jsem svrbění neměla, tak nemůžu poradit…
Já mám spíš takové bodání zevnitř. No ten TT bych zkusila udělat 5 dnů před MS, holky tady psaly, že ten 5tý den před MS už jim TT ukazoval //, ale někomu až po vynechání MS. Mě to vychází na 21.11., ale moc tomu nevěřím a taky se bojím, že budu zklamaná, ale zase pak budu na to ofiko zklamání připravená…
Já prostě už na to nemám nervy… pořád jen o tom přemýšlím a ještě manža na mě tlačí, ať už si ten TT udělám v sobotu a tak nevím… ![]()
nepalko jak je dnes? Beres ten utrogestan dal, zavadis nebo jis?
Lucije ja v nemocnici nebyla, jen v CARu, tam jsem ale cekala do druheho dne, protoze to vozi do stresovicke nemocnie. Kamoska co dela v porodnici mi rikala ze si muzu zajit do nemocnice, ktera provadi odbery, a ze to stoji cca 200 Kc a je to jeste ten den, tak kdyby bylo treba, zkus si do nejake co mas blizko zavolat. HCG test je hodne jednoduchej a proto to maji brzy hotove. Svedeni jsem nemela ale kdyz to neprejde, asi bych si zasla na gyndu at mas klid..
Stepi pozor s tim testem na to, ze jestli ti pichnuli pregnyl, tak pry jeste asi 10 dni muze ukazovat falesne pozitivni TT, ale to ti asi take rekli v CARu. Ja jsem si teda chtela pripadat co nejdele mozna tehu, a tak jsem s testovanim tech 13 dni fakt pockala, nemela jsem driv na to odvahu. Jo a to obcasne bodani zevnitr jsem mela taky a porad mam tak 2-3× denne chvilku ![]()
nicky33 - díky za info, ty jo tak to s tím Pregnylem a falešným TT jsem vůbec nevěděla… tak mě ho píchali, takže asi spíš mám počkat, viď?
No to víš, jsem celá nedočkavá, ale snad to vydržím aspoň do toho 23.11.
Ty příznaky jsou fakt tak shodné s těmi těhu příznaky, že to je o nervy… nevím co si mám myslet a pak z toho plaším… Každopádně jsou jen 2 možnosti - buď jsem nebo nejsem těhu…
tak to se dozvím tak jako tak…výsledek stejně dřívějším testováním neovlivním!
Ach jo… tak já asi budu čekat…
Ahoj Holky dnes jě mi fatk líp po tom espumisanu dále nadále zavádím ten utroš. Jo poku jsi holky přečtete návod na TT tak tam je přímo psáno ,že ho gonala další hormony ovlivní.Pregnyl, Profasi,Pergonal,APL atd.Záda povolili po cvičení na balonu. jsem dnes dos tunavená ,ale jěště musím na noční a zítra ráno udělám test tedy až se vyspím po noční.No a když to nevyjde tak seženu sponzory a pojdedu zdolat ten Mont Everest loni na to nebyl čas a ty bohatí sponzoři za povolení se platí 1 mil max. pro 5 osob.Výbava je už od loňska.Jo a nechcete mě třeba zvolit starostkou to by se mi scháněli dobře ty sponzoři ?no jinak budu šetřit na Kilimangharo. Nejsem totiž typ ženské na telenovelách.
Nepalko, to ti držím moc palečky, aby jsi objevila //, hned nám napiš … ![]()
mne začíná bolet zub, vždycky, když se objednám na preventivní prohlídku, tak musím doktora navštívit neobjednaná
, sakra, no, ale to nějak přežiju, budu muset ![]()
holky, kdyby se u vás něco změnilo, napište. hezký víkend
Stepi ja bych pockala 10 dni od pregnylu, to mas kdy? V Pregnylu je totiz hcg.. v gonalu nevim, uz nemam krabicku abych se podivala na slozeni, no kdyztak se podivej na letak..drzim palce a dej vedet ![]()
nepalko**** drzim palce, at to rano vyjde!
Takže dnes jsem si udělala test a byla tam pouze / . Tak uvidim co bude v patek na odberu krve v Caru.
Nepalko, neboj se, uvidíš, že 27/11 to vyjde a ty najdeš //
.. Já budu taky testovat raději až 29/11 a nééé dřív… Hlavně neztrácej naději, všechno dobře dopadne ![]()