Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
22.11.09 13:13

Holky můžete mi říci když jste tento prášek potom vysadily jakou jste měli mS , Normální nebo extra silnou , mám možnost mít volný víkend a ráda bych někam vyrazila na hory a nemíním ,aby se za mnou vlekly vlci či medvědi ??

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 08:42

Ahoj holky,
tak já jsem se k testování ani nedostala…včera večer jsem dostala MS! :cry: Mám po náladě! :evil: Nevíme s manžou, jestli teď další IUI nebo už IVF? :think: U nás by to bylo asi nejlepší s tím špatným SPG a ným věkem (37), není na co čekat. Ale mám z toho strach! :roll: Co myslíte vy holky??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
23.11.09 09:20

ahoj Stepi,
moc mi to mrzi :cry: vim jak po neuspesnem IUI bylo me. Ja sla jenom na jedno a hned IVF a je mi 34 a partner ma vyborny spermiogram..vek sam o sobe tolik neznamena, jestli mas dobry hormonalni profil a ovulujes i bez leku? Ja nemela.
Ale asi bych sla do IVF na Tvem miste, ja nelituju ze jsem druhe IUI nezkousela.. Ceho se na nem bojis? Ty injekce jsou v pohode, neboli. Nebylo mi ani spatne, po clostylgebytu to bylo horsi. Neprijemne je jenom OPU, ktere ti delaji pod narkozou, vetsinou pry zenskym po narkoze spatne neni ale me je..to je ale jedno prolezene odpoledne a to se da pro mimco vydrzet. vlastni zavedeni embrya zpet je stejne jako IUI, nic neboli..a pak zase jen 14 dni cekani na test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 09:58

Ahoj nicky33,
no já se bojím spíš toho, že to nevyjde a u IVF je to už větší zásah do těla a do peněženky a pak by mě asi mrzelo i to, že to bylo zbytečné. :roll: Přece jen, co si budeme povídat, finance tu také hrají velkou roli a my nejsme zrovna žádní boháči! :mrgreen: Bojím se právě toho, abych na to vůbec měla… na jedno IVF snad, ale na další pokus nevím. :nevim: No ale, pokud to půjde tak určitě do toho ty investice dám! Jinak se to určitě zvládnout dá… ikdyž z těch injekcí mám teda taky trošku strach. :oops: Nicky, prosím tě, a jak je to časově náročné, když už v CARu naše výsledky mají? Budou další vyšetření před…? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.11.09 10:21

Stepi manža pral vitaminy a pak měl i lepši SPG. takže já jsem měla jen 2× odběra a sono , manžel urologa a pak sono s doplerem,trus to znamenaá vyšetření na varikokélu ta se nepotvrdila. dále lalší SPG, speciální odběry moč najednostivé segmenty ,krev hormony a dělali nám genetiku a výsledky stále nejsou ?? čeká se na objednání i měsíc a na výsledky 6 až 8 týdnu. Tak bych asi i před tím IVF šla i na další vyšetření ,aby se předešlo nezdaru který se dá jěště nějak ovlivnit léky ,abys měla pocit ,že jsi udělala jěště trochu víc a mezi tím než budou výsledky bych zkusila další IUI. Tělo třeba už bude zvyklé na to co se s ním dějě a budeš vědět co tě bude čekat tak budeš i uvolněná a v pohodě ? Taky přemýšlim ,že než půjdu na 2 IUI tak zajdu na masáž třeba to pomůže neboť mé záda tak tři dny byly v hrozné křeši a tím pádem to asi ani nevyšlo toto nevím na beton. pokud je bederní část těla v křeši tak to brání uhnízdění a oplodnění ???
V Brně je dokonce masér před IVF ,ale já nejdříve zavolám sbému. ten je jen za 200 ten druhý za 700 to je dost velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
23.11.09 10:32

ahoj holky,

Štěpi - to je mi moc líto, chápu to zklamání, právě, se taky moc bojím, až budu testovat …, to pa budu :pocitac: . Ty si taky brala Ustroš ? Nějak mi to uniklo.. a pokud ano, tak si ho vysadila nebo si to přesto dostala ??
Rozhodování je vážně těžký, jestli zkusit znova IUI nebo rovnou IVF. Ty jsi psala, že jsi byla bez stimulaci na 1. IUI. Neboj se injekcí, já si píchala gonal do břicha a úplně v pohodě :-) , jsou horší věci, než toto 8-)
Nepalko - nevím s tou MS, protože tohle je moje 1. zkušenost s ustrogenem, ale když jsem brala duphaston při clostilu, tak bych řekla, že MS byla úplně normální. Přítel taky bral nějaký doplněk stravy na zlepšení sperma a když byl na odběru, tak z jeho strany je naštěstí vše v pořádku.
Já mám dilema, původně jsem se dohodly s doktor. Langerovou, že zkusíme 3× IUI a pak IVF, ale já bych chtěla zkusit ještě předtím laparo.. Na průchodnosti jsem byla to kontrastní látkou, ale laparo mi stále leží v hlavě, jestli by to nebylo vhodné..
Holky, držím palečky, ať to dobře vše zvládáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 10:32

Dík Martí. V CARu se zkusím více poptat na ten SPG a uvidím, co mi řekne Dr. a jaký postup navrhne. Hlavně, ať to všechno netrvá moc dlouho nebo přijdu o nervy! :zed: Hmmm… a to už jsme se byli s manžou o víkendu mrknout na kočárky a ono zase nic!!! :-( To jsem prdlá, co??? :lol: :oops: Je to fakt na hlavu, ale musíme to nějak zvládnout- :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 10:44

Ahoj lucije28,
já jsem Utrouš nebrala, Dr. v CARu mi řekl, že není potřeba a že 1.IUI udělájí bez léků. Taky jsem se divila, ale nechtěla jsem do toho vrtat, když tomu nerozumím. :nevim: Já jsem fakt dost nahlodaná s tím IVF, manža sice zatím IVF moc nepreferuje a chce ještě 2.IUI, ale já už moc nechci čekat a hlavně si říkám že dokud mám na to sílu a elán bojovat, tak toho chci využít a jít do toho po hlavě! :lol: Jinak, já jsem taky byla na průchodnosti vejcovodů kontrast. látkou a Dr. mi řekl, že je to potřeba jen při IUI a při IVF je prý laparo nepotřebná a oni jí před tím nedělají. Tak já zatím laparo nijak neřeším a nevím jestli vůbec mám? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
23.11.09 11:29

štěpi, a kolikátý DC jsi byla na IUI ? Já až 19 den.. Dneska jsem v podstatě 28 DC, ale tím pádem se mi posouvá celý cyklus … :!: :?: :!: A když jsi byla bez stimulace, tak OVU u tebe normálně probíhá bez problémů ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
23.11.09 11:31

a štěpi, jak jsi se cítila při tom vyšetření průchodnosti kontr. látkou ? já tedy musím říct, že nejsem žádná bábovka, ale byla to neuvěřitelná bolest :twisted: , myslela jsem, že :zed: to nezvládnu, ale touha po informaci byla větší :mrgreen: , tak jsem to nakonec zvládla, ale … už nikdy. Raději bych šla na laparku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 11:41

lucie28, já jsem byla na IUI 16 DC, když jsem byla na folikulometrii 11 DC, tak Dr tam nic neviděl a říkal, že možná tam folikul ani nebude a pak jsem šla na folikul. 14 DC a už tam byl, tak jsem dostala večer Pregnyl do zadku a 16 DC jsem běžela na IUI. MS jsem tedy dotala 27 DC. :-( Jinak OVU je u mě prý bez problémů, akorát mi tedy ještě zjistili, že má pravý vejcovod neprůchodný. Tenhle měsíc mám mít folikul na pravé straně, tak mi Dr. říkal, že se to tím ještě o něco víc zkomplikuje a IUI bude ještě méně úspěšnější… :-( Proto přemýšlím spíš o IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 11:45

licije28, já jsem měla to vyšetření vejcovodů v pohodě, jen to trochu tlačilo, ale jinak to bylo bezbolestné. I IUI byla úplně v poho. Taky jsem se bála, ale zbytečně…fakt to nic nebylo… :wink: Teď mám strach zase z OPU, jestli půjdu na IVF. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
23.11.09 14:04

Stepi nas stalo IVF 8tis, cekala jsem to horsi. 5.500 staly gonal hormony, ale to byla uplne max davka, protoze jsem malo reagovala, vetsinou staci za 4.300 nebo tak nejak. Muzes mit ale injekce, za ktere se nedoplaci, mas na vyber (ten gonal je pry trochu lepsi) Pak jsme chteli prodlouzenou kultivaci, zvysi sanci az o 10 % pry, a ta stala 2.500. Nemeli jsme bohuzel co mrazit na priste, to byly dalsi penize. Pritel mel ale vyborny spermiogram, vy mozna budete potrebovat ISCI a to stoji v mem CARu 7.000, on kazdy CAR ma ten cenik trosku jiny. Cekani je cca 14 dni na schvaleni pojistovny, ja sla hned po MS na sepsani papiru na pojistovnu a dalsi cyklus uz hura na to.
Laparku nemam a na IVF potreba pry neni, ale zase pry se tim da odhalit nejaky zanet, ktery by mimco nenechal uhnizdit, tak nevim. Zvazovala jsem ze si o ni reknu pred druhym IVF, kdyby na nej doslo.
Pak delaji v CARu jeste krev na pohlavni choroby, ale to az v den OPU. Ja si vyzadala navic reprodukcni blok, coz je aspon zakladni krevni vysetreni, jestli nemam alergii na sperma/vajicka/embrya, to ti udelaji i v CAR a vysledky jsou do 14 dni.
Pred IVF jsem chodila 3 tydny k fyzioterapeutce na uvolneni bederni patere a panevniho dna, protoze mam skoliozu a zada mi tuhnou, verim ze i to pomohlo.
Kdy jdes do CARu na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 14:25

nicky33 - moc děkuji za vyčerpávající odpověď. :-o Já teď studuji ceník v mém CARu a je to tak, jak říkáš +/- a stejně si myslím, že celkovou částku zjistím, až co mi řekne Dr. Nemuselo by to být ale až tak drastické, ty doplatky. :think: Tak uvidíme… Stejně do toho půjdu, i kdybych si měla vzít půjčku! :mrgreen: Do CARu bych měla jít teď 12 DC, ale jen v případě, že bude další IUI, na folikulometrii. Teď nevím ještě jak s tím bude manža souhlasit, budeme to řešit, až přijde ve středu ze služby ( je to polda a má 4denní turnusy, takže 4 dny doma a 4 dny v práci mimo domov )a podle toho se objednám na konzultaci před IVF. A nicky,vám se zadařilo a ty už jsi teď těhulka, né? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
23.11.09 14:31

nicky, vás IVF stálo 8000 Kč ?? Někde jsem četla, že doplatky stojí cca 40 tis., když nechceš standardní nabízené preparáty… To je myslím v pohodě, (když už se bohužel do té situace IVF dostal)… Mne pobolívá v podbříšku a občas mne píchne na té pravé straně. Tak nevím, co bude nebo nebude … :-P Bych chtěla najít //, asi jako všechny tady… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí