Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, maminky, byla jsem na vnitřním UTZ naposledy v 8tt a včera jsem byla na velkém UTZ VVV a dnes v poradně u doktora také na utz (jsem 13tt). Zajímalo by mne, jestli je tak častý UTZ škodlivý? Furt někde slyším jo a pak ne… Na velkém UTZ jsem byla dlouho a dnes jsem byla jsen krátce-mrkl jakou má polohu a bití srdíčka. Co myslíte maminky? Myslela jsem, že UTZ neškodí a dočítám se tak šílené věci…
Nedělala bych z toho vědu, že si byla ted 2× na UZ, miminku to neuškodí.
@Naima píše:
Skodlivy by byl v absolutne jinych frekvencich. Neboj.
je to asi blbá otázka…ale v jakých frekvencích by byl škodlivý ![]()
@M+M+S píše:
je to asi blbá otázka…ale v jakých frekvencích by byl škodlivý
například v těch ve kterých drtí kameny ![]()
Já si myslim, že se to pořádn ještě neví, v některej studiích se uvádí vliv na vývoj řeči atd… Ale jako všechno je to individuální… Vědu bych z toho nedělala (nenaděláš už stejně nic), ale osobně bych se snažila, aby těch ultrazvuků bylo co nejmíň, pokud je těhotenství normální… ![]()
@paola white píše:
například v těch ve kterých drtí kameny
furt nerozumím
![]()
Zvuk má velmi široký rozsah. při utz se zvuk vydávaný sondou odráží od orgánů nebo dítěte a vrací se zpět do sondy a přístroj to převede na obraz. zvuk při vyšší frekvenci udělá rázovou vlnu a ta je schopná rozdrtit i kámen (např. močový, žlučový…) doufám že už to je srozumitelnější ![]()
Já měla UZ každý měsíc, někdy i dvakrát a mám zdravýho chlapečka
Já měla kvůli komplikacím do 16 tt asi 10 utz, pak ve 20,23,31,35,36,38,39,40 tt a v pohodě. Ke konci ta četnost kvůli tomu, že velmi často nešly natočit ozvy, tak mudr kontroloval průtoky pupečníkem. a nikdo nic neřešil. Dítko ok.
Holky, tak jste mne dost uklidnili
![]()
Ještě se zeptám-ten velký utz trval asi 15min-není to moc?
@M+M+S píše:
Holky, tak jste mne dost uklidnili![]()
![]()
Ještě se zeptám-ten velký utz trval asi 15min-není to moc?
ne není, taky to tak trvalo a mám to i natočený ![]()
Zakladatelko, pokud tě to uklidní, měla jsem něco ke třiceti ultrazvukům a některé dost dlouhé
.
@lucka83 píše:
ne není, taky to tak trvalo a mám to i natočený
Takže se mám hodit do klidu? ![]()
@Naima píše:
Zakladatelko, pokud tě to uklidní, měla jsem něco ke třiceti ultrazvukům a některé dost dlouhé.
Takže se hodím do klidu
. Já první těhu jsem měla jen 3 UTZ, z toho genetický UTZ ve 13tt rychlý - během 5min hotov a druhé těhu je toho hodně ![]()