Hemeroid v 8. měsíci těhotenství

554
29.10.12 21:16

Hemeroid v 8. měsící těhotenství

Prosím o radu :), máte některá z vás zkušenosti s hemeroidem?, občas to svědí, sem tam zabolí a když jsem si nato šáhla, tak je to taková bulka, nebo kulička :)…mám s tím zajít ke svému lékaři, nebo mám jít na gynekologii…ještě jsem se s tím nesetkala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1183
29.10.12 21:21

Ahoj,
v těhotenství na to trpí většina maminek, mě gynekolog říkal, že v těhotenství nemá smysl to nijak řešit, je to způsobeno vyšším tlakem mimča na pánev a cévy všeobecně, někdo k tomu trpívá i na křečové žíly, ono hemoroidy jsou vlastně taky křečové žíly, akorát jinde :lol: Pokud by ti to bylo moc nepříjemné nebo nesnesitelné, jsou na to čípky, předepíše ti je obvoďák nebo gynekolog. Nebo si můžeš v lékárně koupit něco volně prodejného. Jinak to v naprosté většině případů samo po porodu odezní i bez medikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
29.10.12 21:27

Ahojky, tak já jsem s tím měla problémy už prvním těhoteství, gynekolog mi řekl, že to nemá smysl řešit v těhotenství, je to běžné. Po porodu jsem to měla ještě horší, ale zlepšilo se to čípkama, ale úplně jsem se toho asi nezbavila a teď v druhém těhotenství je to lepší, uvidíme po porodu, jak to bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
@Helii píše:
Ahoj,
v těhotenství na to trpí většina maminek, mě gynekolog říkal, že v těhotenství nemá smysl to nijak řešit, je to způsobeno vyšším tlakem mimča na pánev a cévy všeobecně, někdo k tomu trpívá i na křečové žíly, ono hemoroidy jsou vlastně taky křečové žíly, akorát jinde :lol: Pokud by ti to bylo moc nepříjemné nebo nesnesitelné, jsou na to čípky, předepíše ti je obvoďák nebo gynekolog. Nebo si můžeš v lékárně koupit něco volně prodejného. Jinak to v naprosté většině případů samo po porodu odezní i bez medikace.

Tak děkuji, docela si mě uklidnila, nikdy jsem se stím nesetkala ani u prvního těhotenství, tak mě to docela vylekalo
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas

@wamp Ahoj, pokud bys chtěla nějaké citlivé řešení, doporučuju intim gel s dubovou kůrou - doporučuje se na spodek po porodu na lepší hojení, já ho používala právě i na zadek a zabralo to dobře na všechno…

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
29.10.12 21:28

Souhlasim s Helii.
Taky jsem na to trpela. I na krecove zily. Neboj po porodu vse zmizi. :)
Ja si kupovala nejaky krem v lekarne a pomohl. To pro pripad, ze by to bylo neprijemne, ale k lekari bych nechodila, stejne Ti nicim moc nepomuze. :think:

• Citovat
  • Upravit
1183
29.10.12 21:30

Já na to trpěla už při prvním těhotenství, pak to zmizelo, při druhém se to objevilo znovu, pak to zase zmizelo a při třetím nic a objevilo se to v šestinedělí a občas mívám klid a jindy mě to zas pár dnů zlobí, tak nějak střídavě. Zatím to nijak neřeším, moc mě to neobtěžuje, uvidíme do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 22:02

Ahoj.mela jsem ten samy problem.byla jsem s tim u obvodni. chtela me poslat na endoskopii, ale moje gynekolozka to zakazala, protoze se to nesmi delat, kdyz uz je to vyssi stupen tehu. hodne jsem pouzivala dubovou kuru a pomahalo to.po porodu vse zmizelo. jinak na cipky jsem se tenkrat v lekarne ptala a myslim, ze rikala, ze to tehotny nesmeji.ale treba to byly jine cipky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 22:03

Ahoj.mela jsem ten samy problem.byla jsem s tim u obvodni. chtela me poslat na endoskopii, ale moje gynekolozka to zakazala, protoze se to nesmi delat, kdyz uz je to vyssi stupen tehu. hodne jsem pouzivala dubovou kuru a pomahalo to.po porodu vse zmizelo. jinak na cipky jsem se tenkrat v lekarne ptala a myslim, ze rikala, ze to tehotny nesmeji.ale treba to byly jine cipky. hodne stesti, at vse zmizi! vim ze je to hodne neprijemne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
29.10.12 22:04

No hele, mě se udělal při prvním těh., tak jak popisuješ. Při porodu se docela dost zhoršil, po porodu se dost zatáhl, ale nezmizel už nikdy. Mazala jsem dubovou kůrou v gelu, hodně mi to ulevilo a ještě čípky (v lékárně poradí, co při kojení). Před dalším porodem byl docela dost nepříjemnej, občas zakrvácel, ale žádná hrůza. Je tam furt, naštěstí moc neplechu nedělá, jen mi to někdy pobolívá a svědí. Ale porod byl tentokrát o dost snazší a už se nezhoršil, takže i rekonvalescence byla výrazně kratší.

Musíš hodně pít a stolici udržovat co nejměkčí (stravou, glycerinové čípky, případně slabé projímadlo, např. laktulosa). Pokud ti ještě několik měsíců po porodu bude zlobit, řeší to lékař. Metod je mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
29.10.12 22:24

Ahoj jsem 4 měsíce po porodu a taky jsem je měla u všech děrí. Ted už vím co s tim. Chce to hodně chladit sprchou a cvičit svaly okolo konečníku aby se prokrvily. Prostě si třeba lehneš a zatahuješ zadeček a uvolníš. To se opakuje někoilikrát. Až se to naučíš můžeš to dělat i vestoje a kdykoliv. několikrát za den. Mě to pomohlo vždy udržet hemouše na uzdě a aby se mi po porodu nezhoršily. Snad ti to taky pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.10.12 09:06

Příspěvek upraven 15.06.16 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
6.1.13 21:19
@drozdicka píše:
Ahoj všem, měla bych na Vás prosbičku. Zhruba před třemi dny se mi udělal malý hemeroid (s největší pravděpodoboností), jsem ve 37. týdnu a ráda bych mu nějak pomohla „zpátky“. Je mi jasné, že po porodu to asi bude ještě horší. Tak právě proto bych si chtěla nějak pomoci. Někdy o něm ani nevím, ale někdy „vykoukne“ a je to nepříjemné. Pomohla Vám nějaká mastička? Zkouším máchat v odvaru z dubové kůry, ale ráda bych tomu pomohla i nějak víc. Moc děkuju všem za radu :kytka:

Mě teda pomohla ta dubová kůra, jinak :nevim: a během tří dnů jsem ho měla pryč, teď se mi teda znovu objevil, tak musím opět sáhnout po kůře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
6.1.13 21:40

Tak já v těhotenství hemeroidy neměla, ale po porodu když jsem dobrala železo, t ak jsem si zácpou vytlačila konečník-což jsou hemeroidy. K doktorovi se mi nechtělo, tak jsem si kupovala volně prodejné čípky, gel z dubové kůry, ale nijak mi to nepomáhalo. Každý den po stolici jsem pár hodin trpěla, nemohla jsem si sednout i při chůzi jsem to cítila. Pak mě začly i bolet nohy. Tak jsem šla k obvodní a ta mi potvrdila, že mám špatné žíly ještě po porodu. Napsala mi na to Detralex a pak se to fakt srovnalo. To byla úleva největší!!! Ale musím říct, že se mi to nikdy úplně neztratilo, ale je to v pohodě. Teď jsem opět těhotná, problémy s tím nemám, ale budu se děsit, c o bude opět po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
7.1.13 08:31

Na hemoroidy trpím hodně, jak v těhu tak mimo a nejlepší, co mi zabírá okamžite a vždy jsou čípy Preparation. Smí se s těhotenství, jakmile začnu cítit, že konečník povoluje a u mě stačí cca 3 čípky a mám naprostý klid. Jinak třeba dlouhé sezení v autě je pro mě likvidační. Čtyř hodinovou cestu autem nejsem schopna ustát, takže předem ho také zavádím a pak je to ok. Detralex mi nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí