Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si v tomhle týdnu snad ani ještě pořád nebyla jistá, jestli jsou to opravdu pohyby.. Malá nebyla žádnej velkej kopálista ani potom.. Teď mi to vynahrazuje
Neplaš, nesrovnávej ![]()
@gabriela82 píše:
Já si v tomhle týdnu snad ani ještě pořád nebyla jistá, jestli jsou to opravdu pohyby.. Malá nebyla žádnej velkej kopálista ani potom.. Teď mi to vynahrazujeNeplaš, nesrovnávej
Děkuju, ale moje kamarádka, když jsem jí to řekla, tak mi na to řekla, že je to nějaký divný, že ona svý mimčo už dávno cítila více ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju, ale moje kamarádka, když jsem jí to řekla, tak mi na to řekla, že je to nějaký divný, že ona svý mimčo už dávno cítila více
Jenom jestli nekecá ![]()
Měla jsem to taky tak nejak v tomhle obdobi. Pohyby parkrat denne slabe jen kdyz jsem byla v klidu. Je to normal. V noci mne pohyby nebudily snad nikdy, takže klidek:)
Příspěvek upraven 29.10.12 v 17:58
Já vždycky v poradně odkývala pohyby, protože sestra na mě divně koukala, když jsem jí řekla, že si nejsem jistá.. A jak všude píšou, že máš pak napočítat alespoń 10 pohybů denně tak to u mě taky nehrozilo.. Nevím, jestli je to opravdu tou placentou, že to tlumí - taky jsem jí měla vpředu..
Když je placenta na přední stěně, tak bývají pohyby méně zřetelné, tak mi to tvrdila moje gyndr., já jí tam mám už podruhé a ze začátku jsem ty pohyby cítila jako lehounké ťukání na stěnu, teď v druhém těhotenství hlavně nepříjemné ťukání do močáku. Ale v tvém týdnu to určitě nemusí být nějaké velekopy, myslím, že v této době se to tak nějak pomalu lámalo s malých občasných ťukanců (taky jsem byla nervózní, že je to málo) na ty pořádné žďuchance (při kterých jsem s láskou vzpomínala na to oťukávání). Takže vydrž a neposlouchej kamarádku, nejsme všichni (resp. všechny) podle jedné šablony.
Ve 24tt jsem rozhodně kopance necítila, buď klidná, bylo to spíš takový ťukání a to opravdu jen občas, sice denně, ale rozhodně ne v pravidelných intervalech nebo často. Buď klidná, tohle má asi každý jinak. Týden od týdne budou pohyby znatelnější ![]()
Ja teda mam takovy spani ze do dneska (35tt) me to v noci proste nebudi
a od zacatku rikam, ze mam v pupku lenocha, protoze se s kopanim zrovna nepretrhne…
Ve 24tt jsem to citila tak, ze jsem se musela u zkusenejsich radit, jestli tohle jsou uz opravdu ty pohyby nebo se mi jen krouti streva ![]()
Já měla první pohyby právě ve 24.tt a placentu taky vpředu. Až do konce byl línej a je i po porodu
Bylo to taky jen takový převalování, žádný čutance jak každá popisuje.
Máš placentu vepředu, takže počítej s tím, že neucítíš pohyby tak intenzivně, jako kamarádkys pl. vzadu. O tom celém to je, v podstatě bud´ráda, protože ke konci se kámošky už ani nevyspí, kdežto ty ano ![]()
Přesně tak, měla jsem placentu taky vepředu a pohyby jsem cítila jen sem tam a opravdu slaboučce. Někdy vůbec, a říkala jsem si, jestli mimi vůbec žije. Vše bylo v pořádku, jen placenta ty pohyby tlumí. U kamarádky, která měla placentu vzadu, bylo vidět i pořádné kopance, jak se bříško houpalo, hned hrbolek tam, hned tam, u mě nic, a i tak bylo vše v pořádku. Takže se ničeho neboj, je to položením placenty. ![]()
Ahojky…bud uplne v klidu ja jsem ted ve 25tt a mam to uplne stejne..malej o sobe moc vedet nedava…Taky jen rano a pak vecer pred spanim…takze to asi nebude nic nenormalniho..
I me uklidnuje kdyz si tady ctu prispevky od zkusenejsich holek..takze dekuju
![]()
Ahoj holky, všude slyším, jak maminky cítí zřetelně a hodněkrát za den pohyby miminka - dokonce holky, co jsou ten samý týden jako já, tvrdí, že je miminko v noci kopancema budí
Já jsem na začátku 24. týdne a své mimčo - chlapečka cítím tak 2× denně- ráno v práci u počítače asi 5 minut a pak večer chvíli a nejsou to ani nějak extra prudké pohyby, spíš jen jako by se tam převaloval..Placentu mám na přední stěně a mimčo cítím, když už, tak dost dole v podbřišku.. Občas se bojím, že bych malého měla cítit častěji a silněji..Měla jste to některá podobně jako já? Chci jen vědět, jestli je to normální