Pohyby miminka ve 24. týdnu - málo?

Anonymní
29.10.12 17:46

Pohyby miminka ve 24. týdnu -málo?

Ahoj holky, všude slyším, jak maminky cítí zřetelně a hodněkrát za den pohyby miminka - dokonce holky, co jsou ten samý týden jako já, tvrdí, že je miminko v noci kopancema budí 8o Já jsem na začátku 24. týdne a své mimčo - chlapečka cítím tak 2× denně- ráno v práci u počítače asi 5 minut a pak večer chvíli a nejsou to ani nějak extra prudké pohyby, spíš jen jako by se tam převaloval..Placentu mám na přední stěně a mimčo cítím, když už, tak dost dole v podbřišku.. Občas se bojím, že bych malého měla cítit častěji a silněji..Měla jste to některá podobně jako já? Chci jen vědět, jestli je to normální :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.10.12 17:48

Já si v tomhle týdnu snad ani ještě pořád nebyla jistá, jestli jsou to opravdu pohyby.. Malá nebyla žádnej velkej kopálista ani potom.. Teď mi to vynahrazuje :mrgreen: Neplaš, nesrovnávej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.12 17:54
@gabriela82 píše:
Já si v tomhle týdnu snad ani ještě pořád nebyla jistá, jestli jsou to opravdu pohyby.. Malá nebyla žádnej velkej kopálista ani potom.. Teď mi to vynahrazuje :mrgreen: Neplaš, nesrovnávej :kytka:

Děkuju, ale moje kamarádka, když jsem jí to řekla, tak mi na to řekla, že je to nějaký divný, že ona svý mimčo už dávno cítila více :cert:

• Citovat
  • Upravit
102087
29.10.12 17:55
@Anonymní píše:
Děkuju, ale moje kamarádka, když jsem jí to řekla, tak mi na to řekla, že je to nějaký divný, že ona svý mimčo už dávno cítila více :cert:

Jenom jestli nekecá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
29.10.12 17:56

Měla jsem to taky tak nejak v tomhle obdobi. Pohyby parkrat denne slabe jen kdyz jsem byla v klidu. Je to normal. V noci mne pohyby nebudily snad nikdy, takže klidek:)

Příspěvek upraven 29.10.12 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.10.12 17:57

Já vždycky v poradně odkývala pohyby, protože sestra na mě divně koukala, když jsem jí řekla, že si nejsem jistá.. A jak všude píšou, že máš pak napočítat alespoń 10 pohybů denně tak to u mě taky nehrozilo.. Nevím, jestli je to opravdu tou placentou, že to tlumí - taky jsem jí měla vpředu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
29.10.12 18:00

Když je placenta na přední stěně, tak bývají pohyby méně zřetelné, tak mi to tvrdila moje gyndr., já jí tam mám už podruhé a ze začátku jsem ty pohyby cítila jako lehounké ťukání na stěnu, teď v druhém těhotenství hlavně nepříjemné ťukání do močáku. Ale v tvém týdnu to určitě nemusí být nějaké velekopy, myslím, že v této době se to tak nějak pomalu lámalo s malých občasných ťukanců (taky jsem byla nervózní, že je to málo) na ty pořádné žďuchance (při kterých jsem s láskou vzpomínala na to oťukávání). Takže vydrž a neposlouchej kamarádku, nejsme všichni (resp. všechny) podle jedné šablony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.12 18:02

Díky holky za uklidnění :hug:

• Citovat
  • Upravit
12127
29.10.12 18:05

Ve 24tt jsem rozhodně kopance necítila, buď klidná, bylo to spíš takový ťukání a to opravdu jen občas, sice denně, ale rozhodně ne v pravidelných intervalech nebo často. Buď klidná, tohle má asi každý jinak. Týden od týdne budou pohyby znatelnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
29.10.12 18:07

Ja teda mam takovy spani ze do dneska (35tt) me to v noci proste nebudi :-) a od zacatku rikam, ze mam v pupku lenocha, protoze se s kopanim zrovna nepretrhne…
Ve 24tt jsem to citila tak, ze jsem se musela u zkusenejsich radit, jestli tohle jsou uz opravdu ty pohyby nebo se mi jen krouti streva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.10.12 18:25

Já měla první pohyby právě ve 24.tt a placentu taky vpředu. Až do konce byl línej a je i po porodu :D Bylo to taky jen takový převalování, žádný čutance jak každá popisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
29.10.12 18:31

@Tereza1986 Mame to stejne… Chlapi no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.10.12 18:57

Máš placentu vepředu, takže počítej s tím, že neucítíš pohyby tak intenzivně, jako kamarádkys pl. vzadu. O tom celém to je, v podstatě bud´ráda, protože ke konci se kámošky už ani nevyspí, kdežto ty ano :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMarci
29.10.12 20:02

Slabé pohyby

Přesně tak, měla jsem placentu taky vepředu a pohyby jsem cítila jen sem tam a opravdu slaboučce. Někdy vůbec, a říkala jsem si, jestli mimi vůbec žije. Vše bylo v pořádku, jen placenta ty pohyby tlumí. U kamarádky, která měla placentu vzadu, bylo vidět i pořádné kopance, jak se bříško houpalo, hned hrbolek tam, hned tam, u mě nic, a i tak bylo vše v pořádku. Takže se ničeho neboj, je to položením placenty. ;)

• Citovat
  • Upravit
393
30.10.12 11:32

Ahojky…bud uplne v klidu ja jsem ted ve 25tt a mam to uplne stejne..malej o sobe moc vedet nedava…Taky jen rano a pak vecer pred spanim…takze to asi nebude nic nenormalniho.. :) I me uklidnuje kdyz si tady ctu prispevky od zkusenejsich holek..takze dekuju :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí