Už 2 měsíce opakujících se nemocí

Anonymní
23.4.11 20:02

Už 2 měsíce opakujících se nemocí

Už jsem zoufalá a tak jdu na radu. Už skoro od února sedíme doma a jen výjmečně jdeme ven. V únoru jsem měla zápal plic ležela doma a 2-letá dcera měla mezitím zánět průdušek, který trval asi měsíc, než se z toho dostala. Pak byla chviličku zdravá a pak to začalo… angína (na to brala antibiotika a měla šílený kašel), z toho se dostala asi za 14dní a ještě nebyla v pohodě a zánět spojivek (další antibiotika), pak hned zánět hltanu a dost vysoké teploty a když už jsem teď ve čtvrtek myslela, že je to v pohodě, tak v pátek začala šíleně kašlat a dostala další antibiotika a prášky a musíme být doma. Ani nevím, co jí teď je, protože tam s ní byl manžel, ale antibiotika jsou na zápal plic a záněty průdušek atd… nevím už jestli je to normální, jsou jí 2 roky, do kolektivu nechodí a do teď kromě pár malých nachlazení a laryngitidy byla zdravá. Ale teď je to fakt šílený a nejde to nijak zastavit, aby se z toho dostala :zed: . Už jsem zoufalá, jestli se někdy vyléčí a budeme moct jít ven :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
23.4.11 20:19

nevím jestli poradím, ale možná pomůže i vědomí, že v tom nejsi sama
náš malý teda chodí do školky, začal loni v lednu, okamžitě nemocný, 14 dní školka, 14 dní doma a pořád tak až do léta, v létě už jsem to nevydržela, i když mi dětská říkala, že to děti po nástupu do školky tak mají, a šla jsem na ORL - tam mu zjistili zvětšenou nosní mandli a tím náchylnost k infekcím a jejich špatné zvládání, objednali nás na vyndání na prosinec, v prosinci operace proběhla a my doufali, že bude pokoj
14 dní po operaci první antibiotika, po 14 ti dnech další, pak týden ve školce, zánět středního ucha, třetí ATB …, hned po doléčení zase viróza, už jsem to zase nevydržela a nechala se poslat na odběry ohledně imunity, všechno v pořádku … od listopadu do konce března byl ve školce jeden týden, teď už teda měsíc chodíme a jsme zdraví
těch 5 měsíců jsme taky nevytáhli paty z domu (nejdřív aby neonemocněl před operací, pak byl oslabený po operaci, pak pořád nemocný) a netuším kde jsme k těm bacilům došli
asi bych zkusila specialstu - imunologa, alergologa, udělá základní rozbor a zjistí, jestli nemáte třeba oslabenou imunitu (na tu jdou napsat léky)
před tou operací nám ORL poradila brát přírodní doplněk na „vyhnání bacilů“ jak říkala, pomohl, od září do prosince byl zdravý - jmenuje se to Paraprotex (od firmy Calivita) a stojí to teda asi 800, ale já na něj nedám dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
23.4.11 20:22

Maly byl letos taky kazdou chvili nemocny, nastesti jsme to zvladly bez antibiotik. Zacaly jsme pravidelne davat rakytnikovy sirup od weledy a echinaceove kapky Immunal, ty muzou uz deti od roku a od te doby(tuk, tuk, tuk) jsme v pohode.
Jinak bych urcite davala i nejaka probiotika, kdyz mate tak casto antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
23.4.11 21:05

Já jsem měla loni dcerku stále nemocnou, asi od 9 měsíců do roku a čtvrt. Prodělala za tu dobu 5krát bronchitidu, z toho jednou s náběhem na zápal plic, dvakrát zánět středního ucha, neštovice,těžká angína, nutnost pobytu v nemocnici, ATB do žíly(loni v dubnu). Měla ATB asi 6krát v krátké době. Veškeré dostupné testy - alergie, imunita, byly v pořádku.

Zjistili ji jen nedostatek železa, několik měsíců brala aktiferin a potom jako když utne, byla třičtvrtě roku zdravá. Potom onemocněla rotaviry(letos v lednu) s těžkým průběhem, krátce potom hnisavým zánětem středního ucha, od té doby(asi od března), se drží.

Nikdy nedostala ATB zbytečně a nikdy při prvním zakašlání. Vždy jsme několik dní čekali, chodili s ní i dvakrát denně k lékařce na kontrolu CRP, zda klesá nebo ne - taky jí nerada tolik dávala ATB, bydlíme za rohem, tak ji byla ochotná vyšetřit opakovaně třeba v jeden den.

Dodnes se nevysvětlilo, proč byla tolik nemocná. Krev i veškeré výtěry měla v rámci normy, dělali jí i náročnější krevní testy, na které jsme čekali - např. podezření na mononukleozu a syndrom infekční mononukleozy, nic se nepotvrdilo.

Dr říkala, že možnost byla i ta, že starší nastoupil do školky, když jí bylo 10 měsíců, on byl přenašeč, nijak se to na něm neprojevilo - kupodivu, celkově moc nemarodil, až na dvě laryngitidy a dvě hnisavé angíny a virozu a neštovice v období 4 let nemocný nebýval.Mohlo se to projevit na ní, něco chytnout ve školce v šatně atd. Ale starší ten první rok nechodil do školky 3 měsíce v kuse a stejně malá byla nemocná, tomu to moc nepřisuzuji.

Pokud jde o tu depku, tu jsem měla taky :-( Nikam jsme se nedostali a kdybychom neměli babičku, která občas pomohla, byl by s námi celou loňskou zimu zavřený doma v bytě i starší..Celý půlrok jsme chodili jen od dr. domů a k odborným lékařům. Když byla týden zdravá, byla to výhra.
Dr. říkala, že i ten nedostatek železa tomu mohl pomoct, jakmile se vnitřní prostředí upravilo, byla zdravá. Zkuste požádat i o tyto testy.

Moc s Tebou soucítím. Věř, že to jednou skončí a bude líp. Já taky věřím, ale nechci to zakřiknout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
23.4.11 21:06

A ještě jsem zapomněla dodat, že nám imunoglukan ani echinacea nepomohly. Už to malé nedávám, nebudu za to vyhazovat peníze. Byla potom celý třičtvrtě rok zdravá i bez těchto prostředků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.4.11 21:28

Ahoj

Plně s tebou soucítím,ná malý teda chodí do školky,ale přitáhne teda co může :zed: Do školky chodí velmi sporadicky jinak je doma :roll:

Kašel,rýmu má opakovaně snad každý měsíc,zajímavý,že nemá teploty 8-o Byl několikrát přeléčený ATB na nějaký bacil co vyšel ze stěrů,lokální AATB do ucha,nosu…Operaci nosní mandle,píchání uší,vyšetření audiologický,urologický a to bych mohla pokračovat do nekonečna :cry: Stačí jedno zakašlání a už se hroutím protože je to předzvěst příšerného chrchláku.Codí na inhalace,inhaluje doma.Několkrát měl nízké železo.bral aktiferin.Já jako astmatik vše chytím.Zima je pro nás peklo.účty z lékárny jsou fakt příšerný :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.4.11 21:35

Jěště jsem zpoměla dodat,že už jsme vyzkoušeli na imuntu fakt skoro všechno :nevim: Bral i Ribomunil-výsledek 0 :-? Teď bere Broncho vaxon tak se uvidí co to udělá.Chudám malej už měl tolik odběrů,výtěrů,vyšetření atd,že to není až hezký :cry:

Z volně dostupných preparátů mu dávám jen Laktobacílky od Swiss :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
23.4.11 22:12

Jsme na tom úplně stejně :-( Kromě plavání nechodíme nikam do kolektivu - a už ani do toho plavání ne, protože jsme věčně na hromadě. Přesně jako vy - začalo to v únoru, kdy jsme celá rodina prodělali chřipku. Jenže prckovi neklesaly horečky a skončili jsme v nemocnici s podezřením na zápal plic. Od té doby už měl tak 4-5 x rýmu, kašel + teplotu, teď jsem si říkala, že je končeně hezky, tak snad už máme to prokletí za sebou - a zničehonic, bez příznaků, mu v úterý odpoledne skočila horečka na 39. Trvalo to noc a den, ráno mezi tím zvracel a pak jako když utne. Teď se má ochladit, tak čekám, že zas přijde nějaká viróza. :zed:
Houby jsem poradila, ale úplně to chápu - jsme na tom fakt stejně jako vy. A co teprv až začne chodit do školky… Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.4.11 22:17

můžete mi poradit nějaké přípravky na imunitu kapky - chuťově spíš sladší a ne příchuť pomeranč..
Koupila jsem Pikovit nebo ta nějak se to jmenuje, ale má to příchut do pomeranče nasládkou a malý pomerenčovou chuť jakotakovou nemusí…
Neznáte učinné kapky sladší chutově tak aby to děti lépe jedli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
24.4.11 15:00

Zakladatelko - co konstituční homeopatika…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.11 12:12

Doktorka nám doporučila imunoglukan,tak ho už 14dni bereme,ale jestli funguje fakt nevim.
Mala je uz zase v poradku,uz jen obcas zakasle a ma rymu.Ale takhle to vlastne vypada uz vic jak mesic,celkem rychle se uzdravi a vse vypada v pohode a pak je hned za 2dny zase nemocna.Nejhorší bývá ten kašel, v pátek a sobotu kašlala snad 100× do minuty a v neděli najednou po kašli, no fakt nechápu.
Nejhorší je, že bydlíme v rodinném domku s velkou zahradou a máme zvířátka, o který se musíme postarat a tak musím využívat druhou dceru, ať jí chvíli hlídá doma a já můžu jít ven. Když jsme bydleli v bytě, tak bylo jednodušší marodit s dítětem, ale tedy je to hrozně těžký jí (a sebe) udržet doma.

• Citovat
  • Upravit
samantha123
23.6.11 10:19

nemoc

Ahojky všem, Zajímal by mě váš názor… už skoro 3 tydny mi je spatne je mi na zvraceni ale nejde too… Nevite??, cO TO JE A NEBO CO POMAHA???? dekuji

• Citovat
  • Upravit
mmonica
23.6.11 10:49

Problem je ze antibiotika tve dite oslabuji a proto je nemocne vice a vice, drive se antibiotika davali opravdu na zavazne veci, dnes je zcela normalni , ze je maji deti nekolikrat do roka, ale neni to spravne
urcite by jsi si mela najit dobreho homeopata a ten zacarovany kruh zastavi :lol:
ja uz mam zkusenosti se svymi 2 dospivajicimi dcerami a kdyz ted mala dostala na roce zanet usi , antibiotika jsem proste nedala, s pomoci homeopata se z toho dostala a nic se neopakuje
kdyz byli nase holky male, tak je brali a meli napriklad usi kazdy mesic az kdyz jsme s nimi prestali a lecili je prirodne tak se frekvence zacali snizovat a dostali se z toho uplne
Ale chapu, ze clovek nejprve musi prijit na to, ze normalni lecba nepomaha

• Citovat
  • Upravit
mmonica
23.6.11 10:52
samantha123 píše:
Ahojky všem, Zajímal by mě váš názor… už skoro 3 tydny mi je spatne je mi na zvraceni ale nejde too… Nevite??, cO TO JE A NEBO CO POMAHA???? dekuji

nemyslim si, ze to bude vazne, ale radeji bych k lekari zasla, ja to mela asi pul roku po porodu dvakrat, trvalo to vzdy kolem 10 dnu, proste mi nic nechutnalo a bylo mi ze vseho na zvraceni, mozna telo jenom rika, ze potrebuje trosku vycistit a ulevit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.24 13:46

Ahoj, jak jste na tom s nemocemi letošní sezónu, kdo už máte větší děti? Mně už z těch nemocí hrabe. Naštěstí nic vážného, ale děti 6 a 8 let mají od listopadu dokola žlutou rýmu, kašel. Já která nebývám nemocná jsem nemocná už měsíc a půl, dvoje antibiotika (ty jsem neměla ani si nevzpomínám). Nemám pocit, že bychom měli být z něčeho oslabení, nevím co to má být… Samozřejmě teď už je to začarovaný kruh, já beze srandy nebyla měsíc a půl bez rýmy, únavy, bolesti v krku taky skoro nonstop. Oficiálně záněty dýchacích cest, vysoké CRP, žádná angína, ta pravá chřipka nebo covid. Co vám pomohlo? Doufám, že v nejhorším pomůže aspoň jaro a konec nemocí všude okolo, ve škole je polovina dětí ve třídě! Všem, kdo už toho mám taky plné zuby, hodně sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA